ΓΔ: 816.68 -0.30% Τζίρος: 45.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

PeopleCert: Αναβάθμιση από τη Fitch και απόκτηση των πιστοποιήσεων QAI

Η Fitch αναβάθμισε τα Senior Secured Notes σε BB- από B+ και παράλληλα την εταιρεία σε B+ από B, έπειτα από τη σημαντική αύξηση του ΕΒΙΤDΑ και του Free Cash Flow.

Σε αναβάθμιση της PeopleCert προχώρησε ο διεθνής οίκος Fitch αξιολογώντας σε υψηλότερη κατηγορία, τόσο τους τίτλους που εξέδωσε για να υλοποιήσει το επενδυτικό της πρόγραμμα όσο και την ίδια την εταιρεία. Επίσης, η PeopleCert - μετά τη μεγάλη εξαγορά της Axelos τον Ιούλιο του 2021, η οποία την εδραίωσε ως το πρώτο ελληνικό unicorn - προχωρά στην απόκτηση των πιστοποιήσεων QAI στους τομείς Business Analysis, Software Quality και Software Testing.

Η Fitch αναβάθμισε τα Senior Secured Notes σε BB- από B+ και παράλληλα την εταιρεία σε B+ από B, έπειτα από τη σημαντική αύξηση του ΕΒΙΤDΑ (Κέρδη προ Τόκων, Φόρων και Αποσβέσεων) και του Free Cash Flow (FCF / Ελεύθερες Ταμειακές Ροές) μετά την εξαγορά της Axelos. Επιπλέον, η Fitch αναμένει ότι το FCF της εταιρείας θα παραμείνει ισχυρό τα επόμενα χρόνια.

Για την αναβάθμιση ο Ιδρυτής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Βύρων Νικολαΐδης ανέφερε: «Η αναβάθμιση, ειδικά στην παρούσα αρνητική παγκόσμια οικονομική συγκυρία όπου οι περισσότερες αξιολογήσεις καταλήγουν σε υποβάθμιση, έχει ιδιαίτερη αξία για μας. Εργαστήκαμε σκληρά ως ομάδα για να επιτύχουμε αυτές τις επιδόσεις, ολοκληρώνοντας πολύ νωρίτερα από τον αρχικά εκτιμώμενο χρόνο τις συνέργειες της εξαγοράς της Axelos. Η αναβάθμιση της αξιολόγησης αναγνωρίζει την σταθερά ανοδική πορεία της εταιρείας και θα βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων μας τα επόμενα χρόνια».

Η νέα εξαγορά

Με τη νέα εξαγορά η PeopleCert - η οποία διαθέτει πιστοποιήσεις στους τομείς IT & Digital Transformation, Project Management, Business και Γλωσσομάθειας - επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο της με παγκοσμίως αναγνωρισμένες επαγγελματικές πιστοποιήσεις στους τομείς Business Analysis, Software Quality και Software Testing.

«Η τελευταία εξαγορά των QAI πιστοποιήσεων συμπληρώνει το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας στον ευρύτερο τομέα του Software Development στην παγκόσμια αγορά. Οι QAI πιστοποιήσεις ξεχωρίζουν λόγω της ποιότητάς τους, της παγκόσμιας υιοθέτησής τους και της αναγνωρισιμότητας που έχουν στον κλάδο» δήλωσε ο Ιδρυτής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Βύρων Νικολαΐδης.

Από την QAI, o Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Navyug Mohnot σημείωσε: «Είμαστε συνεργάτες της PeopleCert πάνω από μία δεκαετία. Η PeopleCert είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην πιστοποίηση προσώπων και ο καλύτερος θεματοφύλακας και φυσικός οίκος των πιστοποιήσεων QAI».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μεγάλο ενδιαφέρον για τις πιστοποιήσεις αρχαίων ελληνικών της PeopleCert

Τον περασμένο Μάιο η PeopleCert, παρουσίασε την πρώτη Πιστοποίηση αρχαίας ελληνικής γλώσσας παγκοσμίως που ενδυναμώνεται συνεχώς με νέο περιεχόμενο και νέα επίπεδα γνώσεις. Περισσότερες από 1.000 εξετάσεις έχουν πραγματοποιηθεί παγκοσμίως.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

PeopleCert: Σχεδόν τέσσερις φορές υπερκαλύφθηκε το ομόλογο που εξέδωσε

Η PeopleCert ολοκλήρωσε και τυπικά την εξαγορά της βρετανικής κοινοπραξίας Axelos έναντι 450 εκατ. ευρώ. Τα 300 εκατ. ευρώ για την εξαγορά προήλθαν από την έκδοση του ομολόγου και τα υπόλοιπα καλύφθηκαν από ίδια κεφάλαια της εταιρείας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΥ: «Αυτοδημιούργητος Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2019, ο Βύρων Νικολαΐδης

Η επιτροπή αναγνώρισε στον Βύρωνα Νικολαΐδη το επιχειρηματικό πνεύμα, τον στρατηγικό προσανατολισμό και τις εξαιρετικές επιδόσεις της PeopleCert, που βρίσκεται στο 1% των πιο δυναμικών εταιρειών, σε όλη την Ευρώπη.