ΓΔ: 1024.75 0.91% Τζίρος: 88.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Info Quest

Quest Συμμετοχών: Αποκτά το 60% της Intelli Solutions με τίμημα 3,8 εκατ.

Η εξαγορά έγινε μέσω της θυγατρικής Uni Systems, ενώ, όπως αναφέρει η εταιρεία, η συνολική επένδυση εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 5,2 εκατ. ευρώ στην επόμενη διετία.

Την απόκτηση του 60% της εταιρείας Intelli Solutions, μέσω της θυγατρική της Uni Systems, γνωστοποίησε η Quest Συμμετοχών, με χρηματιστηριακή της ανακοίνωση. Το συνολικό τίμημα έφθασε στο επίπεδο των 3,8 εκατ. ευρώ, με τη συνολική επένδυση εντός διετίας να φθάνει στα 5,2 εκατ. 

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση: «σε συνέχεια της από 23 Ιουλίου 2021 σχετικής ανακοίνωσης, η Quest Συμμετοχών Α.Ε., γνωστοποιεί ότι την 1 Οκτωβρίου 2021 ολοκληρώθηκε η απόκτηση της συμμετοχής του Ομίλου Quest, μέσω της 100% θυγατρικής εταιρείας Uni Systems M.A.E. στο μετοχικό κεφάλαιο της Intelli Solutions A.E..

Στο πλαίσιο της καταρτισθείσας συμφωνίας η Uni Systems αποκτά το 55,2% μέσω αγοραπωλησίας και μεταβίβασης μετοχών από τους παλαιούς μετόχους και ακολούθως το 4,8% μέσω συμμετοχής της σε αποφασισθείσα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Intelli Solutions A.E., ήτοι στο σύνολο η Uni Systems αποκτά το 60%.

  1. Το συνολικό τίμημα της συμφωνίας για την απόκτηση του 60% ανέρχεται σε €3.800.000, ενώ η συνολική επένδυση εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα € 5.200.000 στην επόμενη διετία μέσω πρόβλεψης για την απόδοση επιπλέον ποσού προς τους παλαιούς μετόχους.

Η Intelli Solutions A.E., είναι μία καινοτόμος εταιρεία παροχής υπηρεσιών πληροφορικής, με 15ετή και πλέον επιτυχημένη πορεία στην αγορά, πολλές διακρίσεις και παρουσία στην Ελλάδα και την ΝΑ Ευρώπη. Εξειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών ψηφιακού μετασχηματισμού, με έμφαση στις υπηρεσίες Customer Engagement - Απόκτησης και Διατήρησης Πελατών (Customer Onboarding & Customer Retention) - και Revenue Assurance, διαθέτοντας εκτενές πελατολόγιο σε κλάδους όπως οι Τηλεπικοινωνίες, ο Τραπεζικός και Ασφαλιστικός τομέας, η Ναυτιλία, οι Οργανισμοί Κοινής Ωφελείας και το Online Betting».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Quest Holdings
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Quest: Αύξηση πωλήσεων 16% , καθαρά κέρδη 32,5 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο

Η μετά φόρων κερδοφορία εμφανίζεται μειωμένη κατά 71% , λόγω των περυσινών έκτακτων & μη επαναλαμβανόμενων κεφαλαιακών κερδών ύψους 75,8 εκ., που προέκυψαν από την πώληση της συμμετοχής στην εταιρεία Cardlink.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Quest: Πτώση 13% των καθαρών κερδών το α' εξάμηνο, στα 21,13 εκατ. ευρώ

Σταθερή πορεία διατήρησε στο πρώτο εξάμηνο του 2022 ο όμιλος Quest και με ώθηση από τις πωλήσεις iPhone ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 478,8 εκατ. ευρώ καταγράφοντας άνοδο 7%. Θετικές οι προοπτικές για μέχρι τέλος του 2022.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Quest: Καλύπτει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Γ.Ε. Δημητρίου

Η Quest βάσει της συμφωνίας εξυγίανσης θα καλύψει σχεδόν όλο το πόσο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου κατά 5 εκατ. ευρώ της εταιρείας. Μέχρι το ποσό των 210.239,16 ευρώ μπορούν να συμμετέχουν στην ΑΜΚ οι παλαιοί μέτοχοι της Γ.Ε. Δημητρίου.