ΓΔ: 892.96 -0.03% Τζίρος: 7.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:16:09 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Σε άνοδο οι πωλήσεις των αντηλιακών από το πρώτο τρίμηνο του 2022

Τα αντηλιακά εμφάνισαν αύξηση πωλήσεων σε ποσοστό 8% ήδη το πρώτο τρίμηνο του 2022 και αναμένεται ενίσχυση αυτής της δυναμικής το καλοκαίρι. Βρίσκονται μέσα στις τρεις πιο δημοφιλείς κατηγορίες των οnline φαρμακείων.

Δυναμική ανάπτυξη καταγράφει η αγορά των αντηλιακών στην χώρα μας από την αρχή του έτους, προϊδεάζοντας για μία δυνατή εποχική σεζόν το προσεχές τρίμηνο. Πρόκειται για κατηγορία καλλυντικών η οποία εμφανίζει ενδιαφέρουσα δυναμική και μέσα από το ηλεκτρονικό κανάλι πωλήσεων των online φαρμακείων, καθώς οι καταναλωτές κάνουν συνειδητές και συχνά επαναλαμβανόμενες αγορές σε προϊόντα που ήδη γνωρίζουν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέγει η Convert Group και η πλατφόρμα eRetail Audit, τα αντηλιακά εμφάνισαν αύξηση πωλήσεων σε ποσοστό 8% ήδη το πρώτο τρίμηνο του 2022, συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, και αναμένεται ενίσχυση αυτής της δυναμικής, καθώς υπάρχει η έντονη εποχικότητα των καλοκαιρινών μηνών.

Η κατηγορία αυτών των προϊόντων συνεισέφερε πέρσι το 5,7% της συνολικής αξίας πωλήσεων μέσα από τα online φαρμακεία, με την συνολική αξία τους να διαμορφώνεται σε 9 εκατ. ευρώ, έχοντας καταγράψει μάλιστα εντυπωσιακή αύξηση σε ποσοστό 32% συγκριτικά με το 2020. Σύμφωνα με την ανάλυση της Convert Group, τα αντηλιακά βρίσκονται μέσα στις 3 πιο δημοφιλείς κατηγορίες για τους επισκέπτες των οnline φαρμακείων, με τουλάχιστον ένα συναφές προϊόν να περιλαμβάνεται τουλάχιστον στο 10% των καλαθιών αγορών.

Τα αντηλιακά σώματος λαμβάνουν τη μερίδα του λέοντος στις πωλήσεις των αντηλιακών συνολικά, αποτελώντας το 50% της ετήσιας αξίας πωλήσεων, ενώ ακολουθούν τα προϊόντα για το πρόσωπο με 20% και για τα παιδιά με 12%. Το πλέον κρίσιμο δε διάστημα για τον τζίρο της συγκεκριμένης κατηγορίας καλλυντικών είναι το διάστημα Μαΐου - Ιουλίου, οπότε πραγματοποιείται περίπου το 80% των αγορών για την κατηγορία αντηλιακών σώματος και το 50% των προϊόντων για την προστασία του προσώπου.

Σε διεθνές επίπεδο, η αγορά των αντηλιακών κατέγραψε σημαντική άνοδο το 2021, συνέπεια της επιστροφής σε σχετική κανονικότητα, με την άρση σημαντικού μέρους των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας. Η αξία της συγκεκριμένης αγοράς παγκοσμίως ανήλθε πέρσι σε 8,28 δισ. δολάρια, έχοντας καταγράψει αύξηση κατά 500 εκατ. δολάρια συγκριτικά με το 2020, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρείας Statista, η αξία της θα αυξηθεί σε 13,64 δισ. δολάρια μέχρι το 2026.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι, μόνο στην αμερικανική αγορά, τα αντηλιακά εμφάνισαν πέρσι αύξηση πωλήσεων σε ποσοστό 18% συγκριτικά με το 2020, ενώ συνολικά η αγορά των καλλυντικών επιλεκτικής διανομής επανήλθε πλήρως σε αναπτυξιακή τροχιά, αγγίζοντας σε αξία τα 22 δισ. δολάρια, από 16,1 δισ. δολάρια το 2020 και 18,8 δισ το 2019.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

calin
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Calin: Καλύπτει τις απώλειες της πανδημίας και επεκτείνει το δίκτυό της

Η εταιρεία ελέγχει στην χώρα μας τις αλυσίδες ένδυσης, εσωρούχων και μαγιώ Intimissimi, Intimissimi Uomo, Calzedonia, Falconeri και Tezenis. Συζητήσεις για την επέκτασή της στα εμπορικά κέντρα της Lamda, στο River West και στον νέο εμπορικό προορισμό του Ελληνικού.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ευκαιρίες στις ΗΠΑ αναζητεί η Mat Fashion - Έχασε εξαγωγές λόγω πολέμου

Η εταιρεία που παράγει σχεδόν εξ ολοκλήρου τις συλλογές plus size ρούχων της στην Ελλάδα αναζητά νέες αγορές, μετά τη συρρίκνωση της παρουσίας σε Ρωσία και Ουκρανία. Αυξημένος ο τζίρος του ηλεκτρονικού καταστήματος.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Καλοκαίρι επέκτασης για την αλυσίδα Jysk, ανοίγει τέσσερα καταστήματα

Μετά τη Ζάκυνθο και τη Χαλκιδική, σειρά θα έχουν η Βέροια και η Σαλάμινα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό καταστημάτων Jysk στην χώρα μας σε 54. Τελικός στόχος είναι τα 75 σημεία πώλησης, σε ορίζοντα τριετίας.
Ekptoseis, Sales, Discounts
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μεγάλες προσδοκίες για τις εκπτώσεις, τονωτική ένεση στην αγορά

Σε συνέχεια ενός θετικού δευτέρου τριμήνου ως προς την αγοραστική κίνηση, ο εμπορικός κόσμος προσδοκά σε ακόμη καλύτερες επιδόσεις κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων με σημαντικές μειώσεις στις τιμές.
ΙΚΕΑ - The Mall Athens
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Όμιλος Φουρλή: Οι πυλώνες ανάπτυξης στα ακίνητα και τη λιανική

Επενδύσεις σε εμπορικά πάρκα και κέντρα logistics μέσω της Trade Estates, τέλος έτους ή αρχές του 2023 η δημόσια εγγραφή. Τα νέα καταστήματα Holland & Barrett και οι κινήσεις για IKEA και Intersport. Πώς θα κινηθούν τα μεγέθη.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Pink Woman: Επιστροφή σε κερδοφορία, επέκταση δικτύου καταστημάτων

Κατά 48% αυξήθηκε ο τζίρος το 2021. Δυναμικά συνεχίζεται η επέκταση του δικτύου φυσικών καταστημάτων, καθώς προστέθηκαν 20 νέα σημεία πώλησης Pink Woman από το 2020 έως σήμερα, ξεπερνώντας συνολικά τα 100.