moustakas
Το κατάστημα της αλυσίδας Μουστάκας στην Ερμού. Πηγή: www.moustakastoys.gr

Χριστούγεννα με αυξημένες αγορές παιχνιδιών «βλέπει» ο Ν. Μουστάκας

Ο επικεφαλής της ομώνυμης αλυσίδας εκτιμά ότι οι γονείς θα επιχειρήσουν να «αποζημιώσουν» τα παιδιά τους για τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν για την πανδημία. Νέο κατάστημα στη Θεσσαλονίκη.

Αισιόδοξος ότι η φετινή εορταστική περίοδος θα καταγράψει αυξημένη ζήτηση για παιχνίδια εμφανίζεται ο κ. Νίκος Μουστάκας, επικεφαλής της ομώνυμης αλυσίδας παιχνιδιών στην χώρα μας.

Στον απόηχο μίας χρονιάς η οποία παρουσίασε ισχυρές διακυμάνσεις ανά κατηγορία προϊόντος, ο κ. Μουστάκας εκτιμά ότι οι Έλληνες γονείς θα κάνουν περισσότερες αγορές για τα παιδιά τους, σε ένα βαθμό και ως ανταμοιβή για τους περιορισμούς με τους οποίους όλοι υποχρεωθήκαμε να ζήσουμε τους τελευταίους μήνες, μία πρόβλεψη που αντανακλά και τις διεθνείς τάσεις. 

Η εταιρεία σχεδιάζει το άνοιγμα ενός νέου καταστήματος πριν τη λήξη της χρονιάς, στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos, στη Θεσσαλονίκη. Ήδη λειτουργεί 13 καταστήματα με το εμπορικό σήμα Μουστάκας καθώς και τρία καταστήματα Lego, ενώ έκλεισε την περσινή χρονιά με πωλήσεις ύψους 57 εκατ ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις της την φετινή χρονιά, οι θερινοί μήνες κατέγραψαν ισχυρή ζήτηση για είδη που αφορούν σε δραστηριότητες εξωτερικού χώρου, όπως πατίνια, ποδήλατα, μπάλες κλπ, ενώ το φθινόπωρο σηματοδοτήθηκε από την χλιαρή κίνηση σε ό,τι αφορά τα σχολικά είδη και την ηχηρή απουσία των αυθόρμητων αγορών. Από την αρχή του έτους ωστόσο κατηγορίες ειδών όπως επιτραπέζια και παζλ εμφανίζουν θεματικές πωλήσεις, καθώς οι καταναλωτές αναζητούν δημιουργικούς τρόπους απασχόλησης των παιδιών.

Στα θετικά της φετινής χρονιάς συγκαταλέγεται και η τόνωση της ζήτησης για παιχνίδια μέσω του ψηφιακού καναλιού, τάση που αναμένεται να έχει διάρκεια, καθώς ο κ. Μουστάκας εκτιμά ότι συνολικά για τον κλάδο του παιχνιδιού οι online πωλήσεις μπορούν να αγγίξουν ακόμη και το 10% μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Βασική προϋπόθεση ωστόσο για να συμβεί αυτό συνολικά για το λιανεμπόριο αποτελεί η μείωση της επιβάρυνσης σε ό,τι αφορά τα logistics και τις υποδομές, ώστε να εξυπηρετηθεί το ιδιαίτερο ανάγλυφο της χώρας μας με λελογισμένο κόστος. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

paixnidia, katasthma
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αγωνία στα καταστήματα παιχνιδιών: Το σχέδιο για να ανοίξουν πάλι

Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου εξετάζει η κυβέρνηση να επαναλειτουργήσουν τα καταστήματα παιχνιδιών, που κινδυνεύουν να χάσουν το μεγαλύτερο μέρος του ετήσιου τζίρου εξαιτίας του lockdown.
GAP
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε εξυγίανση η εταιρεία Μαρινόπουλου που ελέγχει το δίκτυο της Gap

Με δικαστική απόφαση, ο έλεγχος της Μαρινόπουλος Σύμβουλοι Επιχειρήσεων περνά σε εταιρεία του Στ. Μαρινόπουλου, η οποία θα αναλάβει τα χρέη σε Δημόσιο και ταμεία και θα προσφέρει νέα χρηματοδότηση.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δύσκολο για την Jumbo το κρίσιμο τρίμηνο Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου

Πτώση πωλήσεων 5% αναμένεται να καταγράψει η Jumbo το τελευταίο τρίμηνο του έτους, όπου συγκεντρώνεται το 35% των ετήσιων εσόδων. Ανθεκτικό το επιχειρηματικό μοντέλο, σύμφωνα με την Παντελάκης Securities.