ΓΔ: 2279.7 0.64% Τζίρος: 290.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Κτίριο Bosch αρχηγείο
Φώτο: Shutterstock

Βosch Ελλάδας: Αύξηση πωλήσεων 30% το 2019

Το τμήμα ανταλλακτικών αυτοκινήτου παρουσίασε συνολική αύξηση +54%, συγκριτικά με το 2018, το τμήμα βιομηχανικής τεχνολογίας +12%, ενώ το τμήμα ηλεκτρικών εργαλείων εμφάνισε μείωση της τάξεως του -1,7%.

Ανοδικούς ρυθμούς ανάπτυξης στην ελληνική αγορά κατέγραψε για έκτη συνεχή χρονιά η Βosch Ελλάδας, μέλος του διεθνούς ομίλου Bosch και με παρουσία 107 χρόνων στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το 2019, η Βosch Ελλάδας κατέγραψε θετικά μεγέθη, με τις πωλήσεις της να αυξάνονται κατά 30%, σε σύγκριση με το 2018 και τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 1,7 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με τους τζίρους ανά τμήμα, το τμήμα ανταλλακτικών αυτοκινήτου παρουσίασε συνολική αύξηση +54%, συγκριτικά με το 2018, το τμήμα βιομηχανικής τεχνολογίας +12%, το τμήμα ηλεκτρικών εργαλείων εμφάνισε μείωση της τάξεως του -1,7%, ενώ, τέλος, το τμήμα ενέργειας και τεχνολογίας κτιρίων σημείωσε αύξηση +18%.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Bosch Eλλάδας, Ιωάννης Κάπρας, δήλωσε σχετικά : «Η πορεία της εταιρείας μας κρίνεται επιτυχημένη. Καταφέραμε για έκτη συνεχή χρονιά να αυξήσουμε τη παραγωγή μας, κάτι που μας γεμίζει αισιοδοξία εν μέσω της τρέχουσας ιδιάζουσας κατάστασης.

Αναμένουμε μία δύσκολη χρονιά τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο, όσο και στην Ελλάδα, ωστόσο παραμένουμε αφοσιωμένοι στην τοπική αγορά, συνεχίζοντας να προσφέρουμε "Τεχνολογία για τη ζωή". Το 2020, στις "παραδοσιακές" μας αξιόπιστες λύσεις θα έρθει να προστεθεί ένα νέο χαρτοφυλάκιο, αποτελούμενο από προϊόντα και υπηρεσίες που είτε θα ενσωματώνουν τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης είτε θα έχουν αναπτυχθεί ή παραχθεί, βάσει αυτής.

Επιπλέον, διαθέτοντας τη δική μας πλατφόρμα ΙοΤ και το δικό μας ΙοΤ cloud και ακολουθώντας μία στρατηγική υποστήριξης προγραμμάτων ανοιχτού κώδικα, θα έχουμε τη δυνατότητα να συνεργαστούμε με πολλούς πάροχους και συνεργάτες πάνω σε έργα που αφορούν τις "έξυπνες" πόλεις, όπως το σύστημα ανεύρεσης θέσης στάθμευσης, κ.ά.».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κορέας
ΔΙΕΘΝΗ

Νότια Κορέα: Ζητά άμεσες συνομιλίες με ΗΠΑ για τους δασμούς

Η Νότια Κορέα δήλωσε ότι δεν είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων για την αύξηση των αμερικανικών δασμών στα προϊόντα της και σκοπεύει να αρχίσει άμεσα συνομιλίες με τις ΗΠΑ, με την επίσκεψη του υπουργού Εμπορίου της στη χώρα.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ καλωσορίζει τη μη επιβολή δασμών από τον Τραμπ

Η ΕΕ καλωσόρισε την απόφαση Τραμπ να μην επιβάλει νέους δασμούς, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα, να τονίζει πως πρέπει να προχωρήσει η εφαρμογή της εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ.
Ντανιέλ Νομπόα εικόνα
ΔΙΕΘΝΗ

Ισημερινός: Νέοι τελωνειακοί δασμοί 30% στα προϊόντα από Κολομβία

Ο πρόεδρος του Ισημερινού, Ντανιέλ Νομπόα, ανακοίνωσε επιβολή 30% επιπλέον δασμών σε εισαγωγές από την Κολομβία λόγω έλλειψης συνεργασίας στον αγώνα κατά της διακίνησης ναρκωτικών στα σύνορα των δύο χωρών.