ΓΔ: 816.2 0.14% Τζίρος: 13.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:49:34 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: portocarras.com

Την πώληση του Πόρτο Καρράς συζητά η Τεχνική Ολυμπιακή

Σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με επενδυτή, ο οποίος θα αποκτήσει τις μετοχές της ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ, προχωρά η Τεχνική Ολυμπιακή. Αναχρηματοδότηση δανεισμού από την Fortress.

Προχωρά την απόφασή της η Τεχνική Ολυμπιακή να πουλήσει το ξενοδοχείο Πόρτο Καρράς, καθώς ανακοίνωσε ότι θα εισέλθει σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με επενδυτή, για να διαθέσει τις μετοχές της ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε. Η Εταιρεία έχει εισφέρει τις μετοχές της ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ A.E. στην εταιρεία με την επωνυμία «T.O INTERNATIONAL HOLDING Ltd

Τον προηγούμενο μήνα ο όμιλος τόνισε ότι το σημαντικότερο περιουσιακό του στοιχείο, που είναι το ξενοδοχειακό συγκρότημα του Πόρτο Καρράς, θα χωριστεί σε δύο. Στο ένα θα είναι οι κατασκευές και στο άλλο τμήμα θα ενταχθούν όλες οι ξενοδοχειακές υπηρεσίες και δραστηριότητες , δηλαδή οι κλάδοι παροχής ξενοδοχειακών υπηρεσιών, διαχείρισης ακίνητης περιουσίας, δραστηριότητες ελλιμενισμού. Η T.O Ιnternational Holding για την οποία υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον έχει τις ξενοδοχειακές δραστηριότητες.

Με την κίνηση διαφοροποίησης του χαρτοφυλακίου, ο όμιλος της Tεχνικής Ολυμπιακής ουσιαστικά πουλάει το πιο δυναμικό του κομμάτι για να αναχρηματοδοτήσει παλαιότερες υποχρεώσεις του, αλλά και να προχωρήσει σε νέες επενδύσεις.

Επίσης, αφήνει τις μετοχές της T.O Ιnternational εκτός των υποχρεώσεων του ομίλου με αποτέλεσμα να μην έχουν απαιτήσεις επί του εισπραχθέντος τιμήματος οι τράπεζες, οι προμηθευτές και οι συνεργάτες του ομίλου. Ο όμιλος αναφέρει ότι ο σχετικά μικρός δανεισμός του Ομίλου, ο οποίος είναι έναντι εξασφαλίσεων είτε με εγκεκριμένες πιστοποιήσεις εκτελεσμένων έργων ή/και δικαιούμενων επιχορηγήσεων από το Ελληνικό Δημόσιο για εκτελεσμένα ή εκτελούμενα επενδυτικά έργα, είτε εγγράφοντας βάρη σε ακίνητα τα οποία κατέχει, του δίνει την δυνατότητα για άντληση νέων κεφαλαίων σε περίπτωση επιδείνωσης των συνθηκών.

Ήδη ο Όμιλος, έχει εξασφαλίσει πλήρη αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού, με την σύμφωνη γνώμη και συνεργασία της τράπεζας που έχει τον μεγαλύτερο δανεισμό, καθώς και κεφάλαιο κίνησης. Η χρηματοδότηση, ύψους 40 εκατ. ευρώ, προσφέρθηκε από το γνωστό fund Fortress με τριετή χρονική διάρκεια.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τεχνική Ολυμπιακή: Στις 5 Απριλίου το πόρισμα για το Πόρτο Καρράς

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος γνωστοποίησε στην Τεχνική Ολυμπιακή ότι αναμένεται να παραδώσει το πόρισμά του στις 5 Απριλίου, ενώ η εταιρεία σημειώνει ότι θα ενημερώσει το κοινό για κάθε εξέλιξη επί του θέματος.