ΓΔ: 1490.46 -0.08% Τζίρος: 119.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ

ilektrokinisi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται το νέο Κινούμαι Ηλεκτρικά, ποιες αλλαγές εξετάζονται

Ο επόμενος κύκλος θα στοχεύει στην απλοποίηση της διαδικασίας, την επίσπευση του χρόνου πληρωμής των δικαιούχων και τη μέγιστη δυνατή απορρόφηση κονδυλίων. Διεύρυνση των κριτηρίων ζητάει η αγορά.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα 75 δισ. ανέβηκε ο «λογαριασμός» για ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων

Ανέφικτους θεωρεί η κυβέρνηση τους στόχους που έχει θέσει η Κομισιόν για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων έως το 2040. Θα ζητήσει αναθεώρηση μετά την ανάδειξη της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σφοδρές αντιδράσεις στην Κρήτη για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα

Η χωροθέτηση αιολικών πάρκων στην Ανατολική Κρήτη, έξω από την Ελούντα, προκαλεί αντιδράσεις από τις επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα. Μετακίνηση του έργου δυτικότερα προτείνει το ΥΠΕΝ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η «μάχη» των μεριδίων στο ηλεκτρικό ρεύμα και η σταθερή κυριαρχία της ΔΕΗ

Στην Ευρώπη, η γενιά των millenials έχει φέρει τα «πάνω κάτω» στην αγορά ρεύματος, καθώς μετακινείται μεταξύ προμηθευτών το 20-25% της συνολικής αγοράς. Στην Ελλάδα, η ΔΕΗ διατηρεί σταθερά μερίδιο άνω του 60%.
Revma, Times, Ilektriko, Electricity, Energeia, Energy
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μόνο 3% η μείωση στις τιμές ρεύματος παρά την πτώση 11% στη χονδρική

Το κόστος των ρευματοκλοπών επιβάλλεται για δεύτερο μήνα από τον ΔΕΔΔΗΕ στους καταναλωτές και δεν επιτρέπει να ελαφρυνθούν οι λογαριασμοί κατ' αντιστοιχία με την υποχώρηση των τιμών χονδρικής.
revma
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μάχη προμηθευτών και καταναλωτών για τα «φέσια» στο ηλεκτρικό ρεύμα

Νέους κανόνες για τα χρέη και τον ενεργειακό τουρισμό διαμορφώνει μετά το Πάσχα η Ρυθμιστική Αρχή. Τι λένε οι προμηθευτές για την αλλαγή προμηθευτή και τι ζητούν οι ενώσεις των καταναλωτών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τριπλασιάζεται ο εθνικός στόχος για τις φυσικές μπαταρίες ενέργειας

Οι μονάδες αντλησιοταμίευσης παίρνουν προτεραιότητα στο νέο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, ώστε να αυξηθεί η αποθήκευση ενέργειας και να ισορροπήσει το σύστημα. Μεγάλες επενδύσεις από ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και ΔΕΗ.
businessdaily-ADMIE
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε τροχιά πτώσης η κατανάλωση ρεύματος, στα αζήτητα παραγωγή από ΑΠΕ

Η ζήτηση του ρεύματος τον Μάρτιο μειώθηκε κατά 2,9% ετησίως στις 3.891 γιγαβατώρες. Ανησυχία στους παραγωγούς που επένδυσαν σε αιολικά και φωτοβολταϊκά προκαλεί η αναντιστοιχία προσφοράς - ζήτησης.