ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:57:48 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Η Coral «γκαζώνει» για αύξηση των μεριδίων στα καύσιμα

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
Διψήφιο ποσοστό αύξησης του όγκου πωλήσεων και επέκταση δικτύου κατά 25 πρατήρια πέτυχε η θυγατρική της Motor Oil που διαχειρίζεται στην Ελλάδα το σήμα Shell. Υποχώρηση των καθαρών κερδών.

Με πρώτη προτεραιότητα τη διεύρυνση του μεριδίου της στην αγορά κινείται η θυγατρική της Μοtor Oil και διαχειρίστρια του σήματος Shell στην Ελλάδα, Coral. Το πρώτο εξάμηνο πέτυχε ικανοποιητική άνοδο πωλήσεων, αλλά και ενίσχυση του αριθμού των πρατηρίων της.

Ο όμιλος στοχεύει στην περαιτέρω αύξηση των πωλήσεων μέσω της ανάπτυξης του δικτύου πρατηρίων (Ελλάδα, Κύπρος, Βαλκανικές χώρες) και της ενίσχυσης των πωλήσεων καυσίμων ναυτιλίας καθώς και στη διατήρηση της κερδοφορίας στα ίδια ικανοποιητικά επίπεδα.

Το α' εξάμηνο του 2019, οι συνολικές πωλήσεις ανήλθαν σε 1.066 χιλιάδες ΜΤ παρουσιάζοντας αύξηση 11,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, γεγονός το οποίο μεταφράστηκε σε αυξημένο τζίρο στα 1.089 εκατ. ευρώ έναντι 1.031 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2018 (+5,6%). Την ίδια στιγμή τα μικτά αποτελέσματα ανήλθαν στα 89.643 χιλ ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 5,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν σημαντικά στα 6.023 χιλ. ευρώ έναντι 9.089 χιλ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η διοίκηση, ο τομέας ανάπτυξης του δικτύου πρατηρίων υλοποιείται με βάση το πλάνο του 2019 εξασφαλίζοντας μέχρι στιγμής 10 νέα ιδιολειτουργούμενα πρατήρια RBA και 15 νέα συνεργαζόμενα σε όλη την Ελλάδα. Eπιπλέον στο α' εξάμηνο του 2019 τοποθετήθηκε υγραέριο σε 3 ακόμη ιδιολειτουργούμενα πρατήρια. Επίσης συνεχίστηκε η αναβάθμιση του δικτύου, προσθέτοντας 10 νέα «AB Shop & Go» και 9 νέα «I LOVE Café».

Παράλληλα η εταιρεία επεκτείνει τις δραστηριότητες μέσω των θυγατρικών της στα Βαλκάνια και την Κύπρο. Ειδικότερα,

  • H Coral Energy Products (CYPRUS), της οποίας οι βασικές δραστηριότητες είναι η διανομή και εμπορία, μέσω των πρατηρίων με το σήμα Shell, λειτουργεί 27 πρατήρια με το σήμα Shell. Παράλληλα συνεχίζονται οι προσπάθειες για ανάπτυξη του δικτύου με νέα πρατήρια, εξασφαλίζοντας ήδη 2 νέες μισθώσεις που αφορούν ανέγερση πρατηρίων από οικόπεδο και θα υλοποιηθούν μέσα στο επόμενο εξάμηνο.
  • Η Coral SRB Doo Beograd, δικαιούχος χρήσης των σημάτων Shell στη Σερβία, λειτουργεί ήδη τρία πρατήρια, ένα στον αυτοκινητόδρομο Ε-70 κοντά στην περιοχή Adasevci, ένα δεύτερο στην Jurica Gagarina 40B στο Νέο Βελιγράδι και το τρίτο πρατήριο στο Novi Sad. Παράλληλα έχει συμφωνηθεί η κατασκευή πέντε ακόμη νέων ιδιολειτουργούμενων πρατηρίων των οποίων η λειτουργία τους προγραμματίζεται εντός του 2020.

Νέες δραστηριότητες

Παράλληλα ο όμιλος μιλος επέκτεινε τις δραστηριότητες του σε νέους τομείς μέσω των εταιρειών:

  • Η Coral Products and Trading ΑΕ η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο εμπορίας ναυτιλιακών καυσίμων στο σύνολο της Ελληνικής Επικράτειας από το 2017,συνέχισε το επενδυτικό της πλάνο και το πρώτο εξάμηνο του 2019, επεκτείνοντας τις υποδομές της με την προσθήκη και δεύτερου εφοδιαστικού μέσου.
  • Η Coral innovations Α.Ε., η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου μέσα από την ιστοσελίδα www.allsmart.gr ,διαθέτοντας χιλιάδες προϊόντα και επενδύοντας σε σημαντικές συνεργασίες με στόχο την παροχή ολοκληρωμένης πρότασης προϊόντων και υπηρεσιών στους πελάτες της δραστηριοποιείται παράλληλα στην διαφημιστική εκμετάλλευση δικτύου digital signage (δικτύου οθονών με ψηφιακό περιεχόμενο) διαθέτοντας ένα δίκτυο 100+ οθονών. Η εταιρεία και είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος για την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Σερβία, την Αλβανία και το Μαυροβούνιο για τα προϊόντα των εταιρειών SENGLED, STAYHOLD, TRICO, COOLIO. Τέλος, έχει σχεδιάσει και διανέμει σε Ελλάδα και εξωτερικό το βιταμινούχο νερό COOLVIT..
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Coral: Αύξηση 60% στα κέρδη προ φόρων, στα 68 εκατ. το 9μηνο

Η σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών οφείλεται στην αύξηση των τιμών των τελικών προϊόντων υγρών καυσίμων καθώς και στην αύξηση κατά 6% του όγκου πωλήσεων λόγω των αυξημένων τουριστικών αφίξεων στη χώρα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πώληση ομολογιών από την Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Στην πώληση 248 ομολογιών εκδόσεως Coral AE συνολικής αξίας 257.396,50 ευρώ ανακοίνωσε ότι προχώρησε η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος. Πριν λίγες μέρες είχε προβεί στη πώληση 50 ακόμα ομολογιών εκδόσεως Coral ΑΕ, συνολικής αξίας 51.975 ευρώ.