ΓΔ: 1400.61 -1.12% Τζίρος: 124.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Από 8 Μαρτίου το Eurojackpot στην Ελλάδα: Θα μοιράζει έως 120 εκατ.

Ο ΟΠΑΠ φέρνει στην Ελλάδα το δημοφιλές ευρωπαϊκό παιχνίδι που θα παίζεται αποκλειστικά στα πρακτορεία και θα μοιράζει κέρδη 10 - 120 εκατ. ευρώ. Κερδισμένο και το Δημόσιο από φόρο 30% στα ακαθάριστα έσοδα.

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου θα διεξαχθεί η πρώτη κλήρωση του Eurojackpot -κατάθεση δελτίων από την Τετάρτη 6 Μαρτίου- στην οποία θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν και οι Έλληνες.

Το δημοφιλές παιχνίδι που μοιράζει κέρδη από 10 εκατ. ευρώ έως 120 εκατ. ευρώ σε κάθε νικητή φέρνει στην Ελλάδα ο ΟΠΑΠ μετά την άδεια της ελληνικής κυβέρνησης. Πρόκειται για 10ετή άδεια που εξασφάλισε η εθνική λοταρία η οποία θα αρχίσει να μετρά από την πρώτη κλήρωση του Eurojackpot. Το παιχνίδι παίζεται σε 18 χώρες και τώρα με την προσθήκη της Ελλάδας σε 19. Οι παίκτες συμμετέχουν στο Eurojackpot μέσω της μεγαλύτερης εταιρείας τυχερών παιχνιδιών κάθε χώρας.

Το Eurojackpot είναι επίγειο τυχερό παιχνίδι. Παίζεται δηλαδή μόνο στα πρακτορεία. Η εισήγηση της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) για να έρθει το παιχνίδι στην Ελλάδα είχε ακριβώς αυτό τον σκοπό: Να αυξήσει τον τζίρο των πρακτορείων που είχαν πληγεί από τα lockdown αλλά και τη διείσδυση του ηλεκτρονικού τζόγου. Στην Ελλάδα λειτουργούν περίπου 4.000 πρακτορεία με 20.000 εργαζόμενους.

Παράλληλα, τα έσοδα του Δημοσίου θα ενισχυθούν, καθώς το Eurojackpot συνιστά νέο παίγνιο για τον ΟΠAΠ και δεν δεσμεύεται από τους όρους της συμφωνίας του 2013, που αφορά στη μείωση του συντελεστή φορολογίας των ακαθάριστων εσόδων (GGR). Έτσι, η φορολογία θα είναι στο 30% των ακαθάριστων εσόδων από 5% που είναι στα άλλα επίγεια αριθμοπαιχνίδια του ΟΠΑΠ (Τζόκερ, Λόττο, Πρότο, Κινο κ.α.).

Πώς παίζεται το παιχνίδι

Τα ποσά που μοιράζει το παιχνίδι στους μεγάλους νικητές ξεκινούν από τα 10 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το τζάκποτ μπορεί να φτάσει έως τα 120 εκατομμύρια ευρώ. Υπάρχουν 12 κατηγορίες κερδών ανάλογα με το συνδυασμό των αριθμών που έχουν προβλεφθεί σωστά, οι οποίοι κυμαίνονται από 5+2 έως 2+1.

Ως παιχνίδι, μοιάζει πολύ με το Τζόκερ, με βασική διαφορά ότι για να αναδειχθεί μεγάλος νικητής απαιτείται η πρόβλεψη 5+2 τυχερών αριθμών, αντί για 5+1 που ισχύει στην περίπτωση του δημοφιλούς ελληνικού αριθμοπαιχνιδιού.

Ο παίκτης επιλέγει πέντε αριθμούς (από το 1 έως το 50) από ένα πεδίο και δύο αριθμούς (από το 1 έως το 10) από ένα άλλο πεδίο. Οποιαδήποτε επιλογή 5+2 αριθμών αποτελεί ένα ποντάρισμα, η ελάχιστη αξία του οποίου είναι 2,5 ευρώ.

