ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΠΟΤΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βορίδης: Δεν είναι ορατός ο κίνδυνος για έλλειψη τροφίμων

"H αυξημένη ζήτηση σε ζυμαρικά ενίσχυσε την τιμή του σκληρού σιταριού, ενώ στην αρχή της κρίσης αυξημένη ήταν η ζήτηση και σε χοιρινό και βόειο κρέας" επισημαίνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άλμα στις πωλήσεις τροφίμων - καθαριστικών: +141% το αλεύρι, +247% τα σαπούνια

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις πωλήσεων καταγράφηκαν σε: αλεύρι (141,6%), όσπρια (138,2%), ρύζι (124,4%) και ζυμαρικά (118,1%). Στα καθαριστικά: σαπούνια (246,7%), χλωρίνη (184,2%), καθαριστικά σπιτιού (147,4%) και μαντηλάκια προσωπικής υγιεινής (133,8%).
ΔΙΕΘΝΗ

Στην Ισπανία ενώνουν δυνάμεις και στέλνουν δωρεάν φαγητό σε γιατρούς και νοσηλευτές

Με την πανδημία του κορονοϊού να έχει χτυπήσει σημαντικά την λειτουργία τους καθώς τα περισσότερα καταστήματα παραμένουν κλειστά, αλυσίδες φαγητού στέλνουν δωρεάν γεύματα στους γιατρούς και τους νοσηλευτές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διαβεβαιώσεις για την επάρκεια κρέατος στην αγορά

Σημαντικές είναι οι επιπτώσεις που έχει επιφέρει στον τομέα του κρέατος στην χώρα μας η πανδημία που πλήττει ολόκληρο τον πλανήτη τον τελευταίο καιρό με τους κτηνοτρόφους να διαβεβαιώνουν πως συνεχίζεται η τροφοδοσία της αγοράς.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επικίνδυνη απειλή από τον ιό και στην ελληνική κτηνοτροφία

Εκατοντάδες χιλιάδες αμνοερίφια δεν θα διατεθούν φέτος στην πασχαλινή αγορά, λόγω της μειωμένης ζήτησης που θα προκαλέσουν τα περιοριστικά μέτρα. Εκπέμπουν σήμα κινδύνου οι κτηνοτρόφοι και ζητούν κρατική βοήθεια.