ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:23:31 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Άλλαξε πρόσωπο η Μοτοδυναμική με την εξαγορά της Λάιον Ρένταλ

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
Η είσοδος στο χώρο των ενοικιάσεων αυτοκινήτων αυξάνει τον τζίρο του ομίλου, αν και το πρώτο εξάμηνο η Λάιον Ρένταλ (Sixt) επιβάρυνε τα αποτελέσματα, λόγω της εποχικότητας των δραστηριοτήτων της.

Σημαντική ενίσχυση των πωλήσεων εισφέρει στον όμιλο της Μοτοδυναμικής η εξαγορά και ενσωμάτωση της εταιρείας ενοικιάσεων Λάιον Ρένταλ (αποκλειστικός δικαιοδόχος της Sixt GmbH για την Ελλάδα), αν και την ίδια στιγμή η συγκεκριμένη εταιρεία επέδρασε επιβαρυντικά στα αποτελέσματα.

Ειδικότερα, εξαιρουμένης της Λάιον Ρένταλ, το α’ εξάμηνο του 2019 ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 29,7 εκατ. ευρώ έναντι 32,2 εκατ. ευρώ το 2018, σημειώνοντας μείωση 7,8%, ενώ με την ενοποίηση της Λάιον Ρένταλ, ο κύκλος εργασιών του ομίλου διαμορφώνεται στα 39,1 εκατ. ευρώ. Επισημαίνεται ότι σημαντικές απώλειες παρουσίασε ο τομέας εμπορίας αυτοκινήτων με τις σχετικές πωλήσεις να μειώνοντας στα 6,55 εκατ. ευρώ στο φετινό πρώτο εξάμηνο έναντι περίπου 9 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Επίσης για τον Όμιλο (εξαιρουμένης της Λάιον Ρένταλ) το α’ εξάμηνο του 2019, τα κέρδη προ φόρων τόκων & αποσβέσεων διαμορφώθηκαν σε 2,3 εκατ. ευρώ έναντι 1,6 εκατ. ευρώ το 2018 σημειώνοντας αύξηση 45%, ενώ παράλληλα βελτιώθηκε και το ποσοστό επί των πωλήσεων. Με την ενοποίηση της Λάιον Ρένταλ, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων διαμορφώθηκαν σε 1,5 εκατ. ευρώ .

Σύμφωνα με τη διοίκηση, το α’ εξάμηνο του 2019, λόγω της έντονης εποχικότητας για την δραστηριότητα της ενοικίασης αυτοκινήτων, ο κλάδος είναι ζημιογόνος και έτσι η ενοποίηση του στα αποτελέσματα του ομίλου έχει αρνητική επίδραση. Με την ενοποίηση της Λάιον Ρένταλ, τα λειτουργικά αποτελέσματα του ομίλου διαμορφώθηκαν σε -1,46 εκατ. ευρώ έναντι 1,09 κατ. ευρώ πέρυσι.

Το α’ εξάμηνο του 2019, τα καθαρά αποτελέσματα χρήσης προ φόρων διαμορφώθηκαν σε -2,4 εκατ. ευρώ έναντι 840 χιλ. ευρώ το 2018, ενώ τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε -2,1 εκατ. ευρώ έναντι 649 χιλ. ευρώ το 2018. Η μείωση οφείλεται στην μείωση των καθαρών αποτελεσμάτων προ φόρων και στην αύξηση των φόρων λόγω εξάντλησης των ζημιών παρελθουσών χρήσεων.

Η διοίκηση σημειώνει πως για το δεύτερο εξάμηνο του 2019 και ιδιαίτερα μετά την απόκτηση της Λάιον Ρενταλ που είναι ένας κλάδος με έντονη εποχικότητα αναμένεται ότι η ο όμιλος θα συνεχίσει τη θετική του πορεία στις αγορές που δραστηριοποιείται και τη βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του.

Οι παραπάνω εκτιμήσεις για τη βελτίωση των οικονομικών στοιχείων, έχουν άμεση εξάρτηση από τις εξελίξεις στο οικονομικό , πολιτικό περιβάλλον στην Ελλάδα και τις αγορές που δραστηριοποιείται, αναφέρεται από τα στελέχη της Μοτοδυναμικής.

Τονίζεται ακόμη πως το 2018 αποτέλεσε μια χρονιά ορόσημο για τον όμιλο. Με την απόκτηση συμμετοχής 80,5% στην Λάιον Ρένταλ Α.Ε αναμένεται να διευρύνει πλέον σημαντικά τα μεγέθη του και παράλληλα δραστηριοποιείται σε ένα νέο και ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο, όπως αυτός της ενοικίασης αυτοκινήτων. Η ενοικίαση αυτοκινήτων, έχοντας ως κύριο τροφοδότη τον εισερχόμενο τουρισμό, έχει επιδείξει διαχρονικά ισχυρή ανάπτυξη ακόμα και μέσα στην οικονομική κρίση των τελευταίων ετών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μοτοδυναμική: Σημαντική ενίσχυση κερδοφορίας στο εννεάμηνο

Αύξηση στα λειτουργικά κέρδη ανακοίνωσε η Μοτοδυναμική για το εννεάμηνο του 2019, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 2,2 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 13,7% έναντι του 2018. Οριακή αύξηση 1% στον κύκλο εργασιών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην... επίθεση η πολωνική Pepco, έφτασε τα 27 καταστήματα στην Ελλάδα

Ο πολωνικός όμιλος είχε αυξημένα έσοδα κατά 11% το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, κυρίως χάρη στη συστηματική επέκταση των αλυσίδων του. Προβληματισμός για την Ερυθρά Θάλασσα και τις επιπτώσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Διευρύνει την παρουσία του στην ελληνική αγορά το payzy pro της Cosmote

Η εφαρμογή άμεσων πληρωμών για επιχειρήσεις του ΟΤΕ καταγράφει σημαντική επιτυχία στους δυο πρώτες μήνες ζωής της και βγαίνει πλέον πανελλαδικά. Στους 250.000 αυξήθηκαν οι χρήστες του payzy.