ΓΔ: 1004 1.02% Τζίρος: 72.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Κάναμε ένα εκατομμύριο βόλτες με ηλεκτρικά πατίνια

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
Παρά την απουσία θεσμικού πλαισίου, τα ηλεκτρικά πατίνια της Lime αυξάνονται στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις. Στέλεχος της Lime μιλά στο BusinessDaily για τα επόμενα σχέδια της εταιρείας.

Όλο και περισσότερα είναι τα ηλεκτρικά πατίνια που τρέχουν στους δρόμους και πεζόδρομους της Αττικής και όχι μόνο, τον τελευταίο χρόνο. Οι Έλληνες έχουν «αγκαλιάσει» το δίτροχο μέσο, παρόλο που τα ατυχήματα και το νομικό κενό που διέπει την χρήση τους ώθησαν, τον δήμο Ηρακλείου Κρήτης, για παράδειγμα, στην απαγόρευση τους.

Ο Alessio Raccagna (Αλέσιο Ρατσάνια), Διευθυντής Κυβερνητικών Σχέσεων της Lime για Ελλάδα και Ιταλία, τονίζει σε δηλώσεις του στο BusinessDaily, ότι η εταιρεία του συνεργάζεται στενά με τις τοπικές αρχές ώστε να ξεπεραστούν εμπόδια στην χρήση των πατινιών, προσφέροντας και συμβουλές για την ασφαλή χρήση τους. Η Lime είναι η εταιρεία που έχει εισαγάγει το ηλεκτρικό πατίνι σε περισσότερες από 30 χώρες και 120 πόλεις του κόσμου.

«Μια κύρια πρόκληση για τις εταιρείες έξυπνων μετακινήσεων σε όλο τον κόσμο είναι η έλλειψη κανονισμών λειτουργίας για τα πατίνια, όπως συμβαίνει και στην Ελλάδα», λέει ο κ. Raccagna.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Μεταφορών θα ετοιμάσει μέσα στο επόμενο τετράμηνο ένα νέο νομικό πλαίσιο για τη χρήση των πατινιών. Ωστόσο, για σχεδόν ένα χρόνο ήδη, χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα χωρίς κανονισμούς.

Η Lime έφερε το ηλεκτρικό της πατίνι στην Θεσσαλονίκη πέρυσι το Δεκέμβρη. Στην συνέχεια δοκίμασε με επιτυχία την αγορά της Αθήνας με περίπου 100 πατίνια, ενώ σήμερα ανέρχονται σε μερικές εκατοντάδες. Τα πατίνια κυκλοφορούν, επίσης, στο Ρέθυμνο, και πριν από δέκα μέρες η εταιρεία ξεκίνησε μια νέα συνεργασία με το δήμο Παλλήνης. Έπονται νέες συνεργασίες με άλλους δήμους της Αττικής, τονίζει ο κ. Raccagna.

«Μέσα σε εννέα μήνες καταγράψαμε ένα εκατομμύρια βόλτες σε όλη τη χώρα, πρόκειται για έναν εκπληκτικό αριθμό», υπογραμμίζει ο κ. Raccagna. «Οι Έλληνες είναι έτοιμοι να αλλάξουν, θέλουν να αποφύγουν την κίνηση και είναι παραπάνω από έτοιμοι να αλλάξουν το τρόπο ζωής τους, ώστε να μετακινούνται πιο γρήγορα και ευχάριστα μέσα στην πόλη».

Ανάμεσα στους «παγκόσμιους πρωταθλητές» για την Lime είναι το Παρίσι, αλλά αυτό έχει να κάνει και με τις υποδομές που προσφέρει μια πόλη, όπως τις λωρίδες ποδηλάτων. Στην Ελλάδα, χρησιμοποιείται το πατίνι κυρίως για μετακινήσεις προς την εργασία, κάτι που σημαίνει ότι αφήνουν οι εργαζόμενοι το αυτοκίνητο στο σπίτι, προσθέτει ο κ. Raccagna.

Η χρήση του πατινιού, όμως, ακόμα προκαλεί σύγχυση σε πολλούς οδηγούς, πεζούς και καταστηματάρχες. Στο δήμο Ηρακλείου, το δημοτικό συμβούλιο προχώρησε στην απαγόρευση του μέσου την προηγούμενη εβδομάδα, έως ότου γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Από τον δήμο τονίζουν ότι προκλήθηκαν πολλά ατυχήματα και μικροτραυματισμοί από την αλόγιστη χρήση των πατινιών εντός πόλης, αλλά και σε εθνικές οδούς της περιοχής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η P&G επενδύει στην ανάπτυξη των logistics, ιδρύει hub στην Ελλάδα

Ο όμιλος επέλεξε τη χώρα μας καθώς το κέντρο logistics της P&G στην Ελλάδα, τις τελευταίες δεκαετίες, εμφανίζει εξαιρετικές επιδόσεις, τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο ενώ παράλληλα διατηρεί υψηλής κατάρτισης προσωπικό.
Beinoglou-Orphee-Logistics
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην HIG περνά η Ορφέας Βεϊνόγλου, πέφτουν σήμερα οι υπογραφές

Διαδικαστικά και τεχνικά ζητήματα που αφορούσαν κυρίως στην παρουσία μελών της Ορφέας στο νέο διοικητικό σχήμα και καθυστέρησαν την τυπική οριστικοποίηση του deal, λύθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη της HIG.
Akinita-Real Estate
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γιατί «ποντάρει» η Premia Properties σε ακίνητα για φοιτητικές κατοικίες

Νέα επένδυση στην Ξάνθη σε ακίνητο που θα λειτουργήσει ως φοιτητική εστία, ενώ έχουν γίνει ήδη κινήσεις σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη. Σταθερές αποδόσεις υπόσχεται ο τομέας φοιτητικών κατοικιών.
alstom
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σχέδιο για τραμ στο Ηράκλειο Κρήτης με προαστιακό για το νέο αεροδρόμιο

Στο στόχαστρο της γαλλικής Alstom το σχέδιο για νέες υποδομές μέσων σταθερής τροχιάς στην Κρήτη. Προτείνει τραμ χαμηλής ταχύτητας για την πόλη του Ηρακλείου και προαστιακό σιδηρόδρομο για σύνδεση με το αεροδρόμιο στο Καστέλλι.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

AVE: Μικρή πτώση κατά 1,5% του τζίρου στο εννεάμηνο, ξεπέρασε τα 105 εκατ.

Εντυπωσιακό «άλμα» των EBITDA στο γ' τρίμηνο καθώς ενισχύθηκαν κατά 122% έναντι του αντίστοιχου περυσινού τρίμηνου και ανήλθαν στα 2,77 εκατ. ευρώ, εξαιτίας της ανόδου των πωλήσεων προϊόντων τεχνολογίας και τηλεπικοινωνίας.