Κάθε Τρίτη και Παρασκευή στις 21:00, διεξάγεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας μία και μόνη ενιαία κλήρωση, στην οποία περιλαμβάνονται όλες οι έγκυρες συμμετοχές που έχουν καταχωρηθεί από το σύνολο των χωρών-μελών του Eurojackpot..

Η προθεσμία υποβολής των  σχετικών δελτίων συμμετοχής είναι δύο ώρες πριν από την ώρα της κλήρωσης (19:00). Όσο μεγαλύτερο τζίρο «στέλνουν» τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ στα κεντρικά της κοινοπραξίας, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η πιθανότητα να «πέσει» το Eurojackpot στην Ελλάδα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kaizen_ktirio
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κυρίαρχη η Kaizen στα διαδικτυακά παιχνίδια στην Ελλάδα με μερίδιο 40%

Διψήφιοι ρυθμοί ανάπτυξης για Stoiximan και Betano. Στόχος η παρουσία σε 26 χώρες το 2026. Οφέλη από τη διεξαγωγή του Euro 2024 και του Copa America. Σε λειτουργία το Kaizen Foundation, πρώτο έργο η ανακατασκευή του Παίδων Πεντέλης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πόσα έπαιξαν πραγματικά οι Έλληνες: Νέο ρεκόρ τζόγου μέσα στο 2023

Πώς «ξεφουσκώνει» η ΕΕΕΠ τα στοιχεία για τα πονταρίσματα. Την υψηλότερη ποσοστιαία άνοδο εσόδων κατέγραψαν τα καζίνο, ακολούθησαν τα παιχνίδια του διαδικτύου, ο ΟΠΑΠ, τα Λαχεία και ο Ιππόδρομος.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αλλάζει η αγορά του τζόγου: Ευρωπαϊκό τζάκποτ με κέρδη έως 120 εκατ.

Η ένταξη του ΟΠΑΠ στην κοινοπραξία του Eurojackpot Cooperation φέρνει το δημοφιλές τυχερό παιχνίδι στην Ελλάδα. Προσδοκίες για ισχυρή ώθηση στους τζίρους των πρακτορείων και μεγάλα έσοδα στο κράτος με φόρο 30%.
opap-tzogos-stoixima
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έρχεται ανώτατος φόρος 20% στα κέρδη των παικτών Τζόκερ - Λόττο: Όλες οι αλλαγές

Δεν απέδωσε τα αναμενόμενα η μείωση συντελεστών που έγινε πριν από ένα χρόνο και το υπουργείο Οικονομικών σπεύδει να τους αυξήσει μετά από εισήγηση της Επιτροπής Παιγνίων. Στον «πάγο» το Ευρωπαϊκό Λόττο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ψάχνει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης η Intralot μετά την αναδιάρθρωση δανείων

Σε λοταρίες και vlts στις ανεπτυγμένες αγορές εστιάζει η εταιρεία. Λιγότερους τόκους κατά 20% θα πληρώσει φέτος σε σχέση με το 2023. Οι αλλαγές στο pay out στην Τουρκία θα ωφελήσουν τη θυγατρική Bilyoner.
opap-tzogos-stoixima
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΠΑΠ: Έσοδα-ρεκόρ που υπερέβησαν τα €2 δισ. για το σύνολο του έτους

Tο Δ.Σ της εταιρείας προτείνει τη διανομή μιας γενναιόδωρης ανταμοιβής προς τους μετόχους, ύψους 1,85 ευρώ ανά μετοχή. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνεται, το ήδη καταβληθέν προμέρισμα του €1 ανά μετοχή, υπόλοιπο μερίσματος ύψους €0,60 ανά μετοχή και 0,25 ανά μετοχή επιστροφή κεφαλαίου.