ΓΔ: 866.73 -0.12% Τζίρος: 83.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Dromeas.gr

Δρομέας: Διευκρινίσεις για τις συμβάσεις με Κομισιόν και γερμανικό στρατό

Σε περαιτέρω διευκρινίσεις για τις συμβάσεις της προχωρά η εταιρεία, έπειτα από ερωτήματα που τέθηκαν σχετικά με τις ανατιμήσεις των πρώτων υλών και της ενέργειας.

Σύμφωνα με χρηματιστηριακή της ανακοίνωση, η Δρομέας απαντά και διευκρινίζει ζητήματα που αφορούν τις αυξήσεις τιμών των πρώτων υλών και της ενέργειας, καθώς και τις αναθεωρήσεις που ενσωματώνονται στις συμβάσεις της με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον γερμανικό στρατό. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν: 

Ενημερώνουμε το επενδυτικό κοινό με αφορμή ερωτήματα που εγείρονται σχετικά με την επιρροή επί της κερδοφορίας από την αύξηση των τιμών των Α΄ υλών και του κόστους ενέργειας στα υπό εκτέλεση συμβόλαια της εταιρείας προς το Γερμανικό στρατό καθώς και τη νέα σύμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συνολικού ύψους περίπου 80εκ€, ότι:

Α) Νέα σύμβαση Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Ο διαγωνισμός διεξήχθη το Μάρτιο του 2021 και λάβαμε υπόψιν τις αυξήσεις των πρώτων υλών και της ενέργειας στην προσφορά μας. Επιπρόσθετα η σύμβαση προβλέπει αναθεώρηση των τιμών αναλόγως των συνθηκών.

Β) Συμβάσεις έργων Γερμανικού Στρατού

Για τις συμβάσεις έργων του Γερμανικού Στρατού οι οποίες προέρχονται από παλαιότερες του κορονοϊού προσφορές μας, μετά από τεκμηριωμένη παρουσίαση των αυξήσεων από την εταιρεία μας έγιναν αποδεκτές ανάλογες αναθεωρήσεις τιμών ικανές να διατηρήσουν σε μεγάλο ποσοστό την κερδοφορία που αρχικά προϋπολογίζαμε από την υλοποίηση των έργων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αύξηση πωλήσεων 27% για την Fourlis, επιστροφή σε πλήρη λειτουργία

Αναφορικά με τα προβλήματα που παρατηρούνται διεθνώς στην εφοδιαστική αλυσίδα, η διοίκηση του ομίλου τονίζει ότι η μέχρι σήμερα επίδραση τους συνεχίζει να είναι σημαντική αλλά διαχειρίσιμη.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ideal: Ενισχυμένη η κερδοφορία κατά 106%, στα 3,1 εκατ. το α' τρίμηνο

Στα 0,099 ευρώ τα κέρδη ανά μετοχή που σημείωσαν αύξηση κατά 106% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021. Σε 24,129 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών έναντι 14,346 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2021, σημειώνοντας αύξηση 68%.
public
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αναλαμβάνει Chief Financial Officer στο Public Group ο Πάνος Βρετός

Ο Πάνος Βρετός ήρθε στη Public Group προερχόμενος από την Vodafone Ελλάδας όπου ως Head of Finance είχε αναλάβει, μεταξύ άλλων, στρατηγικό ρόλο από την πλευρά του Finance στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του ψηφιακού μετασχηματισμού της εταιρίας.
papoutsanis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το άνοιγμα των ξενοδοχείων έφερε άνοδο 83% των εξαγωγών της Παπουτσάνης

Κατά 570% αυξήθηκαν οι πωλήσεις των ξενοδοχειακών προϊόντων σε Ελλάδα και εξωτερικό καθώς ο ξενοδοχειακός κλάδος βρίσκεται σε φάση επανεκκίνησης. Ενισχυμένα κατά 40% τα κέρδη μετά από φόρους που ανήλθαν στα 0,8 εκατ. ευρώ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Jumbo: Αύξηση πωλήσεων 25% στο α' τετράμηνο, παραμένουν οι προκλήσεις

Ισχυρή η αύξηση των πωλήσεων στην Ελλάδα, καθώς έφθασε στο +47% για τον Απρίλιο και στο +48% στο τετράμηνο. Διατηρούνται τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα. Δεν αλλάζει η μερισματική πολιτική.