ΓΔ: 802.6 1.29% Τζίρος: 72.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Στο χαρτοφυλάκιο της BriQ το ξενοδοχείο «Plaza Hotel» στην Σκιάθο

Με την προσθήκη του Plaza Hotel, το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περιλαμβάνει 5 ξενοδοχεία συνολικής αξίας περίπου €20 εκ. και συνολικής δυναμικότητας 266 δωματίων που βρίσκονται σε τουριστικά νησιά καθώς και στην Αθήνα.

Την απόκτηση του 100% των μετοχών της εταιρείας που έχει στην κατοχή της το ξενοδοχείο “Plaza” στην Καναπίτσα της Σκιάθου ανακοίνωσε η BriQ Properties.

Το ξενοδοχείο “Plaza” βρίσκεται στην παραλία της Καναπίτσας και απέχει 8 χλμ. από την πόλη της Σκιάθου και το διεθνές αεροδρόμιο «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης». Το ξενοδοχείο είναι 3* με δυναμικότητα 79 δωματίων και συνολική επιφάνεια 3.888 τ.μ.. Το συγκρότημα διαθέτει 2 πισίνες, εστιατόριο, ναό, κτίριο προσωπικού και είναι κτισμένο σε οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 7.135 τ.μ.

Η εταιρεία υπέγραψε την μίσθωση του ακινήτου στην Hotel Keys Μ.Α.Ε., θυγατρική της HotelBrain Α.Ε. Το  συμφωνηθέν τίμημα για την απόκτηση του ξενοδοχείου ανέρχεται σε €3.500.000. Η Εταιρεία σκοπεύει να ανακαινίσει το ξενοδοχείο στο τέλος του 2020.

Με την προσθήκη του Plaza Hotel, το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περιλαμβάνει 5 ξενοδοχεία συνολικής αξίας περίπου €20 εκ. και συνολικής δυναμικότητας 266 δωματίων που βρίσκονται σε τουριστικά νησιά (Πάρο, Τήνο, Κέρκυρα, Σκιάθο) καθώς και στην Αθήνα (υπό‐κατασκευή).

Η παραπάνω επένδυση χρηματοδοτήθηκε από τα κεφάλαια της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας. Μέχρι σήμερα έχει επενδυθεί συνολικό ποσό €20,3 εκ. από τα καθαρά κεφάλαια της αύξησης ποσού € 48,4 εκ. (εξαιρουμένων των εξόδων της αύξησης) για την αγορά 9 ακινήτων.

H κ. Άννα Αποστολίδου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της BriQ Properties, δήλωσε ότι «συνεχίζουμε τις επενδύσεις μας σε ξενοδοχεία σε προορισμούς με ώριμο τουριστικό προϊόν όπως είναι η Σκιάθος που διαθέτει διεθνές αεροδρόμιο το οποίο υποδέχεται πάνω από 200.000 τουρίστες ετησίως. Η συγκεκριμένη επένδυση αποφέρει ικανοποιητική ετήσια απόδοση στα κεφάλαια των μετόχων μας και παρέχει τη δυνατότητα υπεραξίας στον μέλλον».  

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

BriQ: Εξαγόρασε το 80% της Sarmed Warehouses έναντι 23,6 εκατ. ευρώ

Η εταιρεία με την σημερινή αγορά ολοκληρώνει εντός διαστήματος 12 μηνών, την επένδυση του 100% των αντληθέντων κεφαλαίων από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους € 50 εκατ. που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2019.