ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:23:32 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Μύλοι Λούλη

Νέος διευθύνων σύμβουλος στη θυγατρική της Μύλοι Λούλη στη Βουλγαρία

Η «Loulis Mel Bulgaria» κατέχει και λειτουργεί μια υπερσύγχρονη βιομηχανική μονάδα άλεσης αλεύρων - Μύλο στην πόλη General Toshevo στη Βορειοανατολική Βουλγαρία και το 2020 δημιούργησε έσοδα περίπου 6 εκατ. ευρώ.

Από την 1η Φεβρουαρίου 2021, ο Kalin Yonov αναλαμβάνει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου (CEO) της βουλγαρικής θυγατρικής της Μύλοι Λούλη ΑΕ, «Loulis Mel Bulgaria».

Η «Loulis Mel Bulgaria» κατέχει και λειτουργεί μια υπερσύγχρονη βιομηχανική μονάδα άλεσης αλεύρων - Μύλο στην πόλη General Toshevo στη Βορειοανατολική Βουλγαρία. Η εταιρεία το 2020 - πρώτο έτος λειτουργίας της, δημιούργησε έσοδα περίπου 6 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ επεξεργάστηκε περίπου 21.000 τόνους σίτου και απασχόλησε 40 άτομα.

Ο Kalin Yonov, απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, εργάστηκε σε κορυφαίες θέσεις, για περισσότερα από 10 χρόνια, σε θυγατρικές των Βαλκανίων του ελληνικού-βελγικού ομίλου επεξεργασίας μετάλλων Viohalco. Πρόσφατα, μέσα από τη θέση του CEO στη Belovo Paper Mill SA, κορυφαίου παραγωγού προϊόντων υγιεινής FMCG, διεύρυνε τον τομέα της εξειδίκευσής του. Μιλάει άπταιστα 6 γλώσσες και λαμβάνει αυτόν τον μήνα τον τίτλο του MBA στη Στρατηγική Διαχείριση από το Πανεπιστήμιο της Σόφιας. Έχοντας ευρεία γενική εμπειρία διαχείρισης στον επαναπροσδιορισμό της οργανωτικής δομής, στην ανάπτυξη πωλήσεων, στη διαχείριση αλυσίδων εφοδιασμού και στη χρηματοδότηση επιχειρηματικών σχεδίων, ο κ. Yonov θα είναι υπεύθυνος για την υλοποίηση του οράματος και της στρατηγικής της Μύλοι Λούλη για τη μελλοντική ανάπτυξή της στη Βουλγαρία.

Ο Νίκος Λούλης, πρόεδρος της Μύλοι Λούλη δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος που καλωσορίζω τον κ. Yonov στην ομάδα μας. Ο Kalin είχε μια εξαιρετική επαγγελματική καριέρα σε ηγετικές εταιρείες του χώρου της πρωτογενούς παραγωγής, ενώ η εμπειρία του σε υψηλού επιπέδου δραστηριότητες μπορεί να προσθέσει μόνο αξία στην επιχείρησή μας. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο Kalin έχει εξαιρετικό χαρακτήρα και ήθος, τα οποία διασφαλίζουν ότι ταιριάζει στον οργανισμό μας. Είμαι βέβαιος ότι με τη μεγάλη ομάδα που έχουμε στη "Loulis Mel Bulgaria" και την ένθερμη υποστήριξη από την ομάδα μας στη "Μύλοι Λούλη," ο Kalin θα είναι σε θέση να καθοδηγήσει την εταιρεία δυναμικά μπροστά. Θα ήθελα επίσης να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία και να ευχαριστήσω τον κ. Δημήτρη Ταρναρά, ο οποίος παρέδωσε στον κ. Kalin Yonov. Ο Δημήτρης έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο για τη δημιουργία της βουλγαρικής θυγατρικής μας και την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της και υπήρξε βασικός παράγοντας για την επιτυχία μας. Ανυπομονώ να καλωσορίσω τον Δημήτρη στην Ελλάδα, όπου θα προαχθεί σε αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου».

Ο Kalin Yonov, ο νέος διευθύνων σύμβουλος σχολίασε: «Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που εντάσσομαι στον Όμιλο εταιρειών της Μύλοι Λούλη. Η Μύλοι Λούλη συνδυάζει τις παραδοσιακές οικογενειακές αξίες με τη λιτή εταιρική δομή, μια βραβευμένη συνταγή για υψηλή ποιότητα και ικανοποίηση των πελατών. Προχωρώντας προς τα εμπρός, οι προσπάθειές μου θα επικεντρωθούν στην ανάπτυξη ενός δυναμικού επιχειρηματικού σχεδίου που θα ενισχύσει την ανταγωνιστική θέση της Loulis Mel Bulgaria».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μύλοι Λούλη: Εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος 0,06 ευρώ ανά μετοχή

Από το μικτό ποσό θα παρακρατηθεί ο αναλογών στο μέρισμα φόρος ποσοστού 5%, (ήτοι 0,003 ευρώ ανά μετοχή) και συνεπώς, το καθαρό ποσό του μερίσματος που θα λάβουν οι μέτοχοι θα ανέλθει σε 0,057 ευρώ ανά μετοχή.