ΓΔ: 1275.34 -0.37% Τζίρος: 79.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΚΚΑΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αύξηση κερδών 43% πέτυχαν οι εισηγμένες το α' εξάμηνο

Σήμερα ολοκληρώνεται η δημοσίευση αποτελεσμάτων, τι δείχνουν τα στοιχεία για το 55% των εταιρειών. Παρά τη βελτίωση των καθαρών κερδών, μικρή η αύξηση των πωλήσεων και της λειτουργικής κερδοφορίας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κανάκης: Αποχαιρετά το ΧΑ μια υγιής εταιρεία με κέρδη

Η Στέλιος Κανάκης τα τελευταία 25 χρόνια ήταν συνεχώς κερδοφόρος και εμφάνισε κέρδη πάνω από 1 εκατ. ευρώ το α' εξάμηνο. Παρ' όλα αυτά, οι μετοχές της διαγράφονται από το ταμπλό μετά την εξαγορά της από την Orkla.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Χαράτσι» 1,8 δισ. στις βιομηχανίες φαρμάκου, αντικίνητρο για επενδύσεις

Μεγάλη αύξηση φέτος σε clawback και rebate λόγω του κόστους περίθαλψης ανασφάλιστων και της υποκατάστασης φθηνών φαρμάκων με ακριβά. Μειώνεται η αποτελεσματικότητα των επενδυτικών κινήτρων που θέλει να δώσει η κυβέρνηση.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Άλλαξε πρόσωπο η Μοτοδυναμική με την εξαγορά της Λάιον Ρένταλ

Η είσοδος στο χώρο των ενοικιάσεων αυτοκινήτων αυξάνει τον τζίρο του ομίλου, αν και το πρώτο εξάμηνο η Λάιον Ρένταλ (Sixt) επιβάρυνε τα αποτελέσματα, λόγω της εποχικότητας των δραστηριοτήτων της.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Ακτινογραφία» στις εισηγμένες: Τι δείχνουν τα κέρδη α' 6μήνου

Ικανοποιητικός ο πρώτος απολογισμός, βάσει των στοιχείων 38 εταιρειών που παρουσιάζει το BD. Σταθερή η συνολική κερδοφορία, παρά τη μείωση κερδών των ΕΛΠΕ κατά 102,3 εκατ. ευρώ. Ποιες εισηγμένες κάλυψαν το «κενό» με αυξημένα κέρδη.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η κρίση «έσβησε» 62 δισ. ευρώ από τον τζίρο του εμπορίου

Πάνω από 96.000 εμπορικές επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο στα χρόνια της μεγάλης ύφεσης. Ανθεκτικό το εμπόριο καυσίμων και τσιγάρων, μεγάλη μείωση (14%) του τζίρου στα τρόφιμα. Αποκαλυπτικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.