ΓΔ: 1464.39 0.46% Τζίρος: 72.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγή: Shutterstock

H&M: Τι λέει η πολυεθνική για τις κυρώσεις που επέβαλε η ΑΑΔΕ

Η H&M αναφέρει ότι αντιμετωπίζει τεχνικές και ρυθμιστικές δυσκολίες που θα κρατήσουν κλειστό για δύο ημέρες το κατάστημα στο Σύνταγμα.

Σε προβλήματα των συστημάτων της αποδίδει η H&M την επιβολή κυρώσεων από την ΑΑΔΕ για μη αποστολή στοιχείων στα κεντρικά συστήματα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιων Εσόδων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας: 

«Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε ορισμένες τεχνικές και ρυθμιστικές δυσκολίες με το σύστημα των ταμείων μας, λόγω των οποίων το κατάστημά μας στην οδό Ερμού 11 θα παραμείνει κλειστό για 48 ώρες (από 16/06/2024 έως 18/06/2024). H κατάσταση  αυτή υπέπεσε στην αντίληψή μας μέσω των ελληνικών φορολογικών αρχών.

Οι τοπικές μας ομάδες εργάζονται σκληρά για να επιλύσουν το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό. Βρισκόμαστε σε στενό διάλογο με τον πάροχο συστήματος πληρωμών, αμέσως μόλις μας γνωστοποιήθηκε το θέμα. Είναι ύψιστη προτεραιότητά μας αυτή τη στιγμή να βρούμε τα αίτια και να φροντίσουμε ότι η κατάσταση θα διευθετηθεί άμεσα και δεν θα επαναληφθεί».

Υπενθυμίζεται ότι ταμειακές μηχανές που είχαν σταματήσει τη διασύνδεση τους με την ΑΑΔΕ για σχεδόν ένα εξάμηνο εντόπισαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στο κατάστημα της γνωστής πολυεθνικής αλυσίδας, στο Σύνταγμα.

Οι ελεγκτές επισκέφθηκαν το κατάστημα με βάση τα στοιχεία που είχαν στη διάθεση τους στα tablets τους από το σύστημα ΕΛΕΓΧΟΣlive που βλέπει σε πραγματικό χρόνο τη φορολογική συμπεριφορά των επιχειρήσεων.

Τι βρήκαν; Ότι το συγκεκριμένο κατάστημα, από τις 15 Ιανουαρίου έως τις 12 Ιουνίου της φετινής χρονιάς, έκοψε, αλλά δεν διαβίβασε 21.100 αποδείξεις, αξίας 576.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 111.500 ευρώ.

Στην επιχείρηση επιβλήθηκε πρόστιμο 56.000 ευρώ, όπως προβλέπει ο νόμος, και στο κατάστημα μπήκε λουκέτο για 48 ώρες. Ταυτόχρονα, οι ελεγκτές εξετάζουν και τις κινήσεις και άλλων καταστημάτων της γνωστής αλυσίδας ρούχων, για να διαπιστώσουν αν υπάρχουν και εκεί αντίστοιχες παραβάσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Alpha Bank με το TAA συμβάλλουν στην αναγέννηση της Λίμνης Ευβοία

Η επένδυση έχει ιδιαίτερη σημασία για την περιοχή, που δέχθηκε ισχυρό πλήγμα από τις καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες των τελευταίων ετών, καθώς αναμένεται να συμβάλει στη στήριξη της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας.