ΓΔ: 908.95 3.66% Τζίρος: 32.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:39:45 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Βloomberg: Πιθανή επένδυση στη Viva Wallet εξετάζει η JP Morgan

Εξαγορά ή συνεργασία με την ελληνική εταιρεία εξετάζει ο αμερικανικός τραπεζικός κολοσσός, σύμφωνα με πηγές. Αποτίμηση ύψους 1,5 δισ. ευρώ φέρεται να διεκδικεί η Viva Wallet.

Πιθανότητα επένδυσης στη Viva Wallet εξετάζει η JP Morgan, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg. Στα σχέδια του αμερικανικού τραπεζικού κολοσσού βρίσκεται το ενδεχόμενο της εξαγοράς ή της συνεργασίας με την ελληνική εταιρεία, όπως αναφέρουν οι πηγές.

Εξειδικευμένο σύμβουλο φέρεται να έχει προσλάβει η Viva Wallet προκειμένου να διερευνηθούν όλες οι παράμετροι και οι στρατηγικές επιλογές, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η ελληνική εταιρεία φαίνεται να στοχεύει σε μία αποτίμηση ύψους 1,5 δισ. ευρώ, όπως επισημαίνουν οι πηγές, χωρίς ωστόσο ακόμα να υπάρχει κάποια βεβαιότητα για οριστικοποίηση της συμφωνίας από πλευράς της JP Morgan. Ανοιχτό μένει και το ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι, τόνισαν οι πηγές.

Μέχρι στιγμής, καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει προβεί επίσημα σε κάποιο σχόλιο.

Σημειώνεται ότι η Viva Wallet ανακοίνωσε πρόσφατα την πρόθεσή της για την ενίσχυση της δραστηριότητας στον τομέα των πληρωμών, αλλά και στον τομέα στήριξης των εμπόρων-πελάτων σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείτα.

Όπως ανέφερε ο κ. Καρώνης, με αφορμή και την πρόσφατη εξασφάλιση επιπλέον χρηματοδότησης, ύψους 80 εκατ. δολαρίων, από 3 επενδυτές τεχνολογίας και fintech, την Tencent, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και την Breyer Capital, η Viva Wallet θα αξιοποιήσει τη νέα χρηματοδότηση και για να επιταχύνει την ανάπτυξη της λειτουργίας «Tap on Phone» που αφορά πληρωμές σε καταστήματα.

Η λειτουργία «Tap on Phone» μετατρέπει οποιαδήποτε Android συσκευή σε τερματικό, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να δέχονται ανέπαφες πληρωμές ή με PIN, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης ενός τερματικού. Για τις πληρωμές e-commerce, η Viva Wallet λανσάρει επίσης την καινοτόμα «one-line-of-code-integration» Smart-Checkout, η οποία προσαρμόζεται δυναμικά στην τοποθεσία και τις προτιμήσεις των πελατών και βελτιώνει σε μεγάλο βαθμό τα ποσοστά αγορών (conversions).

Όπως τόνισε ο κ. Καρώνης, σε συνδυασμό με τα προϊόντα πληρωμών, η Viva Wallet έχει ξεκινήσει τη χορήγηση δανείων για τους πελάτες-εμπόρους της στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.

Τα προϊόντα πίστωσης και δανεισμού θα διατίθενται μέσω της Vivabank που θα αξιοποιήσει το δανεισμό SPV μέσω τρίτων δια της διαδικασίας τιτλοποίησης δανείων. Αυτό είναι μέρος της στρατηγικής πίσω από την εξαγορά της Praxia Bank την περασμένη χρονιά, που πλέον αποτελεί τη Vivabank. H Jefferies ανέλαβε τη διαδικασία χρηματοδότησης της Viva Wallet και το SPV funding.

Όπως είπε ο κ. Καρώνης, η Viva Wallet επιταχύνει το σχέδιο της για την ενοποίηση του κατακερματισμένου συστήματος πληρωμών στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Οι τεχνολογικές καινοτομίες που παρέχει η Viva Wallet στους Ευρωπαίους εμπόρους, θα τους βοηθήσουν με την σειρά τους να προσφέρουν στους πελάτες τους μία εύκολη εμπειρία πληρωμών, προσαρμοσμένη σε τοπικές παραμέτρους και προτιμήσεις και θα τους απεγκλωβίσει από την ανάγκη συνεχούς συντήρησης παλαιών τερματικών.

Όπως τονίστηκε, η Viva Wallet είναι η πρώτη ευρωπαϊκή Neobank που βασίζεται αποκλειστικά στο cloud και διαθέτει γραφεία σε 23 ευρωπαϊκές χώρες.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στη Viva Wallet η υλοποίηση της «Κάρτας Ελευθερίας» των 150 ευρώ

Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους που θέλουν να λάβουν την επιβράβευση των 150 ευρώ θα ανοίξει από τις 20 Ιουλίου σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργο Γεωργαντά.
Viva Wallet, Fraudio
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Viva Wallet: Συνεργασία με τη Fraudio για καταπολέμηση της απάτης

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η Fraudio είναι μία AI-driven fintech εταιρία με έδρα το Άμστερνταμ που έχει ως στόχο την πρόληψη της απάτης στις πληρωμές και την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στρατηγική συνεργασία Viva Wallet και της πλατφόρμας PrestaShop

Με το Viva Wallet module ο πελάτης ενός e-shop θα μπορεί να έχει μια πλήρη ψηφιακή εμπειρία προσαρμοσμένη στην τοποθεσία που βρίσκεται και βάσει των προτιμήσεων που έχει δείξει από προηγούμενες συναλλαγές.