ΓΔ: 873.1 -1.54% Τζίρος: 95.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Quest Holdings: Αποκτά το 60% της Intelli Solutions για 3,8 εκατ. ευρώ

O Γιάννης Λουμάκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Uni Systems είπε ότι «Η επισφράγιση της στρατηγικής συνεργασίας μας με τη συμμετοχή μας στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμε περαιτέρω τις συνέργειες μεταξύ των ομάδων μας».

Η Quest Holdings, ανακοίνωσε τη συμμετοχή του Ομίλου Quest, μέσω της 100% θυγατρικής εταιρείας Uni Systems MAE στο μετοχικό κεφάλαιο της Intelli Solutions, καινοτόμο εταιρεία παροχής υπηρεσιών πληροφορικής. Στο πλαίσιο της συμφωνίας η Uni Systems αποκτά το 60% της Intelli Solutions στηρίζοντας το επιχειρηματικό πλάνο της υπάρχουσας διοίκησης. Το τίμημα της συμφωνίας για την απόκτηση του 60% ανέρχεται σε 3.800.000 ευρώ, μέσω εξαγοράς ποσοστού από τους παλαιούς μετόχους και αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ η συνολική επένδυση μπορεί να ανέλθει στα 5.200.000 ευρώ στην επόμενη διετία μέσω πρόβλεψης για την απόδοση επιπλέον ποσού προς τους παλαιούς μετόχους. Η εν λόγω επένδυση εκτιμάται ότι θα συνεισφέρει σε ετήσια βάση περί τα 3.500.000 ευρώ επιπλέον έσοδα στον Όμιλο με EBITDA margin περί το 30%.

«Με την Intelli Solutions, μοιραζόμαστε την ίδια φιλοσοφία, προσήλωση στην ποιότητα και όραμα για τον επιτυχή ψηφιακό μετασχηματισμό των πελατών μας και ήδη η συνεργασία μας σε κρίσιμα έργα δημιουργεί σημαντική προστιθέμενη αξία», δήλωσε ο Γιάννης Λουμάκης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Uni Systems, συνεχίζοντας «Η επισφράγιση της στρατηγικής συνεργασίας μας με τη συμμετοχή μας στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμε περαιτέρω τις συνέργειες μεταξύ των ομάδων μας, να ενισχύσουμε την τεχνογνωσία μας και να διευρύνουμε τις λύσεις και τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά, ανταποκρινόμενοι στις νέες προσκλήσεις. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι να καλωσορίζουμε τους περίπου 80 νέους συναδέλφους στον Όμιλο Quest, με οδηγούς τον Πάνο Γιαλελή και τον Παύλο Τζιώρκα οι οποίοι θα παραμείνουν στην ηγεσία της εταιρείας. Κοινός στόχος μας θα είναι η ανάπτυξη της εταιρείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό».

Ο κ. Πάνος Γιαλελής, εκ των ιδρυτών, μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος της Intelli Solutions, δήλωσε: «Όλοι εμείς στην Intelli για περισσότερα από 16 χρόνια στηριζόμενοι στην ποιότητα και την καινοτομία, έχουμε ως στόχο την παροχή προστιθέμενης αξίας στους πελάτες μας, σε Ελλάδα και εξωτερικό. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για αυτά που έχουμε επιτύχει μέχρι σήμερα καθώς και για μια σειρά από τιμητικές διακρίσεις που έχουμε λάβει σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, οι οποίες αποτελούν μια σημαντική ηθική επιβράβευση για τις προσπάθειες των ανθρώπων μας όλα αυτά τα χρόνια. Βλέποντας το μέλλον, είναι συνειδητή επιλογή της εταιρείας να συνεχίζει να επενδύει σε ανάπτυξη προϊόντων και τεχνολογίας, αξιοποιώντας επιστημονικό προσωπικό στην Ελλάδα. Είμαι βέβαιος ότι η στρατηγική μας επιλογή για συνεργασία με τον Όμιλο Quest και η συμμετοχή της Uni Systems - κορυφαίας εταιρείας ολοκληρωμένων λύσεων στην Ελλάδα - θα δημιουργήσει νέες προοπτικές για τους ανθρώπους μας, τα προϊόντα και τη συνολική εξέλιξη και επέκταση της εταιρείας στην Ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Uni Systems ιδρύει νέα επιχειρηματική οντότητα στη Βαρκελώνη

Την περαιτέρω εδραίωσή της στην ευρωπαϊκή αγορά και τη συνέχιση της επιτυχημένης πορείας της έκανε γνωστά η Uni Systems, ανακοινώνοντας ότι ιδρύει νέο παράρτημά της στην Ισπανία και συγκεκριμένα στη Βαρκελώνη.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Quest: Συγκροτήθηκε το νέο ΔΣ, από 28/6 η καταβολή μερίσματος 0,30 ευρώ

Από την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021 οι  μετοχές της Εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα της διανομής (ημερομηνία αποκοπής δικαιώματος συμμετοχής), όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.