ΓΔ: 932.96 2.15% Τζίρος: 88.27 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ELVAL

Viohalco: Δωρεά του 18,99% σε Κοινωφελές Ίδρυμα από τον Ευαγ. Στασινόπουλο

Μετά τη δωρεά το μερίδιο του κ. Στασινόπουλου αντιστοιχεί σε περίπου 23,46% των συνολικών δικαιωμάτων ψήφου της Viohalco.

Τη δωρεά ποσοστού 18,99% εκ των μετοχών της Viohalco που έχει στην κατοχή του από τον κ. Ευάγγελο Στασινόπουλο στο στο Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού & Πολιτιστικού Έργου (Ίδρυμα Κ.Ι.Κ.Π.Ε.), ανακοίνωσε η εταιρεία. 

Αποτέλεσμα το μερίδιο του κ. Στασινόπουλου να διαμορφώνεται, πλέον, στο 23,46% των συνολικών δικαιωμάτων ψήφου της Viohalco.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι: «Η Viohalco S.A. ανακοινώνει ότι ένας εκ των βασικών της μετόχων, ο κ. Ευάγγελος Στασινόπουλος, ενημέρωσε την εταιρία ότι έχει δωρίσει 49.210.892 μετοχές της Viohalco S.A., ήτοι ποσοστό 18,99% περίπου του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου, στο Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού & Πολιτιστικού Έργου (Ίδρυμα Κ.Ι.Κ.Π.Ε.). Ως αποτέλεσμα της εν λόγω δωρεάς, το ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει ο κ. Ευάγγελος Στασινόπουλος θα μειωθεί σε 23,46% περίπου των συνολικών δικαιωμάτων ψήφου της εταιρίας. 

Επιπλέον ενημέρωσε την εταιρία ότι, εν  σχέσει με την ως άνω δωρεά, ο κ. Ιπποκράτης Ιωάννης Στασινόπουλος, ήδη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Viohalco, θα οριστεί ως νέος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος ΚΙΚΠΕ και θα έχει την αποκλειστική εξουσία άσκησης των δικαιωμάτων ψήφου που συνδέονται με τις δωρούμενες μετοχές».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δωρεά 650.000 ευρώ από τον όμιλο Βιοχαλκο για την μάχη κατά του κορονοϊού

Με σκοπόν τη συμβολή στην αντιμετώπιση της μεγάλης κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα από την εξάπλωση του νέου κορονοϊού, το Κοινωφελές Ίδρυμα Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος θα διαθέσει 650.000 ευρώ σε νοσοκομειακό εξοπλισμό και αναλώσιμα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Σιδενόρ αναστέλλει την λειτουργία 5 εργοστασίων στην Ελλάδα

Η απότομη κάμψη στην οικοδομική δραστηριότητα και η μειωμένη ζήτηση εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού οδήγησε τον όμιλο στην απόφαση για περιορισμό των δραστηριοτήτων με στόχο να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις.