ΓΔ: 1474.58 -0.45% Τζίρος: 27.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:37:34 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
businessdaily-Netcompany-Intrasoft
Φωτο: Netcompany-Intrasoft

Ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης του ΤΕΕ παρουσιάστηκε στον πρωθυπουργό

Το έργο που ολοκλήρωσε η Netcompany - Intrasoft αφορά στη δημιουργία πληροφοριακού συστήματος, το οποίο συγκεντρώνει και συστηματοποιεί γεωχωρική θεσμική πληροφορία σε μια ενιαία διαδικτυακή πλατφόρμα.

Η Netcompany - Intrasoft, μέλος του δανέζικου ομίλου Netcompany Group A/S, ηγούμενη κοινοπραξίας, ολοκλήρωσε το εμβληματικό έργο του Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη του ΤΕΕ, το οποίο παρουσιάστηκε στον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος την Τετάρτη 15 Μαΐου. 

Το έργο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αφορά στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος, το οποίο συγκεντρώνει και συστηματοποιεί γεωχωρική θεσμική πληροφορία σε μια ενιαία διαδικτυακή πλατφόρμα. Περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τον υφιστάμενο χωρικό και πολεοδομικό σχεδιασμό, το δομημένο περιβάλλον, όρους και περιορισμούς δόμησης, τις ζώνες αντικειμενικής αξίας καθώς και το καθεστώς προστασίας περιοχών περιβαλλοντικού και πολιτιστικού πλούτου.

Η πλατφόρμα του Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη, είναι διαθέσιμη σε όλους τους πολίτες, στους μηχανικούς αλλά και στους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. 

Ο κ. Αλέξανδρος Μάνος, Διευθύνων Σύμβουλος της Netcompany-Intrasoft, τόνισε σχετικά: «Ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης αποτελεί ένα από τα πρώτα και σημαντικότερα βήματα προς τον  ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας και την απλοποίηση των διαδικασιών για πολίτες και επιχειρήσεις με πολλαπλά οφέλη. Μέσω αυτού, ο πολίτης, ο μηχανικός ή ο επενδυτής, θα μπορεί να λάβει άμεσα ολοκληρωμένη, έγκυρη και ασφαλή πληροφορία, μειώνοντας σημαντικά τον χρόνο διεκπεραίωσης των αιτημάτων του. Είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε στην πραγματοποίηση ενός τόσο σημαντικού έργου. Είναι άλλωστε στρατηγική προτεραιότητά μας να συμβάλλουμε καθοριστικά προς ένα βιώσιμο, κοινωνικά υπεύθυνο και ψηφιακά ασφαλές μέλλον για την Ελλάδα μας».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έως τις 12 Ιουλίου ο διαγωνισμός για το 20% της Αριάδνη Interconnection

Τα υποψήφια επιχειρηματικά σχήματα θα μπορούν να υποβάλλουν τις οικονομικές προσφορές τους μέχρι 12 Ιουλίου, ενώ στη συνέχεια θα ξεκινήσει η διαδικασία της αξιολόγησης από πλευράς ΑΔΜΗΕ.