ΓΔ: 887.66 1.01% Τζίρος: 24.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:03:08 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
opap-tzogos-stoixima
Φώτο: ΟΠΑΠ

Οριστικό το deal για έλεγχο της Stoiximan από τον ΟΠΑΠ

Μετά το «πράσινο φως» που άναψε η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Ελλάδα και Κύπρο, ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε πως απέκτησε τον αποκλειστικό ελέγχου του ομίλου Stoiximan.

Τον αποκλειστικό έλεγχος του ομίλου Stoiximan όπου και κατέχει το 84,49% ανακοίνωσε ο ΟΠΑΠ, μετά το «πράσινο φως» που άναψαν οι Επιτροπές Ανταγωνισμού σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο ΟΠΑΠ τον περασμένο Απρίλιο είχε εξαγοράσει ένα επιπλέον 15,48% της Stoiximan, με το έμμεσο ποσοστό του στον όμιλο, μέσω της TCB Holdings Ltd, να διαμορφώνεται στο 84,49% αποκτώντας τον αποκλειστικό έλεγχο. Το συνολικό καθαρό τίμημα της επένδυσης, είχε ανέλθει στο ποσό των 163,4 εκ. ευρώ, επιπλέον του αναλογούντος ποσού των καθαρών ταμειακών διαθεσίμων.

Σύμφωνα με την Pantelakis Sec. σε περυσινή της ανάλυση, ο ΟΠΑΠ με την κίνηση αυτή, «θα εκτοξευθεί στην κορυφαία θέση του ελληνικού τομέα διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών, καθώς η Stoiximan πέτυχε το 2019 μερίδιο 49% στην αγορά στοιχημάτων Διαδικτύου ύψους 439 εκατ. ευρώ και αποκομίζει το 27% των συνολικών κερδών από τυχερά παιχνίδια (GGR) από παιχνίδια καζίνο»

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΟΠΑΠ

Σε συνέχεια της ανακοίνωσής της με ημερομηνία 17 Μαρτίου 2021, η ΟΠΑΠ ανακοινώνει ότι από την 27η.04.2021, σε συνέχεια συμφωνητικού που καταρτίστηκε την ίδια ημερομηνία αναφορικά με σχετικές τροποποιήσεις στα εταιρικά έγγραφα των νομικών προσώπων που ελέγχουν ή/και λειτουργούν, άμεσα ή έμμεσα, την επιχειρηματική δραστηριότητα του Ομίλου Stoiximan σε Ελλάδα και Κύπρο (στο εξής «SMGC»), η ΟΠΑΠ Α.Ε απέκτησε, μέσω της OPAP Investment Limited, αποκλειστικό έλεγχο επί της SMGC, στην οποία κατέχει μερίδιο 84,49%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επ. Ανταγωνισμού: Πρόστιμο 500.000 στον ΟΠΑΠ για εκπρόθεσμη γνωστοποίηση

Η Επ. Ανταγωνισμού σημειώνει στην απόφασή της πως η εκπρόθεσμη γνωστοποίηση δεν έγινε με δόλο και δεν είχε σαν στόχο ή αποτέλεσμα την παράκαμψη του ουσιαστικού ελέγχου της συγκέντρωσης.