ΓΔ: 1424.04 0.16% Τζίρος: 185.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΟΠΑΠ: Πάνω από 2 δισ. το GGR και έγκριση μερίσματος 1,85 ευρώ ανά μετοχή

Την δυναμική ανάπτυξη της εταιρίας σε ολα τα επίπεδα υπογράμμισε η διοίκηση της εταιρείας στη Γενική Συνέλευση των μετόχων. Γενναιόδωρη πολιτική ανταμοιβής των μετοχών.

Με υψηλή συμμετοχή, που ξεπέρασε το 78%, πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του ΟΠΑΠ, κατά την οποία οι μέτοχοι της εταιρείας ενέκριναν με ευρεία πλειοψηφία το σύνολο των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Σε αυτά περιλαμβάνονταν, οι προτάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου σχετικά με την ανταμοιβή των μετόχων για το οικονομικό έτος 2023, η οποία ανήλθε συνολικά στα 1,85 ευρώ ανά μετοχή. Η γενναιόδωρη αυτή ανταμοιβή είναι από τις υψηλότερες μεταξύ των ελληνικών εισηγμένων εταιρειών, ενώ ανταποκρίνεται στη σταθερή δέσμευση του ΟΠΑΠ για τη δημιουργία σημαντικής αξίας για τους μετόχους του.

Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης, οι μέτοχοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων για το 2023, καθώς και για τα νέα ιστορικά ρεκόρ του ΟΠΑΠ. Μεταξύ άλλων, το ετήσιο GGR ξεπέρασε το ορόσημο των €2 δισεκατομμυρίων, ενώ το EBITDA έφτασε τα €744,9 εκατομμύρια, σε επαναλαμβανόμενη βάση.

Από την πλευρά του, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΟΠΑΠ, Kamil Ziegler, ευχαρίστησε τους μετόχους, τους συνεργάτες και τους κοινωνικούς εταίρους για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη τους προς τη διοίκηση της εταιρείας, ενώ εξήρε τους εργαζόμενους του ΟΠΑΠ για την αφοσίωση και τη συμβολή τους στην επίτευξη των εταιρικών στόχων.

Στην τοποθέτησή του προς τους μετόχους, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Jan Karas, τόνισε ότι η εταιρεία ανταποκρίθηκε με επιτυχία σε προκλήσεις, όπως οι επιπτώσεις του πληθωρισμού και των φυσικών καταστροφών, χάρη στο ανθεκτικό επιχειρηματικό μοντέλο και τις πρωτοβουλίες της. Παράλληλα, ευχαρίστησε το δίκτυο των συνεργατών και τους εργαζόμενους του ΟΠΑΠ για τo σημαντικό ρόλο τους στην επιτυχία της εταιρείας.

Σύμφωνα με τον κύριο Karas, η συνεπής και αποδοτική υλοποίηση της επιχειρηματικής στρατηγικής Fast Forward έδωσε ώθηση στις επιδόσεις της εταιρείας. Όπως τόνισε, τόσο οι retail, όσο και οι online δραστηριότητες αναπτύχθηκαν δυναμικά, χάρη στην προσήλωση του ΟΠΑΠ στην ψηφιοποίηση, την τοποθέτησή του στην προσιτή διασκέδαση, την ανανέωση παραδοσιακών παιχνιδιών και την αναβάθμιση της εμπειρίας του πελάτη.

Στο retail, ο κύριος Karas στάθηκε στο ολοκληρωμένο και σύγχρονο χαρτοφυλάκιο παιχνιδιών κληρώσεων του ΟΠΑΠ, σημειώνοντας ότι οι πελάτες έχουν υποδεχθεί θερμά τα ανανεωμένα ΛΟΤΤΟ και ΤΖΟΚΕΡ, ενώ το Eurojackpot, που λανσαρίστηκε πρόσφατα, δείχνει ενθαρρυντικά πρώτα δείγματα.

Επιπλέον, οι επιδόσεις του Πάμε Στοίχημα ενισχύθηκαν χάρη στη νέα πλατφόρμα του παιχνιδιού, ενώ το OPAP Store App, ο βασικός πυλώνας ψηφιοποίησης των καταστημάτων, συνέχισε να σημειώνει υψηλούς ρυθμούς υιοθέτησης. Ακόμη, συνεχίστηκε δυναμικά η ανανέωση των VLTs, γεγονός που οδήγησε σε μεγαλύτερες επιδόσεις.

Στο online, τόσο η Stoiximan, όσο και οι online πλατφόρμες του ΟΠΑΠ, σημείωσαν ρεκόρ ενεργών πελατών και εσόδων. Η σημαντικότερη εξέλιξη του 2023 ήταν το λανσάρισμα του Opaponline.gr.

