ΓΔ: 878.34 -0.10% Τζίρος: 47.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Το επενδυτικό fund που ποντάρει σε αγροτικές επιχειρήσεις

Με κεφάλαιο 30 εκατ. ευρώ αρχίζει την πορεία του το επενδυτικό κεφάλαιο Agrowth. Θα θέσει στο στόχαστρο επιχειρήσεις του αγροτικού τομέα που έχουν δυσκολίες αλλά και σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.

Μια νέα προσέγγιση, αυτή της διαχειριστικής γεωργίας, επιθυμεί να αναπτύξει στον εγχώριο πρωτογενή τομέα το νεοσύστατο private equity fund Agrowth, το οποίο ξεκινά έχοντας στον «κουμπαρά» του κεφάλαια 30 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, έχοντας λάβει ήδη την έγκριση του Ταμείου Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας Α.Ε.- ΤΑΝΕΟ- για χρηματοδότηση 21 εκατ. ευρώ, το fund βρίσκεται σε διαδικασία άντλησης ιδιωτικών κεφαλαίων ύψους 9 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ενδιαφέρον επενδυτών από το Ισραήλ, τον Καναδά αλλά και εγχώριων να εισέλθουν στο fund, ενώ ποσό ύψους 1,5 εκατ. ευρώ αφορά στην ίδια συμμετοχή των μελών της διοίκησης του fund (οι κκ Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, Γιώργος Κονδύλης, Νίκος Αντωνίου και Γιώργος Σαλλιάρης- Φασσέας).

Με βάση το χρονοδιάγραμμα, η ενεργοποίηση του επενδυτικού κεφαλαίου θα γίνει στις αρχές της νέας χρονιάς. Η επενδυτική στρατηγική του Agrowth είναι στοχευμένη στον πρωτογενή τομέα και δη σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις με αμιγώς εξωστρεφή χαρακτηριστικά.

Η επενδυτική φιλοσοφία

Η φιλοσοφία διαχείρισης των κεφαλαίων του fund στηρίζεται στην προσέλκυση δραστηριοτήτων που εμφανίζουν ασθενικές επιδόσεις, αλλά διατηρούν ισχυρές αναπτυξιακές προοπτικές, ώστε να δημιουργηθεί ένα χαρτοφυλάκιο με 10-15 επιχειρήσεις οι οποίες μέσα από διαδικασίες συγχωνεύσεων θα ενδυναμωθούν και να αναπτύξουν το ικανό μέγεθος που θα τους επιτρέψει να εξασφαλίσουν ανταγωνιστικό κόστος παραγωγής το οποίο οδηγήσει σε καλύτερες τιμές στα διεθνή ράφια. 

Στο επίκεντρο σε πρώτη φάση βρίσκονται οι κατηγορίες του ελαιολάδου, των φρούτων και του κρασιού, ενώ ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι σχεδιασμοί του fund προβλέπουν διάθεση κεφαλαίων στη κατεύθυνση της φύτευσης νέων ελαιώνων γραμμικής παραγωγής, καλλιέργεια εντάσεων παραγωγικότητας εξειδικευμένων φρούτων, στήριξη ελληνικών ποικιλιών κρασιού ενώ μείζον θέμα άμεσης παρέμβασης αποτελούν οι σπόροι και η δυνατότητα περιορισμού της εισαγωγής τους.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επένδυση 220 εκατ. ευρώ στην πράσινη ενέργεια

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «Ένωση Αγρινίου» προχωράει σε μια μεγάλη επένδυση στις ΑΠΕ που θα απεξαρτήσει την τοπική κοινωνία από τα ρυπογόνα ορυκτά καύσιμα και θα ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.
deal-ependyseis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι εννέα επενδύσεις από το fund Elikonos 2: Ποιες εταιρείες πήραν κεφάλαια

Οι πέντε επενδύσεις αφορούν εταιρείες τροφίμων και γλυκών, μία είναι εταιρεία συσκευασίας, δύο εταιρείες τεχνολογίας και μία καλλυντικών. Το Elikonos 2 S.C.A. SICAR, είναι επενδυτικό κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών ύψους 85 εκατ. ευρώ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επτά ενδιαφερόμενοι για την κατασκευή δικαστικών μεγάρων μέσω ΣΔΙΤ

Ο ιδιωτικός φορέας θα αναλάβει τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή και τεχνική διαχείριση των δικαστικών μεγάρων Έδεσσας, Σερρών και Κιλκίς καθώς και την ανακατασκευή του δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης.