«Δώρο» 2,2 εκατ. ευρώ από την Γιώτης στους μετόχους

Το μεγαλύτερο μέρος των φορολογημένων έκτακτων αποθεματικών της εταιρείας τροφίμων Γιώτης θα διανεμηθεί στους μετόχους. Επενδύσεις 15 εκατ. ευρώ για εκσυγχρονισμό της μονάδας στο Αγρίνιο.

«Μποναμάς» ύψους 2,2 εκατ. ευρώ  κατευθύνεται προς τους μετόχους της εταιρείας τροφίμων Γιώτης. Συγκεκριμένα, στα τέλη του φετινού Ιανουαρίου, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Ιωάννης Γιώτης πρότεινε την διανομή των 2,2 εκατ. ευρώ στους μετόχους, ποσό που προέκυψε από τη διανομή φορολογημένων έκτακτων αποθεματικών των χρήσεων  2013 και 2014 συνολικής αξίας 3,18 εκατ. ευρώ ευρώ.

Η έκτακτη αυτή διανομή προς τους μετόχους δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα ρευστότητας και προς τούτο η Έκτακτη Γενική συνέλευση των μετόχων ομόφωνα ενέκρινε την σχετική πρόταση του κ. Προέδρου και καθόρισε την 03/02/2020 ως ημερομηνία έναρξης διανομής του αποθεματικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γιώτης διατήρησε σταθερά μια υγιή εικόνα δεικτών ρευστότητας καθ’ όλη τη διάρκεια της ύφεσης, γεγονός που της επέτρεψε να υποστηρίξει κεφαλαιακά τους σχεδιασμούς της. 

Σε αυτό το πλαίσιο κινείται και ο νέος επενδυτικός σχεδιασμός που προβλέπει επενδύσεις έως του ποσού των 15 εκατ. ευρώ. Όπως γνωστοποίησε πρόσφατα ο επικεφαλής της εταιρείας κ. Γιώτης, ο επενδυτικός σχεδιασμός θα αφορά κινήσεις εκσυγχρονισμού των μονάδων παραγωγής στον Αγρίνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εν λόγω σχεδιασμός φέρεται να περιλαμβάνει την ενδυνάμωση των εγκαταστάσεων στο Αγρίνιο, προκειμένου να παράγονται τα προϊόντα βρεφικού γάλακτος του κωδικολογίου της εταιρείας. 

Σε ό,τι αφορά στις επιδόσεις της περσινής χρονιάς, η εταιρεία δεν έχει ακόμα γνωστοποιήσει τα αποτελέσματά της, ωστόσο, οι πληροφορίες θέλουν την Γιώτης να καταφέρνει να διατηρεί την δυναμική των μεγεθών της το 2019 στα επίπεδα του 2018. 

Υπενθυμίζεται ότι η Γιώτης έκλεισε την χρήση του 2018 εμφανίζοντας έσοδα 84,3 εκατ. ευρώ, καθαρά κέρδη  3,66 εκατ. ευρώ και συνολικό δανεισμό στα 34,3 εκατ. ευρώ. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