Σύμφωνα με τον κύριο Karas, με τη νέα iLottery πλατφόρμα, ο ΟΠΑΠ διαθέτει ένα από τα πιο ολοκληρωμένα online χαρτοφυλάκια διεθνώς. Ακόμη, ενισχύθηκε η παικτική δραστηριότητα στο Pamestoixima.gr, χάρη στη νέα στοιχηματική πλατφόρμα του, ενώ τα παιχνίδια online casino συνέχισαν να σημειώνουν δυναμική ανάπτυξη, χάρη και στην απήχηση τους σε νεαρότερα και γυναικεία κοινά.  

Επίσης, οι μέτοχοι εξήραν το μεγάλο κοινωνικό έργο του ΟΠΑΠ και την επιτυχημένη στρατηγική ESG του. Από την πλευρά του, ο κύριος Karas τόνισε ότι η κοινωνική προσφορά είναι συνυφασμένη με τις δραστηριότητες του ΟΠΑΠ διαχρονικά, κάνοντας ειδική μνεία στο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας ΟΠΑΠ Forward και σε νέες κοινωνικές δράσεις, που υλοποιούνται από κοινού με το δίκτυο των συνεργατών.

Αναφορικά με τον σχεδιασμό και τις προτεραιότητες για το 2024, τονίστηκε ότι ο ΟΠΑΠ θα κινηθεί στην ίδια πορεία, με τον ίδιο δυναμισμό, εστιάζοντας στην περαιτέρω ενίσχυση των προϊοντικών προτάσεων του. Στο πλαίσιο αυτό, στο retail, θα δοθεί έμφαση στην ανάδειξη των καταστημάτων ΟΠΑΠ ως τοπικών προορισμών προσιτής διασκέδασης. Επίσης, η εταιρεία θα αξιοποιήσει το Eurojackpot, μεγάλα αθλητικά γεγονότα όπως το EURO 2024 κ.ά. Όσον αφορά στο online, προτεραιότητα της εταιρείας είναι η ανάπτυξη και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των πλατφορμών του, καθώς και η ενίσχυση της αλληλεπίδρασης με τους πελάτες.

Επίσης, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΠΑΠ, θα διερευνηθεί η περαιτέρω αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογικών λύσεων (π.χ. τεχνητή νοημοσύνη) σε διάφορους τομείς, όπως το Υπεύθυνο Παιχνίδι. Ακόμη, υψηλοί στόχοι έχουν τεθεί στον τομέα της βιωσιμότητας και του ESG. Ταυτόχρονα, ο ΟΠΑΠ θα εστιάσει σε δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας με επίκεντρο την Υγεία, τον Αθλητισμό και την Απασχόληση.

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γ. Κάρας: Δυναμικό το ξεκίνημα του 2024 για τον ΟΠΑΠ, οι στόχοι

Κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εισηγμένης στους αναλυτές, ο επικεφαλής της κ. Γ. Κάρας, τόνισε τη σημαντική συμβολή του Eurojackpot αλλά και την ανάπτυξη των online παιχνιδιών.
opap-tzogos-stoixima
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΠΑΠ: Έσοδα-ρεκόρ που υπερέβησαν τα €2 δισ. για το σύνολο του έτους

Tο Δ.Σ της εταιρείας προτείνει τη διανομή μιας γενναιόδωρης ανταμοιβής προς τους μετόχους, ύψους 1,85 ευρώ ανά μετοχή. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνεται, το ήδη καταβληθέν προμέρισμα του €1 ανά μετοχή, υπόλοιπο μερίσματος ύψους €0,60 ανά μετοχή και 0,25 ανά μετοχή επιστροφή κεφαλαίου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ένταξη της Softweb στο πρόγραμμα ΟΠΑΠ Forward

«Μέσα από το πρόγραμμα ΟΠΑΠ Forward και την συνεργασία με τον ΟΠΑΠ και την Endeavor φιλοδοξούμε να διεκδικήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το momentum που έχουμε στην αγορά της Πληροφορικής» ανέφερε ο κος. Δημητρακόπουλος.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τι προβλέπει η διοίκηση του ΟΠΑΠ για τα λειτουργικά κέρδη του 2023

Μιλώντας στους αναλυτές, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Jan Karas εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα EBITDA για το σύνολο του 2023 θα διαμορφωθούν στα 720-740 εκατ. ευρώ. Υλοποιείται με συνέπεια η επιχειρηματική στρατηγική Fast Forward.