ΓΔ: 863.41 0.42% Τζίρος: 64.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ

Cruises
ΔΙΕΘΝΗ

«Ανοίγουν πανιά» οι κρουαζιέρες για το 2022 παρά τις ανησυχίες για την Όμικρον

Περισσότερα από 240 κρουαζιερόπλοια θα πλεύσουν τον Ιανουάριο παγκοσμίως από 68 διαφορετικές εταιρείες. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό κρουαζιερόπλοιων που θα αποπλεύσουν από την έναρξη της πανδημίας
Athina, Athens, Akinita, Real Estate
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι φέρνει το 2022 στην αγορά κατοικιών: Θα συνεχιστεί η άνοδος τιμών

Την ανάγκη για διάχυση του αγοραστικού ενδιαφέροντος σε περισσότερες περιοχές και όχι μόνο σε «νησίδες» της αγοράς επισημαίνουν οι ειδικοί. Σημειώνουν ότι τιμές και ενοίκια αρχίζουν να ξεφεύγουν από τα όρια αντοχής των νοικοκυριών.
ΔΙΕΘΝΗ

Κύμα επενδύσεων στις φοιτητικές εστίες, ποια τα μεγάλα έργα στην Ελλάδα

Σε έκθεση της, η Savills εκτιμά ότι η αύξηση του αριθμού των φοιτητών θα επιταχυνθεί τα επόμενα πέντε χρόνια σε όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά πανεπιστημιακά κέντρα. Στην Ελλάδα, οι μεγάλες επενδύσεις γίνονται μέσω ΣΔΙΤ.
ΔΙΕΘΝΗ

Δεν τρομάζει η Όμικρον τις αγορές: Μεγαλύτερη απειλή ο πληθωρισμός

Μόνο μια «παύση» στην επιστροφή των οικονομιών στην κανονικότητα θα φέρει η νέα μετάλλαξη, τονίζει σε έκθεσή της ING. Σε υψηλά επίπεδα ο πληθωρισμός όλο το 2022, οδηγεί τις κεντρικές τράπεζες πιο κοντά σε αύξηση επιτοκίων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς η Ελλάδα πλασάρεται στους κορυφαίους προορισμούς για το γκολφ

Νέα δυναμική στις επενδύσεις γύρω από το δημοφιλές άθλημα δίνει η ιδιωτικοποίηση του Golf - Βόρειο Αφάντου. Ποια είναι τα γήπεδα σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, πώς άλλαξε το θεσμικό πλαίσιο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκτός Ταμείου Ανάκαμψης άφησε η Ελλάδα τις δαπάνες κοινωνικής στέγασης

Μόνο 1,3 εκατ. ευρώ αφιερώνει η Ελλάδα σε προγράμματα κοινωνικής στέγασης, παρότι οι τιμές και τα ενοίκια κατοικιών έχουν εκτιναχθεί σε απαγορευτικά ύψη για τους ασθενέστερους. Τι δηλώνει στο Business Daily η γ.γ. της Housing Europe.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μύθος η έλλειψη προσωπικού στην Ελλάδα, ελάχιστες οι ακάλυπτες θέσεις

Το χαμηλότερο ποσοστό κενών θέσεων εργασίας στην Ευρώπη καταγράφεται στην Ελλάδα, μόλις 0,3%, ενώ σε άλλες χώρες ανέρχεται ακόμη και σε 5%. Στον χώρο της πληροφορικής το σοβαρότερο πρόβλημα εύρεσης προσωπικού.
Xenodoxeia, Hotels, Ellada
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πυρετός» επενδύσεων από ξένους ομίλους για ξενοδοχεία στην Ελλάδα

Νέα κεφάλαια εισέρχονται σε ξενοδοχεία πόλης κυρίως στην Αθήνα, αλλά και σε resort σε Μύκονο, Κρήτη, Κέρκυρα και Ζάκυνθο. Ανακάμπτει ο τουρισμός, αλλά εκτιμάται ότι θα επανέλθει στα μεγέθη του 2019, το 2023.