ΓΔ: 805.79 -0.57% Τζίρος: 55.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Την ολοκλήρωση του ερευνητικού έργου Emission ανακοίνωσε η Space Hellas

Το έργο EMISSION αφορά στην ανάπτυξη πληροφοριακής πλατφόρμας παρακολούθησης και καταγραφής των συνθηκών ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε αστικό περιβάλλον έξυπνης πόλης, μέσω ασύρματου δικτύου αισθητήρων.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το ερευνητικό έργο EMISSION από τη Space Hellas, συντονιστή του έργου και τους συμμετέχοντες φορείς, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, DRAXIS Περιβαλλοντική και ΕΝCO, όπως σημειώνει η εισηγμένη σε χρηματιστηριακή της ανακοίνωση..

Το έργο EMISSION αφορά στην ανάπτυξη πληροφοριακής πλατφόρμας παρακολούθησης και καταγραφής των συνθηκών ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε αστικό περιβάλλον έξυπνης πόλης, μέσω ασύρματου δικτύου αισθητήρων.

Το ΕΜΙSSION εστιάζει στην παρακολούθηση των αέριων και σωματιδιακών ρύπων που σχετίζονται με σοβαρές επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία και για τους οποίους υπάρχει ιστορικό υψηλών επιπέδων ή και υπερβάσεων ορίων συγκέντρωσης στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.

Αντικείμενο του έργου ήταν η συμπλήρωση και πύκνωση του Εθνικού Δικτύου Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης (ΕΔΠΑΡ) εντός του Πολεοδομικού Συγκροτήματος της Αττικής, με την χωροθέτηση νέων σταθμών για τη μέτρηση της αέριας ρύπανσης σε περιοχές που δεν καλύπτονταν από το υφιστάμενο δίκτυο.

Το έργο αξιοποίησε ολοκληρωμένα συστήματα αισθητήρων και εφαρμογών για υπολογιστές και έξυπνα κινητά και συνέβαλε στην κάλυψη ελλείψεων που παρουσιάζονταν σε ήδη υφιστάμενες υποδομές μέτρησης, κυρίως αναφορικά με την ενημέρωση των πολιτών σε πραγματικό χρόνο.

Για την υλοποίηση του συστήματος χρησιμοποιήθηκαν διάφορα είδη τεχνολογιών αιχμής, μεταξύ των οποίων ασύρματα δίκτυα αισθητήρων, δίκτυα δεδομένων, βάσεις δεδομένων, γεωγραφικά πληροφοριακά συστήματα (GIS), διαδικασίες βαθμονόμησης ατμοσφαιρικών παραμέτρων μέσω προτύπων οργάνων, τεχνικές αναλυτικής χαρτογράφησης μέσω Web, τεχνικές πρόβλεψης φαινομένων, εφαρμογές έξυπνων κινητών και εφαρμογές διαδικτύου.

Το EMISSION υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Δράσης ΕΡΕΥΝΩ–ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ και συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους μέσω του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ).

Ο Δρ. Ευάγγελος Γερασόπουλος, επικεφαλής του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Φυσικής και Χημείας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που έχει τον ρόλο του επιχειρησιακού διαχειριστή του συστήματος, τονίζει ότι, «τέτοιες συνεργασίες μεταξύ Ελληνικών ερευνητικών και ακαδημαϊκών φορέων που πρωτοστατούν στα αντικείμενά τους και αναγνωρισμένων στον χώρο τους εταιρειών, καταδεικνύουν για ακόμη μία φορά τη δυναμική ανάπτυξης καινοτόμων υπηρεσιών και προϊόντων, με τη σύμπραξη της έρευνας και της επιχειρηματικότητας στην χώρα μας».

«Η Διεύθυνση R&D της Space Ηellas έχει να επιδείξει πολλά επιτυχημένα έργα τα τελευταία χρόνια, αναγνωρισμένα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και σημαντικές συνεργασίες με ευρωπαϊκές εταιρείες και ακαδημαϊκά ιδρύματα, υψηλού κύρους. Επενδύοντας συνεχώς στην έρευνα και την ανάπτυξη, αξιοποιεί τεχνολογικά επιτεύγματα, ευκαιρίες και την υψηλή τεχνογνωσία της για να δημιουργεί καινοτόμες λύσεις με ανταγωνιστικό πλεονέκτημα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Space Hellas
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Space Hellas ανέλαβε το ψηφιακό δίκτυο λαογραφικών μουσείων στη Σάμο

Το έργο περιλαμβάνει την ανάπτυξη ψηφιακών υποδομών, σύγχρονων υπηρεσιών και εφαρμογών, με στόχο το σταδιακό ψηφιακό μετασχηματισμό των λαογραφικών μουσείων του νησιού με ψηφιακά μέσα.
Space Hellas
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Space Hellas έγινε μέλος του 6G Infrastructure Association

Τα δίκτυα SNS/6G θα αποτελέσουν την βάση που θα επιτρέψει την ανάπτυξη ενός τεράστιου εύρους καινοτόμων εφαρμογών. Οι εφαρμογές αυτές σχετίζονται με τις «έξυπνες» πόλεις, την υγεία, την αυτοματοποίηση της παραγωγής.
Space Hellas
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Space Hellas: «Άλμα» 158% των καθαρών κερδών που ανήλθαν σε 4,6 εκατ.

Ο όμιλος συνέχισε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά την αναπτυξιακή του πορεία σημειώνοντας επίσης νέο ιστορικό πωλήσεων, δημιουργώντας επίσης και ένα ιδιαίτερα σημαντικό ανεκτέλεστο έργων για το 2022.
wind
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Wind και Space Hellas αναλαμβάνουν την ψηφιοποίηση των δικαστηρίων

Το έργο ύψους 16,5 εκατ. ευρώ θα οδηγήσει στην υλοποίηση ενός δικτύου παροχής υπηρεσιών τηλεδιάσκεψης σε δικαστήρια και σωφρονιστικά καταστήματα και τη δημιουργία ενός πληροφοριακού συστήματος όπου θα δημοσιεύονται οι πορείες των πινακίων.
Space Hellas
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Την αναβάθμιση των μετεωρολογικών σταθμών της ΕΜΥ αναλαμβάνει η Space Hellas

Το έργο ύψους 11,9 εκατ. ευρώ αφορά την αναβάθμιση του Δικτύου Μετεωρολογικών Σταθμών Επιφανείας και Ανώτερης Ατμόσφαιρας της ΕΜΥ και έχει στόχο την παροχή ολοκληρωμένης, μετεωρολογικής ενημέρωσης σε κρίσιμους παραγωγικούς κι αναπτυξιακούς τομείς.