ΓΔ: 1236.2 1.25% Τζίρος: 94.24 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς θα «ξεκλειδώσουν» οι επενδύσεις μεγάλων funds σε ελληνικά ακίνητα

Η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας θα επιτρέψει στις μεγαλύτερες επενδυτικές εταιρείες να εξετάσουν τοποθετήσεις σε ελληνικά εμπορικά ακίνητα. Τα πρώτα «μηνύματα» από Goldman Sachs και GIC.
BUSINESS LIFE

Ο Πειραιάς παίρνει κεντρική θέση στον πολιτιστικό χάρτη της Αττικής

Γκαλερί, μουσεία αλλά και το Δημοτικό Θέατρο, που αποτελεί το σταθερό σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό, δίνουν νέα πνοή στην πολιτιστική δραστηριότητα και προσελκύουν επισκέπτες στον Πειραιά.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Βουτιά» στις τιμές γραφείων στην Ευρώπη, τελειώνει η άνοδος στην Ελλάδα

Η πτώση των τιμών έχει φτάσει στο 33% στην Ευρώπη και προβλέπεται ότι θα συνεχιστεί. Στην Ελλάδα δεν έχει σημειωθεί εξίσου μεγάλη άνοδος, ενώ αναμένεται ότι περνά η εποχή όπου η ζήτηση ξεπερνούσε κατά πολύ την προσφορά.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μικρολίμανο: Νέα πνοή μετά την ανάπλαση, αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον

Οι δημοτικές αρχές του Πειραιά έλυσαν μια σειρά από προβλήματα που ταλάνιζαν το Μικρολίμανο και το έκαναν όχι μόνο πιο όμορφο προορισμό για διασκέδαση αλλά και πιο ελκυστική περιοχή για κατοικία.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς παίρνει ζωή ο Πύργος του Πειραιά και γίνεται σύμβολο ανάπτυξης

Dimand, EBRD και Prodea επενδύουν στην αναγέννηση του δεύτερου ψηλότερου κτηρίου της χώρας, που είχε μείνει αδρανές από το 1975. Μετατρέπεται σε κτήριο χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης και νέων τεχνολογιών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Μαγνήτης» επενδύσεων ο Πειραιάς για πράσινα κτήρια γραφείων

Ο Πειραιάς προσφέρει ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης και βρίσκεται στο «ραντάρ» των ξένων και των εγχώριων θεσμικών επενδυτών. Βρίσκεται κοντά στο κέντρο της Αθήνας, διαθέτει μέσα μεταφοράς και η γη είναι φθηνή.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι υπόσχονται τα κόμματα για ακίνητα, στεγαστικό πρόβλημα, Airbnb

Η στεγαστική πολιτική στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας. Τι λένε τα τρία μεγαλύτερα κόμματα για την προστασία πρώτης κατοικίας, τη ρύθμιση των βραχυχρόνιων μισθώσεων και τη φορολογία.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τουριστική ανάπτυξη στη Διώρυγα της Κορίνθου με μαρίνες και ξενοδοχείο

Το Υπερταμείο συζητά με τοπικούς παράγοντες το σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης της Διώρυγας της Κορίνθου. Η θυγατρική του, ΕΤΑΔ, βλέπει βελτιωμένες προοπτικές για «ξεχασμένα» περιουσιακά στοιχεία, όπως τα ξενοδοχεία Ξενία.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γιατί «φρενάρουν» οι επενδύσεις Κινέζων στην ελληνική αγορά ακινήτων

Βασικό εμπόδιο έως τώρα η έλλειψη επαρκών αεροπορικών πτήσεων, ενώ αναμένεται ανάκαμψη από το πρώτο εξάμηνο του 2024. Μέση δαπάνη 600.000 ευρώ για κατοικίες από Κινέζους αγοραστές, ποια ακίνητα προτιμούν.
golden_visa
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στρέφονται στην Ελλάδα για χρυσή βίζα επενδυτές από την Πορτογαλία

Η κατάργηση του αντίστοιχου πορτογαλικού προγράμματος στρέφει το ενδιαφέρον στη χώρα μας. Οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης σταματούν τη χρυσή βίζα λόγω ανησυχιών για στρεβλώσεις στις αγορές ακινήτων και ξέπλυμα χρήματος.