ΓΔ: 858.93 -4.45% Τζίρος: 118.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstocks

Foodlink: Συζητήσεις για αγορά μεριδίου στη Γενικές Μεταφορές-Αθηναϊκή

Οι διερευνητικές συζητήσεις, προέκυψαν μετά από την πρόσφατη συνεργασία του ομίλου FDL GROUP με την Αθηναϊκή. H FDL εγκατέστησε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το ρομποτικό σύστημα SORTING.

Η εταιρία ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ, μέλος του ομίλου FDL GROUP, ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε διερευνητικές συζητήσεις με την εταιρεία Γενικές Μεταφορές - Αθηναϊκή ΑΕ.

Σκοπός των συζητήσεων αυτών είναι η απόκτηση από την ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ποσοστού συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της Γενικές Μεταφορές - Αθηναϊκή ώστε -μεταξύ άλλων- να αξιοποιηθεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό το επαρχιακό δίκτυο της Αθηναϊκής που δραστηριοποιείται σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κρήτη, Λάρισα, Γιάννενα και Ρόδο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας: «Η Εταιρεία «ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ» επιθυμεί να ενημερώσει το επενδυτικό κοινό, ότι βρίσκεται σε διερευνητικές επαφές και συζητήσεις με την εταιρεία «ΓΕΝΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ – ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» η οποία δραστηριοποιείται επίσης στον χώρο των Logistics. Σκοπός των συζητήσεων είναι η απόκτηση από την ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ποσοστού συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας «ΓΕΝΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ – ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

Η Εταιρεία θα δημοσιοποιήσει αμέσως, προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, κάθε σημαντική εξέλιξη που τυχόν προκύψει για το θέμα αυτό».

Σημειώνεται ότι οι διερευνητικές συζητήσεις, προέκυψαν μετά από την πρόσφατη συνεργασία του ομίλου FDL GROUP με την Αθηναϊκή. H FDL εγκατέστησε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το ρομποτικό σύστημα SORTING, στις εγκαταστάσεις της Αθηναϊκής στην περιοχή του Ασπροπύργου, για τις ανάγκες εξυπηρέτησης πολυεθνικού πελάτη. Με το σύστημα SORTING, η Αθηναϊκή κατάφερε να εξυπηρετεί ευκολότερα, γρήγορα και με 99,9% ακρίβεια το δίκτυο διανομής του πελάτη της, παρά τους αυξημένους όγκους δεμάτων.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Foodlink: Εξαγορά του 55% της «Γενικές Μεταφορές» έναντι 1,91 εκατ.

Η απόκτηση του 55% ολοκληρώθηκε χθες, με την εξαγορά ποσοστού 23,57% του υφιστάμενου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, καθώς η Foodlink κατείχε ποσοστό 31,43% σύμφωνα με προγενέστερες ανακοινώσεις της.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Foodlink: Δεν διανέμει μέρισμα στους μετόχους για τη χρήση 2020

Η Γενική Συνέλευση εξέλεξε ομόφωνα, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας το οποίο θα διοικεί την εταιρεία για 5 έτη, από 09/09/2021 μέχρι 08/09/2026 ή μέχρι την ημέρα της πρώτης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης μετά την λήξη της ανωτέρω θητείας.