ΓΔ: 878.76 -0.45% Τζίρος: 44.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
André Rogaczewski-Netcompany-Intrasoft

Στην τεράστια ψηφιακή δυναμική της Ελλάδας επένδυσε η Netcompany

Η συμπόρευση με τη Netcompany - Intrasoft, συνιστά για εμάς, το επιστέγασμα των κοινών προσπαθειών των δύο εταιρειών για τη δημιουργία ενός νέου ευρωπαϊκού τεχνολογικού γίγαντα.

Πραγματοποιήσαμε μια μεγάλη επένδυση στην Intrasoft γιατί η χώρα διαθέτει τεράστια δυναμική και πληθώρα λύσεων. Η Δανία είναι η Νο1 ψηφιακή χώρα για τέσσερα συνεχή έτη στην Ε.Ε.. Από την αρχή υπήρχε στη χώρα μια ξεκάθαρη στρατηγική επί συγκεκριμένων πολιτικών ζητημάτων, όπως για παράδειγμα, το σύστημα πρόνοιας (συντάξεις, επιδόματα παιδιών, στέγασης κ.α.). Αυτά τα συστήματα πρέπει να αναδιαμορφωθούν για πολλούς λόγους προκειμένου να είναι δίκαια και διαφανή, ώστε να υπάρχει εμπιστοσύνη εκ μέρους των πολιτών, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Netcompany και πρόεδρος του BoD της Netcompany-Intrasoft Αντρέ Ρογκατσέφσκι, σε παρέμβασή του στο συνέδριο του Economist. 

Όπως ανέφερε, για τα συστήματα αυτά, το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανασυγκρότησης προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες εκσυγχρονισμού. Πρόκειται για μια τεράστια απόφαση, καθώς δεν είναι δυνατό να υλοποιηθούν όλα ταυτόχρονα - ωστόσο θα πρέπει να υλοποιηθούν. Και στην υγεία, υπάρχουν μεγάλες ανάγκες ψηφιοποίησης. Εκτός από την τεχνολογία, χρειαζόμαστε νέους νόμους δεδομένων. Ίσως η Ελλάδα να γίνει η πρώτη χώρα όπου θα θεσπιστεί νομοθεσία για τα δεδομένα υγείας. Χρειαζόμαστε λύσεις όπως η ρομποτική και η τηλεϊατρική και είναι κάτι που μπορούμε να υλοποιήσουμε. Η τεχνολογία μπορεί επίσης να συμβάλει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών, εκτός από την υγεία, και στην παιδεία αλλά και την πράσινη μετάβαση, είπε.

Επένδυση στην Intrasoft και το ψηφιακό success story της Δανίας

Σύμφωνα με την εταιρία και τον διευθύνοντα σύμβουλο Αντρέ Ρογκατσέφσκι, οι οικονομικές αβεβαιότητες, η συνεχιζόμενη διεθνής υγειονομική κρίση και η αστάθεια που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα, συνιστούν μια πραγματική πρόκληση για τα κράτη και τους οργανισμούς στην Ευρώπη και μετασχηματίζουν τον τρόπο που οραματιζόμαστε και δρούμε μέσα στην κοινωνία. Σήμερα - περισσότερο από ποτέ - αναγνωρίζεται η ανάγκη της ψηφιοποίησης ως απαραίτητο συστατικό της ασφαλούς και αποτελεσματικής λειτουργίας της κοινωνίας. 

Τον Οκτώβριο του 2021 η Netcompany-Intrasoft εντάχθηκε στην οικογένεια του Ομίλου Netcompany. Η συμπόρευση με τη Netcompany-Intrasoft, συνιστά όπως επισημαίνεται, το επιστέγασμα των κοινών προσπαθειών των δύο εταιρειών για τη δημιουργία ενός νέου ευρωπαϊκού τεχνολογικού γίγαντα, αξιοποιώντας τις τρέχουσες ευκαιρίες, με κοινό όραμα την οικοδόμηση βιώσιμων κοινωνιών μέσω της ψηφιοποίησης. Μια από τις μοναδικές ευκαιρίες που προσφέρει η τρέχουσα συγκυρία, είναι η ένταξη της Ελλάδας στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανασυγκρότησης. Μάλιστα η Ελλάδα, όχι απλώς εντάσσεται στο RRF, αλλά θα λάβει τη μεγαλύτερη στήριξη του ευρωπαϊκού ταμείου, ύψους 30 δισ. ευρώ - κονδύλια που αντιστοιχούν στο 17% του ΑΕΠ της χώρας. Στον κλάδο Πληροφορικής και Τεχνολογίας αναλογούν περίπου 3,5 δισ. ευρώ - ποσό πρωτοφανές για τα δεδομένων όλων των κρατών μελών της ΕΕ.

