ΓΔ: 1390.69 -0.71% Τζίρος: 147.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
opap-tzogos-stoixima
Φώτο: ΟΠΑΠ

Οριστικό το deal για έλεγχο της Stoiximan από τον ΟΠΑΠ

Μετά το «πράσινο φως» που άναψε η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Ελλάδα και Κύπρο, ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε πως απέκτησε τον αποκλειστικό ελέγχου του ομίλου Stoiximan.

Τον αποκλειστικό έλεγχος του ομίλου Stoiximan όπου και κατέχει το 84,49% ανακοίνωσε ο ΟΠΑΠ, μετά το «πράσινο φως» που άναψαν οι Επιτροπές Ανταγωνισμού σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο ΟΠΑΠ τον περασμένο Απρίλιο είχε εξαγοράσει ένα επιπλέον 15,48% της Stoiximan, με το έμμεσο ποσοστό του στον όμιλο, μέσω της TCB Holdings Ltd, να διαμορφώνεται στο 84,49% αποκτώντας τον αποκλειστικό έλεγχο. Το συνολικό καθαρό τίμημα της επένδυσης, είχε ανέλθει στο ποσό των 163,4 εκ. ευρώ, επιπλέον του αναλογούντος ποσού των καθαρών ταμειακών διαθεσίμων.

Σύμφωνα με την Pantelakis Sec. σε περυσινή της ανάλυση, ο ΟΠΑΠ με την κίνηση αυτή, «θα εκτοξευθεί στην κορυφαία θέση του ελληνικού τομέα διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών, καθώς η Stoiximan πέτυχε το 2019 μερίδιο 49% στην αγορά στοιχημάτων Διαδικτύου ύψους 439 εκατ. ευρώ και αποκομίζει το 27% των συνολικών κερδών από τυχερά παιχνίδια (GGR) από παιχνίδια καζίνο»

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΟΠΑΠ

Σε συνέχεια της ανακοίνωσής της με ημερομηνία 17 Μαρτίου 2021, η ΟΠΑΠ ανακοινώνει ότι από την 27η.04.2021, σε συνέχεια συμφωνητικού που καταρτίστηκε την ίδια ημερομηνία αναφορικά με σχετικές τροποποιήσεις στα εταιρικά έγγραφα των νομικών προσώπων που ελέγχουν ή/και λειτουργούν, άμεσα ή έμμεσα, την επιχειρηματική δραστηριότητα του Ομίλου Stoiximan σε Ελλάδα και Κύπρο (στο εξής «SMGC»), η ΟΠΑΠ Α.Ε απέκτησε, μέσω της OPAP Investment Limited, αποκλειστικό έλεγχο επί της SMGC, στην οποία κατέχει μερίδιο 84,49%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

opap-tzogos-stoixima
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΠΑΠ: Έσοδα-ρεκόρ που υπερέβησαν τα €2 δισ. για το σύνολο του έτους

Tο Δ.Σ της εταιρείας προτείνει τη διανομή μιας γενναιόδωρης ανταμοιβής προς τους μετόχους, ύψους 1,85 ευρώ ανά μετοχή. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνεται, το ήδη καταβληθέν προμέρισμα του €1 ανά μετοχή, υπόλοιπο μερίσματος ύψους €0,60 ανά μετοχή και 0,25 ανά μετοχή επιστροφή κεφαλαίου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ένταξη της Softweb στο πρόγραμμα ΟΠΑΠ Forward

«Μέσα από το πρόγραμμα ΟΠΑΠ Forward και την συνεργασία με τον ΟΠΑΠ και την Endeavor φιλοδοξούμε να διεκδικήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το momentum που έχουμε στην αγορά της Πληροφορικής» ανέφερε ο κος. Δημητρακόπουλος.
kaizen_ktirio
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κυρίαρχη η Kaizen στα διαδικτυακά παιχνίδια στην Ελλάδα με μερίδιο 40%

Διψήφιοι ρυθμοί ανάπτυξης για Stoiximan και Betano. Στόχος η παρουσία σε 26 χώρες το 2026. Οφέλη από τη διεξαγωγή του Euro 2024 και του Copa America. Σε λειτουργία το Kaizen Foundation, πρώτο έργο η ανακατασκευή του Παίδων Πεντέλης.