ΓΔ: 865.83 -0.14% Τζίρος: 8.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:17:13 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Plasio, Πλαίσιο
Φωτο: Shutterstock

Πλαίσιο: Νέες επενδύσεις 10 εκ. ευρώ σε last mile και logistics για το 2022

Το θετικό αποτύπωμα της εταιρείας δεν περιορίστηκε στα οικονομικά της αποτελέσματα, αφού ανέπτυξε σημαντικές δραστηριότητες στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Τη δημιουργία δύο νέων καταστημάτων, καθώς και νέες επενδύσεις ύψους 10 εκατ. ευρώ σε last mile και logistics, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Πλαίσιο, Γιώργος Γεράρδος, στην ετήσια ενημέρωση αναλυτών.

Ο Όμιλος Πλαίσιο παρουσίασε τα οικονομικά αποτελέσματα του 2021. Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 437 εκ. Ευρώ από 355 εκ. Ευρώ το 2020, βελτιωμένες κατά 23,2%, ενώ τα Κέρδη Προ Φόρων Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) στα 19,9 εκ. Ευρώ από 13,3 εκ. Ευρώ (+49,6%).

Ο Κώστας Γεράρδος, Διευθύνων Σύμβουλος της Πλαίσιο, παρουσίασε τα ορόσημα για το Πλαίσιο το 2021:

  • Η αύξηση πωλήσεων σε σχέση με το 2019 αγγίζει το 38%, χάρη τόσο στις εξελιγμένες υποδομές σε logistics, όσο και στη συλλογική προσπάθεια της ομάδας της Πλαίσιο
  • Η πορεία των Λευκών Συσκευών ξεχωρίζει με ετήσια αύξηση που ξεπέρασε το 90%, και με την επέκταση του καταστήματος του Ηρακλείου για να συμπεριλάβει τα συγκεκριμένα προϊόντα, τα σημεία πώλησης ανήλθαν στα δέκα
  • Η Πλαίσιο συνεχίζοντας την παράδοση της ανάπτυξης των ανθρώπων της προήγαγε 108 συνεργάτες σε ανώτερες θέσεις εντός του οργανισμού και οργάνωσε 56.789 ώρες εκπαίδευσης. Επιπλέον, ως ανταμοιβή για την εξαιρετική προσπάθεια το 2021, αποφασίστηκε η καταβολή στο προσωπικό της Εταιρείας bonus ύψους 1 εκ. Ευρώ.

Ο Γιώργος Γεράρδος, Πρόεδρος της Πλαίσιο, αναφέρθηκε στην πρόθεση της εταιρείας το 2022 να ενισχύσει τον αναπτυξιακό της προσανατολισμό, με επιπλέον επενδύσεις 10 εκ. ευρώ σε last mile, logistics και δύο νέα καταστήματα. Στη συνέχεια παρουσίασε τη νέα υπηρεσία live παρακολούθησης της πορείας της παραγγελίας από τους πελάτες, που ήρθε να προστεθεί και να αναβαθμίσει την υφιστάμενη υπηρεσία next day delivery της Πλαίσιο.

Συνολικά το 2021 η Πλαίσιο κατέκτησε 46 βραβεία από 16 διαφορετικούς αξιόλογους θεσμούς. Ιδιαίτερη θέση ανάμεσα τους κατέχει η ανάδειξη του ιδρυτή και Προέδρου της Πλαίσιο, Γιώργου Γεράρδου, ως Έλληνα «Επιχειρηματία της Χρονιάς» 2021 και Αυτοδημιούργητου Επιχειρηματία, η ανάδειξη της Πλαίσιο ως Retailer of the year και η διάκριση της ως μία από τις δέκα Fortune's Most Admired Companies.

Το θετικό αποτύπωμα της Πλαίσιο δεν περιορίστηκε στα οικονομικά της αποτελέσματα, αφού ανέπτυξε σημαντικές δραστηριότητες στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Μετά το χρυσό μετάλλιο στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής που κέρδισε η μαθητική ομάδα Plaisiobots, η Πλαίσιο δημιούργησε τον πρώτο Πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής και μέσω αυτού, οι τρεις νικηφόρες ομάδες κέρδισαν το μεγάλο έπαθλο, ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στο κορυφαίο Αμερικάνικο πανεπιστήμιο MIT. Ξεχωριστή ήταν επίσης η εθελοντική δράση της ομάδας #plai_sou που μοίρασε δωρεάν σχολικά προϊόντα σε 3.089 μαθητές στις πυρόπληκτες περιοχές της Β. Εύβοιας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ακρίτας: Μεταβίβαση ακινήτου στο Πλαίσιο έναντι 2,85 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η πώληση του ακινήτου πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία με γνώμονα τη χρηστή αξιοποίηση των μη ιδιοχρησιμοποιούμενων παγίων της, ενώ το αντίτιμο χρησιμοποιήθηκε για την απομείωση του τραπεζικού δανεισμού της.
Plasio, Πλαίσιο
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πλαίσιο: Ενισχυμένα κατά 131% τα κέρδη προ φόρων για το εννεάμηνο

Οι πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών και ψηφιακών εφαρμογών ανήλθαν σε 140.823 χιλ. ευρώ, αυξημένες κατά 37% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020, αποτελούν δε το 46% του κύκλου εργασιών του ομίλου.
Plasio, Πλαίσιο
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πλαίσιο: Έγκριση της ΓΣ για επιστροφή κεφαλαίου 0,17 ευρώ ανά μετοχή

Εγκρίθηκε ομόφωνα η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά το ποσό των 3,8 εκατ., με μείωση της ονομαστικής αξίας εκάστης μετοχής κατά 0,17 ευρώ και η επιστροφή του αντίστοιχου ποσού προς τους μετόχους.