Το ψηφιακό ταξίδι της Δανίας

Όπως αναφέρεται από την εταιρεία, οι χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά, με επικεφαλής τη Δανία, διαδραματίζουν ηγετικό ρόλο στην ψηφιοποίηση του Δημοσίου, διασφαλίζοντας ισχυρές και βιώσιμες κοινωνίες πρόνοιας. Από το 2016, η Δανία καταγράφει μια δυναμική ανοδική πορεία, υπερβαίνοντας σταθερά τον μέσο όρο της ΕΕ στην κατάταξη με βάση τον Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας (DESI).

Ορισμένοι από τους παράγοντες που συνέβαλαν στην επιτυχία της είναι οι εξής:

  • Πληροφορία: Βελτιστοποίηση πολλαπλών λειτουργιών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα μέσω των βασικών προγραμμάτων κοινής χρήσης δεδομένων. Σωστά δομημένα και επικαιροποιημένα μητρώα για φυσικά πρόσωπα, επιχειρήσεις και κτήρια/ακίνητα.
  • Εκπαίδευση: Διευκόλυνση της επικοινωνίας των παιδικών σταθμών και των σχολείων με τις οικογένειες μέσω μιας ενιαίας πλατφόρμας (AULA)
  • Υγεία: Δυνατότητα των πολιτών και των υγειονομικών να αναζητούν πληροφορίες και να επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω μιας ενιαίας ηλεκτρονικής πύλης για την Υγεία (sundhed.dk)
  • Υγειονομική κρίση: Υποστήριξη της ασφαλούς επιστροφής της κοινωνίας στην κανονικότητα εν μέσω πανδημίας Covid-19 (πιστοποιητικό Corona, εφαρμογές «Track and trace» & My eHospital)
  • Κοινωνική πρόνοια: Εκσυγχρονισμός και βελτιστοποίηση των κοινωνικών παροχών και πληρωμών (ATP, AES κ.λπ.)
  • Φορολογία: Δημιουργία αποτελεσματικών, αξιόπιστων και ψηφιοποιημένων φορολογικών και τελωνιακών συστημάτων. 
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

netcompany-intrasoft
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Intrasoft: Αναλαμβάνει νέο ψηφιακό έργο για ευρωπαϊκό οργανισμό

Η εταιρεία, μαζί με την Netcompany Netherlands, θα προτείνουν στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας, βελτιώσεις και θα καθορίσουν λύσεις για τις υπάρχουσες εσωτερικές διαδικασίες, σύμφωνα με τους προκαθορισμένους επιχειρηματικούς στόχους.
Netcompany- Intrasoft
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέο έργο για την Netcompany - Intrasoft από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Κατά τη διάρκεια του έργου η εταιρεία θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία και την εμπειρία της, στην έρευνα και τη διαχείριση καινοτόμων οικοσυστημάτων, με στόχο την από κοινού παράδοση έργων τελευταίας τεχνολογίας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αύξηση 9,4% σημείωσαν τα EBITDA της Intracom για το εννεάμηνο

Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων της INTRASOFT INTERNATIONAL ανέρχεται σε 875 εκατ. ευρώ, της INTRACOM DEFENSE σε 95 εκατ. ευρώ και της INTRAKAT σε 419 εκατ. ευρώ. Οι ανατιμήσεις πρώτων υλών επιβαρύνουν το κόστος παραγωγής των τεχνικών έργων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ολοκληρώθηκε η πώληση της Intrasoft International στη δανέζικη Netcompany

Το τίμημα για το σύνολο των μετοχών της INTRASOFT INTERNATIONAL ανήλθε σε 184,6 εκατ. ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει καταβολή μετρητών ύψους 166,6 εκατ. ευρώ και μεταβίβαση μετοχών της αγοράστριας εταιρείας αξίας 18 εκατ. ευρώ.