ΓΔ: 1200.04 -0.02% Τζίρος: 108.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Κτήμα Λαζαρίδη

Με ρυθμό 24% «έτρεξε» ο τζίρος της Κτήμα Λαζαρίδη

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
Ρυθμό αύξησης πωλήσεων 24% πέτυχε η εισηγμένη οινοποιία κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους. Καλύφθηκε από συμβόλαιο ασφάλισης η ζημία που προκλήθηκε από πυρκαγιά.

Με ισορροπημένη αύξηση πωλήσεων εντός και εκτός συνόρων, η εισηγμένη οινοποιία Κτήμα Λαζαρίδη πέτυχε ενοποιημένο κύκλο εργασιών κατά το α' εξάμηνο του έτους ύψους 6.386 χιλ. ευρώ, έναντι 5.164 χιλ. ευρώ του πρώτου εξαμήνου 2018, παρουσιάζοντας αύξηση 23,65%.

Την ίδια στιγμή τα EBITDA διαμορφώθηκαν στα 1.517 χιλ. ευρώ έναντι 1.262 χιλ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 963 χιλ. ευρώ έναντι ποσού 816 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η βελτίωση των αποτελεσμάτων σε σχέση με πέρσι οφείλεται στην αύξηση των πωλήσεων σε συνδυασμό με την συγκράτηση των εξόδων διάθεσης και διοίκησης που παρουσίασαν αύξηση μόνο 4,49%.

Όπως επισημαίνει η διοίκηση, η εταιρεία συνέχισε τις αναγκαίες επενδύσεις σε ενσώματα πάγια και στο πρώτο εξάμηνο του 2019. Το σύνολο των επενδύσεων αφορά στη μητρική και μεγάλο μέρος των επενδύσεων αφορά στην εγκατάσταση νέων αμπελώνων.

Με βάση τα αποτελέσματα του Α΄ Εξαμήνου του 2019, ο όμιλος επισημαίνει ότι θα συνεχίσει να επικεντρώνεται σε αύξηση του κύκλου εργασιών του με στόχο να κερδίσει περαιτέρω μερίδιο της αγοράς τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, δίνοντας ταυτόχρονα έμφαση στην περαιτέρω αναβάθμιση της ποιότητας των προϊόντων του και την αποτελεσματική διαχείριση του κόστους δαπανών του.

Η διοίκηση του Ομίλου εκτιμά ότι και το δεύτερο εξάμηνο θα υπάρξει ικανοποιητική αύξηση κύκλου εργασιών και περαιτέρω βελτίωση αποτελεσμάτων, χωρίς όμως να είναι σε θέση να εκτιμήσει με ασφάλεια το ποσοστό μεταβολής των ανωτέρω μεγεθών.

Οι πωλήσεις του ομίλου και της εταιρείας κατανέμονται σε τρεις κυρίως γεωγραφικές περιοχές (Ελλάδα, Λοιπές χώρες Ευρωπαϊκής Ένωσης, λοιπές χώρες). Το διάστημα 1/1-30/6/2019 οι πωλήσεις στην Ελλάδα διαμορφώθηκαν στα 4.614 χιλ. ευρώ από 3.708 χιλ. ευρώ το 2018, δηλαδή κατά 24%. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 22%: σε Λοιπές Χώρες Ε.Ε. ανήλθαν στα 1.083 χιλ. ευρώ από 989 χιλ. ευρώ και σε Λοιπές Χώρες εκτός ΕΕ στα 688 χιλ. ευρώ από 467 χιλ. ευρώ.

Πυρκαγιά με ζημιά 276.000 ευρώ

Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Απριλίου 2019 εκδηλώθηκε πυρκαγιά και προκλήθηκαν περιορισμένης έκτασης υλικές ζημίες σε τμήμα αποθήκης της εταιρείας στην Καλή Βρύση Δράμας και σε γεωργικά οχήματα. Το συνολικό αναπόσβεστο υπόλοιπο των κατεστραμμένων παγίων, το οποίο πέρασε ως ζημία στα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου 2019, ανέρχεται στο ποσό περίπου των 276.000 ευρώ.

Το ίδιο διάστημα ο Όμιλος εισέπραξε ποσό περίπου 165.000 ευρώ που αφορά μέρος της ασφαλιστικής αποζημίωσης, βάση των ασφαλιστήριων συμβολαίων πυρός που έχει συνάψει ο Όμιλος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Antetokounbo-Georgiadis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επένδυση της οικογένειας Αντετοκούνμπο στα Ελληνικά Οινοποιεία

Η οικογένεια Αντετοκούνμπο θα αποκτήσει περίπου το 10% των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ , οδηγούμενοι από το βαθύ ενδιαφέρον τους για τη γεωργία, το πάθος τους για την εξαγωγή ελληνικών προϊόντων διεθνώς.