ΓΔ: 814.06 -0.32% Τζίρος: 41.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΜΑΙΡΗ ΛΕΜΠΕΣΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ενισχύουν το εξωστρεφές προφίλ τους οι ελληνικές επιχειρήσεις ένδυσης

Η εγχώρια κατανάλωση ενδυμάτων σημείωσε μικρή υποχώρηση τον Ιούλιο, αλλά συνολικά το επτάμηνο οι λιανικές πωλήσεις ενδυμάτων ενισχύθηκαν κατά 26,7% συγκριτικά με πέρσι. Επιτυχημένες συμμετοχές σε διεθνείς εκθέσεις.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Leroy Merlin: Νέες επενδύσεις σε logistics και ειδικά καταστήματα

Η αλυσίδα εγκαινίασε χθες το πρώτο κέντρο διανομής (dark store) στην Αθήνα, στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη Ρέντη, το οποίο θα τεθεί σε λειτουργία τον προσεχή Δεκέμβριο και ανακοίνωσε το άνοιγμα ενός ακόμη κέντρου, στην Θεσσαλονίκη προσεχώς.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κερδίζουν μερίδιο τα ελληνικά παιχνίδια έναντι κινεζικών και τουρκικών

Η Ελλάδα κέρδισε μερίδια αγοράς ως προς τις εξαγωγές συγκεκριμένων παιχνιδιών προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες, χάρη στη θετική συσχέτιση ποιότητας/τιμής αλλά και στην αμεσότητα αποστολής των ειδών. Ισχυρές πωλήσεις μέσα στο καλοκαίρι.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Άφησε πίσω την πανδημία η Μουστάκας, νέα αύξηση πωλήσεων το 2022

Η αλυσίδα παιχνιδιών αναμένεται να κλείσει την τρέχουσα χρήση με περαιτέρω αύξηση των εσόδων της, σε συνέχεια της ενίσχυσης των πωλήσεων της κατά 41% το 2021 συγκριτικά με το 2020 και κατά 3% συγκριτικά με το 2019.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην αγορά των γυναικείων παπουτσιών εισέρχεται η ελληνική Boss Shoes

Η εταιρεία επενδύει στην ελληνική παραγωγή ποιοτικών δερμάτινων υποδημάτων, ενισχύοντας τόσο το δικό της brand name όσο και την δραστηριότητα της βιομηχανικής παραγωγής για λογαριασμό γνωστών ξένων brands.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Περπατούν» στις αγορές του εξωτερικού τα παπούτσια από την Ελλάδα

Ο κλάδος εσφαλμένα χαρακτηρίζεται «παραδοσιακός», ενώ ενσωματώνει μεγάλο μέρος τεχνολογικών εφαρμογών, από τρισδιάστατους εκτυπωτές έως κοπές με laser. Η υποδηματοποιϊα εξελίσσεται διαρκώς, ενώ δρομολογείται η δημιουργία εξειδικευμένης σχολής.
ΔΙΕΘΝΗ

«Φρέναραν» οι πωλήσεις της H&M, αύξηση μόνο 3% κατά το γ' τρίμηνο

Η σουηδική αλυσίδα ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων 3% το τρίτο τρίμηνο της χρήσης, καθώς ο Ιούνιος κινήθηκε πτωτικά ενώ σχετική βελτίωση καταγράφηκε στο τέλος της περιόδου. Νέος country manager για την Ελλάδα, ο Thomas Estrany.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στα ύψη τα μεγέθη της Inditex, ρεκόρ επταετίας στο περιθώριο κέρδους

Τα κέρδη του ισπανικού ομίλου αυξήθηκαν κατά 41% το α' εξάμηνο, ενώ οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 24,5%, χάρη και στην ενίσχυση των πωλήσεων της αλυσίδας Zara κατά 29%. Σημαντική άνοδος και για την μετοχή του ομίλου.
ΔΙΕΘΝΗ

Ολική επαναφορά των ταξιδιωτικών αγορών μετά το σοκ από την πανδημία

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων χωρών στις αγορές tax free φέτος, έχοντας ήδη υπερβεί τα επίπεδα του 2019. Στα 96 δισ. δολ. εκτιμάται ότι θα φθάσει η διεθνής αγορά travel retail μέχρι το 2029, από 55 δισ. φέτος.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επίλεκτος: Αυξημένες πωλήσεις στο 9μηνο, έντονη ανησυχία για τον κλάδο

Αναγκαία κρίνεται η χάραξη κλαδικής στρατηγικής για την προστασία της βιομηχανίας κλωστοϋφαντουργίας πανευρωπαϊκά, ώστε να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας αλλά και να καταστεί διαχειρίσιμη η εκρηκτική αύξηση του ενεργειακού κόστους.
IKEA - The Mall Athens
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Θα αγγίξουν τα 500 εκατ. ευρώ οι φετινές πωλήσεις του Ομίλου Φουρλή

Πάνω από τα επίπεδα του 2019 οι πωλήσεις Ιουλίου και Αυγούστου, προϊδεάζουν για δυναμικό δεύτερο εξάμηνο. Στρατηγικός σχεδιασμός για αύξηση του τζίρου στα 750 εκατ. έως το 2025 και σημαντική βελτίωση του περιθωρίου κέρδους.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στα μεγέθη προ πανδημίας επιστρέφουν τα πολυκαταστήματα Attica

Η εταιρεία θα κλείσει το φετινό έτος ελαφρώς χαμηλότερα από το 2019, έχοντας καταγράψει πολύ θετικές επιδόσεις μέχρι στιγμής. Σε εξέλιξη η περαιτέρω επέκταση του Attica στο CityLink και η διάθεση νέων σημάτων από τον χώρο της μόδας.