ΓΔ: 1199.24 -0.84% Τζίρος: 24.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:34:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΜΑΙΡΗ ΛΕΜΠΕΣΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πίσω στα κέρδη η σουηδική Η&Μ μετά τις επιβαρύνσεις από τη Ρωσία

Ο όμιλος αύξησε τα καθαρά κέρδη του κατά 61% το εννεάμηνο φέτος συγκριτικά με πέρσι. Αναμένει ωστόσο κάμψη πωλήσεων τον Σεπτέμβριο, εξαιτίας των ζεστών καιρικών συνθηκών σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης.
paixnidia
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αμείωτες οι πωλήσεις παιχνιδιών κόντρα στην κακή συγκυρία της αγοράς

Αισιοδοξία στον κλάδο ενόψει της εορταστικής περιόδου. Σημαντική αύξηση πωλήσεων από τις αλυσίδες Jumbo και Μουστάκας. Οι Έλληνες κατασκευαστές μεταφέρουν την παραγωγή από την Κίνα στην Ευρώπη.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έχουν μείνει άδεια ένα στα τέσσερα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας

Έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το θεματικό εμπόριο χρειάζεται κίνητρα για να διασωθεί. το κέντρο της Αθήνας παραμένει εμπορικό, με ευρύτατη ποικιλία καταστημάτων και εξειδίκευση σε επιμέρους οδούς.
cosmetics
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρεκόρ στις πωλήσεις των καλλυντικών φέρνουν τουρισμός και e-commerce

Η φετινή χρονιά θα κλείσει με ρεκόρ πωλήσεων στα καλλυντικά, ειδικά μέσω των φαρμακείων, εξέλιξη που αποδίδεται σε σημαντικό βαθμό στις αυξημένες τουριστικές ροές αλλά και στην εκτίναξη του ηλεκτρονικού εμπορίου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε τροχιά πτώσης οι εξαγωγές ενδυμάτων, ισχυρές πωλήσεις στο εσωτερικό

Κατά 16,6% αυξήθηκαν οι πωλήσεις του κλάδου ένδυσης στην Ελλάδα, αλλά υποχώρησαν κατά 10,2% το πρώτο εξάμηνο. Κάμψη της ζήτησης στην Ευρώπη και αποκατάσταση της εφοδιαστικής αλυσίδας πιέζουν τις εξαγωγές.
folli follie, kosmima
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αρχίζει η δίκη για τη Folli Follie, «βλέπει» αποδέσμευση περιουσίας

Ύστερα από αλλεπάλληλες αναβολές αρχίζει η ποινική δίκη και η διοίκηση της εταιρείας προσβλέπει στην αποδέσμευση ακινήτων αξίας 28 εκατ. και λογαριασμών με 3 εκατ. ευρώ για να προχωρήσει το σχέδιο εξυγίανσης.
vamvaki-bambaki
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Πνίγηκε» στη Θεσσαλία το 20% της εθνικής παραγωγής βαμβακιού

Σοβαρό πλήγμα στην παραγωγή και τις εξαγωγές από τις καταστροφικές πλημμύρες «βλέπουν» εκπρόσωπου του κλωστοϋφαντουργικού κλάδου. Η Θεσσαλία συνεισφέρει το 40% της συνολικής ελληνικής παραγωγής.
BUSINESS LIFE

Ασύμφορα τα ψώνια στο Λονδίνο μετά την κατάργηση του tax free

Έντονες διαμαρτυρίες εκπροσώπων των μεγαλύτερων βρετανικών brands για τη «βουτιά» των πωλήσεων, μετά την κατάργηση των αφορολόγητων αγορών. Αυξάνονται οι επισκέπτες, αλλά μειώνονται οι δαπάνες τους.