ΓΔ: 875.43 0.27% Τζίρος: 49.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
oikodomi, kataskeues
Φώτο: Shutterstock

Νέο πενταμελές ΔΣ στη Βιοτέρ, ξεκίνησε η διαδικασία εξυγίανσης

Σχέδιο ανάπτυξης. με σκοπό τη βιωσιμότητά της και την παροχή ουσιαστικής δυνατότητας επαναδραστηριοποίησής της (fresh start), θα εκπονήσει η Βιοτέρ.

Νέο πενταμελές διοικητικό συμβούλιο εξέλεξε η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Βιοτέρ, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, στην ΓΣ παρευρέθηκαν 16 μέτοχοι και εκπρόσωποι μετόχων που αντιπροσώπευσαν 8.593.626 ψήφους, ήτοι ποσοστό 48,874% του συνόλου των 17.579.754 μετοχών της εταιρείας. Υφισταμένης της προβλεπόμενης, από το νόμο και το καταστατικό της εταιρείας, απαρτίας, συζητήθηκαν και λήφθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα της ημερησίας διατάξεως:

Επί του πρώτου θέματος της ημερησίας διατάξεως, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα, ήτοι με το 100% των παριστάμενων και εκπροσωπούμενων στη συνέλευση ψήφων, την εκλογή νέου πενταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, το οποίο σύμφωνα με το άρθρο 7 παρ. 1.1. του Καταστατικού της εταιρείας θα διοικήσει την εταιρεία για εξαετή θητεία παρατεινόμενη αυτόματα μέχρι τη λήξη της προθεσμίας εντός της οποίας πρέπει να συνέλθει η αμέσως επόμενη τακτική γενική συνέλευση και μέχρι τη λήψη της σχετική απόφασης.

Ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εξελέγησαν οι κατωτέρω:

  • Κωνσταντινόπουλος Ιωάννης του Ιωάννη,
  • Μπέρσος Δημήτριος του Βασιλείου,
  • Κατσαρού Αντωνία του Αντωνίου,
  • Τσαγκαρογιάννης Αριστοτέλης του Κωνσταντίνου,
  • Δέδες Γρηγόριος του Γεωργίου

Στη συνέχεια, το ΔΣ συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

  • Πρόεδρος– Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.: Κωνσταντινόπουλος Ιωάννης του Ιωάννη,
  • Διευθύνων Σύμβουλος / Γενικός Διευθυντής – Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.: Μπέρσος Δημήτριος του Βασιλείου,
  • Αντιπρόεδρος – Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.: Κατσαρού Αντωνία του Αντωνίου,
  • Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.: Τσαγκαρογιάννης Αριστοτέλης του Κωνσταντίνου,
  • Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.: Δέδες Γρηγόριος του Γεωργίου.

Επί του δευτέρου θέματος της ημερησίας διατάξεως, ο πρόεδρος προέβη σε ενημέρωση των παριστάμενων μετόχων σχετικά με την εκδοθείσα απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που επικυρώνει τη Συμφωνία Εξυγίανσης της εταιρείας, τονίζοντας στους μετόχους ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία υλοποίησής της σύμφωνα με τους όρους και τις προβλέψεις της και σε συνεργασία με τις συμβαλλόμενες στη Συμφωνία Εξυγίανσης τράπεζες.

Παράλληλα, σημείωσε ότι θα εκπονηθεί σχέδιο ανάπτυξης της εταιρείας με σκοπό τη βιωσιμότητά της και την παροχή ουσιαστικής δυνατότητας επαναδραστηριοποίησής της (fresh start). Ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης ευχαρίστησε τους μετόχους για τη μεγάλη συμμετοχή τους στην Ε.Γ.Σ., επακόλουθο της επιθυμίας τους να επιστρέψει σύντομα η εταιρεία στη θέση που της άνηκε την προηγούμενη πεντηκονταετία και να απαλλαγεί από την εσωστρέφεια της τελευταίας δεκαετίας βασιζόμενη στην εμπειρία της, στη διαχείριση έργων και του real estate.

Τέλος, σημειώνεται ότι όλες οι αποφάσεις της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης εγκρίθηκαν ομόφωνα με πλειοψηφία 48,874% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΙΟΤΕΡ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Βιοτέρ: Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, με εξαετή θητεία παρατεινόμενη αυτόματα μέχρι τη λήξη της προθεσμίας εντός της οποίας πρέπει να συνέλθει η αμέσως επόμενη τακτική γενική συνέλευση.
oikodomi, kataskeues
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συρρίκνωση ζημιών για τη Βιοτέρ σε τρίμηνο και εννεάμηνο

Η εταιρεία, έχοντας ήδη περιορισμένη δραστηριότητα (κύκλο εργασιών), εκτιμά πως η επίδραση της πανδημίας στα οικονομικά μεγέθη και τις μελλοντικές δραστηριότητές της είναι ήσσονος σημασίας.
oikodomi, kataskeues
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Βιοτέρ: Ήσσονος σημασίας οι επιπτώσεις της πανδημίας στα μεγέθη

Η πανδημία και όλες οι αρνητικές επιδράσεις αφορούν κυρίως σε επιχειρήσεις που η δραστηριότητα τους κυμαίνονταν σε συνήθη για την προ πανδημίας εποχή και όχι σε επιχειρήσεις, με ήδη περιορισμένη δραστηριότητα, τονίζει.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Aegean: Αναβάθμιση του Business Lounge στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας «θα καλωσορίζει τους επιβάτες με επιλεγμένα τοπικά κεράσματα, προϊόντα, κρασιά και ποτά από εκλεκτούς παραγωγούς της Βόρειας Ελλάδας».