ΓΔ: 879.23 0.27% Τζίρος: 48.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Εταιρεία Φαίδων

Ανοίγει ξένες αγορές η βιομηχανία ΦΑΙΔΩΝ

Η αμιγώς ελληνική βιομηχανία ζαχαροπλαστικής και αρτοσκευασμάτων ξεπέρασε το «χτύπημα» από την κατάρρευση της Μαρινόπουλος και θέτει ως βασικούς εξαγωγικούς στόχους τις αγορές της Ρωσίας και της Κίνας.

Με το βλέμμα στραμμένο στις διεθνείς αγορές, η βιομηχανία ζαχαροπλαστικής και αρτοσκευασμάτων ΦΑΙΔΩΝ διατηρεί ανοδική πορεία εσόδων, θωρακίζει την κερδοφορία της και επιστρέφει κεφάλαια στους μετόχους της. 

Η αμιγώς ελληνική βιομηχανία που εδρεύει στο Κιλκίς, με παρουσία 48 χρόνων στην εγχώρια αγορά, καταφέρνει να διευρύνει συνεχώς την διεθνή της παρουσία με αποτέλεσμα οι εξαγωγές να ξεπερνούν το 20% των εσόδων της, όταν το αντίστοιχο ποσοστό πριν από πέντε χρόνια διαμορφωνόταν στο 12%. 

Οι αγορές στόχοι για την εταιρεία παραμένουν η Ρωσία και η Κίνα, όπου μια κρίσιμη μάζα καταναλωτών εμφανίζεται θετική στα προϊόντα της ΦΑΙΔΩΝ και  ήδη «τρέχουν» συνεργασίες με τοπικές εισαγωγικές εταιρείες.

Ωστόσο, στο μικροσκόπιο της εταιρείας βρίσκεται και η αγορά της Αυστραλίας αλλά και η ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Ταυτόχρονα εξετάζονται οι δυνατότητες περαιτέρω ενίσχυσης τη θέσης των προϊόντων της ΦΑΙΔΩΝ και στις υφιστάμενες αγορές που έχουν παρουσία όπως αυτή των Η.Π.Α., του Καναδά, της  Μ. Βρετανίας, της Ιταλίας, της  Γερμανίας, στα Βαλκάνια κα.

Στην κατεύθυνση της στήριξης των αναπτυξιακών της σχεδιασμών, η βορειοελλαδίτικη εταιρεία προχωρά συνεχώς σε κινήσεις εκσυγχρονισμού των υποδομών της, με πιο πρόσφατη την δημιουργία νέας γραμμής παραγωγής για κριτσίνια την περσινή χρονιά, επένδυση που προσέγγισε τις 800 χιλ ευρώ

Σε εγχώριο επίπεδο, η εταιρεία διαθέτει ισχυρή παρουσία τόσο στις μεγάλες αλυσίδες όσο και στην μικρή λιανική, απολαμβάνοντας υψηλή πιστότητα καταναλωτών ενώ στο εμπορικό της χαρτοφυλάκιο διατηρεί συνεργασίες και με το κανάλι της HoReCa. 

Επιδίωξη της διοίκησης είναι η διατήρηση ανοδικής πορείας μεγεθών, με τις εκτιμήσεις για εφέτος να κάνουν λόγο για κερδοφόρα χρήση με εξασφάλιση θετικού πρόσημου  στο κύκλο εργασιών, πρόβλεψη που αποδίδεται κατά μεγάλο βαθμό στις επιδόσεις στα διεθνή ράφια. 

Η πρόσφατη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης να εγκρίνει  την μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 400.560 ευρώ στην κατεύθυνση της επιστροφής αντίστοιχου ύψους μετρητών στους μετόχους, φέρεται να επιβεβαιώνει τη θετική πορεία των μεγεθών στη φετινή χρήση. 

Σημειώνεται ότι κατά την περσινή χρονιά, η εταιρεία κατέγραψε αύξηση εσόδων 8,8% στα 8,59 εκατ. ευρώ, επιτυχγάνοντας ταυτόχρονα την επιστροφή της σε κερδοφόρα τροχιά. Συγκεκριμένα, η εταιρεία εμφάνισε καθαρά κέρδη ύψους 501.294 ευρώ σε σχέση με τις ζημίες της προηγούμενης χρήσης 2017 ύψους 1,19 εκατ. ευρώ οι οποίες οφείλονταν σχεδόν αποκλειστικά στην οριστική διαγραφή απαιτήσεων του Ομίλου Μαρινόπουλος.

Η εταιρία, παρά τη δυσμενή αυτή εξέλιξη του μεγαλύτερού της πελάτη, κατάφερε να απορροφήσει τη ζημία να διατηρήσει την ταμειακή της ρευστότητα, να εκπληρώσει κανονικά όλες τις υποχρεώσεις προς το προσωπικό ,τρίτους ,προμηθευτές και Δημόσιο, να επιστρέψει στην κανονική της λειτουργία και να παρουσιάσει καθαρά κέρδη στη χρήση 2018.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σημαντική αύξηση του τζίρου και κερδοφορίας για ΣΙΔΜΑ στο εννεάμηνο

Σε θετική πορεία για τρίτο τρίμηνο η ΣΙΔΜΑ Μεταλλουργική που δεν δείχνει να ανησυχεί προς το παρόν για το τέταρτο κύμα πανδημίας καθώς δεν διαφαίνεται να επιβάλλεται νέο γενικό lockdown. Στα 197,2 εκατ. ευρώ ο τζίρος μαζί με τις πωλήσεις αντιπροσωπείας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η επιστροφή των τουριστών αύξησε κατά 77,8% τον τζίρο της Δάιος Πλαστικά

Αν και ο ξενοδοχειακός κλάδος επλήγη σημαντικά από την πανδημία του κορονοϊού, η επανεκκίνηση των ξενοδοχείων σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη συνέβαλλε σημαντικά στην μεγέθυνση του κύκλου εργασιών της Δάιος Πλαστικά.