ΓΔ: 867.71 -0.42% Τζίρος: 153.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Σε εντυπωσιακή διάθεση μετοχών προχωρά η Alibaba

Στη μεγαλύτερη διάθεση μετοχών της μέχρι σήμερα ετοιμάζεται να προχωρήσει η Alibaba. Η κίνησή της θα περιλαμβάνει 575 εκατ. μετοχές με τη τιμή της κάθε μίας να αναμένεται ελάχιστα πάνω από τα 24 δολάρια.

Ο κινεζικός κολοσσός ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη έως τώρα διάθεση μετοχών (IPO).

Θα περιλαμβάνει 575 εκ. μετοχές και, σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις, η τιμή της μετοχής θα είναι περίπου 24,01 USD. Η Alibaba θα ξεκινήσει συναλλαγές στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ στις 26 Νοεμβρίου 2019. Σε περίπτωση εφαρμογής της επιλογής «greenshoe», η αξία των εκδομένων μετοχών μπορεί να ανέλθει μέχρι και $13,8 δισεκατομμύρια. Ο όρος «greenshoe» αναφέρεται στην πώληση μετοχών στο κοινό, η οποία συχνά προκαλεί σταθεροποίηση των τιμών των μετοχών στην αγορά.

Ο Jack Ma, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, δηλώνει ότι ο βασικός λόγος για τον οποίο η Alibaba εισέρχεται στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ είναι η προθυμία του να συνεισφέρει στην ανάπτυξη της περιοχής. Επιπλέον, η Alibaba σκοπεύει να επεκτείνει την επενδυτική της βάση και να συμμετάσχει σε θεμελιώδεις σωματεία κεφαλαίων στην Ασία.

Σύμφωνα με την xPartners, το χρηματιστήριο είναι σήμερα ελαφρώς τεταμένο ειδικά λόγω των διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ, οι οποίες επηρεάζουν τη ρευστότητα του δολαρίου του Χονγκ Κονγκ στην αγορά. Από την άλλη πλευρά, έχουν πραγματοποιηθεί ορισμένες θετικές μεταρρυθμίσεις στην κεφαλαιαγορά τα τελευταία χρόνια. Ειδικοί στον τομέα δηλώνουν ότι η Alibaba θα προσελκύσει περισσότερους περιφερειακούς επενδυτές. Η συνεργασία που δρομολογήθηκε πρόσφατα μεταξύ του Χονγκ Κονγκ, της Σαγκάης και των χρηματιστηρίων της Σενζέν δίνει τη δυνατότητα στους Κινέζους αγοραστές να αποκτήσουν καλύτερη πρόσβαση σε εισηγμένες μετοχές του Χονγκ Κονγκ.

Η εισαγωγή της Alibaba στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κινείται σήμερα με δεύτερο κύμα παραγγελιών που θα προσθέσει έως και 500 εκατομμύρια κοινών μετοχών από την πρώτη εισαγωγή. Οι μετοχές θα αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης στο Χονγκ Κονγκ. Η ζήτηση για μετοχές αναφέρεται ότι είναι υψηλή και καλής ποιότητας.

Μετά την πρώτη εισαγωγή της εταιρείας στο χρηματιστήριο το 2014, οι μετοχές προκάλεσαν αύξηση αξίας κεφαλαίου μεγαλύτερης του 90%. Εάν η τιμή εισαγωγής της μετοχής ακολουθεί την ίδια διαδρομή με την αυτήν που έχει έως τώρα η εισαγωγή στη Νέα Υόρκη, τότε οι επενδυτές μπορούν να περιμένουν μεγάλες ανατιμήσεις των καταθέσεων.

Η μητρική εταιρεία Alibaba παρέχει πλατφόρμα δικτύου, ηλεκτρονικό κατάστημα, διαδικτυακές χρηματοοικονομικές και υπηρεσίες περιεχομένου Διαδικτύου μέσω των θυγατρικών της εταιρειών. Η εταιρεία προσφέρει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της σε παγκόσμιο επίπεδο. Σύμφωνα με κεφαλαιοποίηση της αγοράς, η Alibaba είναι αυτήν τη στιγμή η πιο πολύτιμη εταιρεία Διαδικτύου που έχει εισαχθεί στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης από 2014.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αύξηση κερδών 26% για την Jumbo και... θηριώδες ταμείο 751 εκατ. ευρώ

Στα 164,12 εκατ. τα κέρδη προ φόρων και τόκων, με τις πωλήσεις να ενισχύονται 7,87% στα 542,89 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση προειδοποιεί για αρνητική επίδραση στις πωλήσεις από ενδεχόμενα περιοριστικά μέτρα τα Χριστούγεννα.
Plasio, Πλαίσιο
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πλαίσιο: Ενισχυμένα κατά 131% τα κέρδη προ φόρων για το εννεάμηνο

Οι πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών και ψηφιακών εφαρμογών ανήλθαν σε 140.823 χιλ. ευρώ, αυξημένες κατά 37% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020, αποτελούν δε το 46% του κύκλου εργασιών του ομίλου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Διπλάσια κέρδη προ φόρων για την AS Company στο εννέαμηνο του 2021

Τα κέρδη προ φόρων έφθασαν στα 2,67 εκατ. ευρώ, ενώ ο συνολικός κύκλος εργασιών ενισχύθηκε 4,6% για να διαμορφωθεί 12,9 εκατ. Δεν αναμένεται επίπτωση από πανδημία και αυξημένο ενεργειακό και μεταφορικό κόστος.