ΓΔ: 1466.73 -0.91% Τζίρος: 74.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
businessdaily-ΣΕΚΠΥ- Naval-Group-
Φωτο: ΣΕΚΠΥ

H Naval Group αναπτύσσει συνεργασίες με ελληνικές αμυντικές εταιρείες

Σε συνεργασία με τον ΣΕΚΠΥ διοργανώθηκε επίσκεψη ελληνικών εταιρειών στα ναυπηγεία της Naval στη Lorient που «χτίζονται» οι φρεγάτες FDI του Πολεμικού Ναυτικού.

Περισσότερες από είκοσι ελληνικές εταιρείες υποδέχθηκε στις 15 Μαρτίου, η Naval Group στο ναυπηγείο της στο Lorient. Η εκδήλωση αυτή διοργανώθηκε από κοινού με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ), σε συντονισμό με την HEMEXPO, δύο μεγάλους ελληνικούς βιομηχανικούς συνδέσμους. 

Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις όπου κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή οι φρεγάτες FDI του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και συζήτησαν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η επίσκεψη αυτή αποτέλεσε μια  νέα ευκαιρία, να επιβεβαιωθούν οι ενέργειες που πραγματοποιεί η Naval Group για την ένταξη των Ελλήνων βιομηχανικών εταίρων στα εξαγωγικά και εθνικά της προγράμματα. Την ημέρα αυτή, τονίστηκε επίσης, η δέσμευση της Naval Group, με την υπογραφή δύο νέων συμβάσεων για τα προγράμματα FDI του Γαλλικού και του Ελληνικού Ναυτικού, με τη Marita Hellas και με τη Farad (μέσω του προμηθευτή της Naval Group AXIMA, μιας εταιρείας της EQUANS). Ανάλογη επίσκεψη προς όφελος των HASDIG (Hellenic Aerospace Security & Defense Industries Group) θα πραγματοποιηθεί εντός του Απριλίου.

Το σχέδιο Ελληνικής Βιομηχανικής Συμμετοχής (HIP) που καθιέρωσε η Naval Group στο πλαίσιο της σύμβασης FDI HN επιτρέπει τη συμμετοχή του μέγιστου αριθμού ελλήνων προμηθευτών στην εφοδιαστική αλυσίδα της Naval Group, δημιουργώντας νέες βιομηχανικές ευκαιρίες για τις ελληνικές εταιρείες καθ' όλη τη διάρκεια της σύμβασης και μέσω της διαρκούς υποστήριξης των πλοίων. Περισσότερες από 50 ελληνικές εταιρείες έχουν ήδη ενταχθεί στην εφοδιαστική αλυσίδα του Naval Group για να συνεισφέρουν στα προγράμματα FDI τόσο για το Γαλλικό όσο και για το Ελληνικό Ναυτικό καθώς και σε άλλα προγράμματα του Ομίλου.

Η Anne Quillon, Chief Procurement Officer της Naval Group τόνισε αυτό το επίτευγμα: «Είμαστε περήφανοι που μέχρι σήμερα έχουν υπογραφεί περισσότερες από 50 συμβάσεις από τη Naval Group με περίπου δεκαπέντε διαφορετικές ελληνικές εταιρείες».

Ο Gilles Langlois, Διευθυντής προγράμματος FDI HN της Naval Group πρόσθεσε: «Η ένταξη των ελληνικών εταιρειών στα προγράμματά μας είναι μια πολύ θετική εμπειρία για τη Naval Group. Είμαστε ενθουσιασμένοι που μοιραζόμαστε την τεχνογνωσία μας με ελληνικές εταιρείες και ανοιχτοί να επωφεληθούμε από πολύ ενθουσιώδεις και εξειδικευμένους συνεργάτες από την Ελλάδα».

Αυτή η επίσκεψη αποτελεί μέρος μιας ισχυρής στρατηγικής συνεργασίας για τη μεγιστοποίηση της ένταξης των Ελλήνων εταίρων η οποία θα μπορούσε να επεκταθεί σημαντικά με την πιθανή επιλογή από τις ελληνικές αρχές της κορβέτας Gowind® για το μελλοντικό πρόγραμμα κορβετών του Ελληνικού Ναυτικού.

Η προσφορά της Naval Group στο πλαίσιο του προγράμματος κορβετών περιλαμβάνει επίσης ένα ισχυρό σχέδιο συνεργασίας για την εξασφάλιση οικονομικών οφελών στην Ελλάδα σε ποσοστό τουλάχιστον του 30% της αξίας του προγράμματος και τη δημιουργία εκατοντάδων θέσεων εργασίας με παράλληλη προώθηση της συμμετοχής Ελλήνων εταίρων στις διεθνείς δραστηριότητες του Ομίλου.

Ο Τάσος Ροζολής Πρόεδρος του ΣΕΚΠΥ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αποστολή τόνισε σε δήλωσή του:

«Μετά από πρωτοβουλία του ΣΕΚΠΥ και με την συνεργασία της HEMEXPO, 24 ελληνικές εταιρείες έδωσαν δυναμικά το παρόν στα ναυπηγεία της Naval Group στη Lorient προκειμένου να προωθήσουν τις συνεργασίες τους με την Naval Group και τους υποκατασκευαστές της.

Είμαστε δε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γιατί σήμερα 2 επιπλέον εταιρείες μέλη του ΣΕΚΠΥ υπέγραψαν συμβάσεις με την Naval Group πέραν των 15 που έχουν ήδη ενεργές συμβάσεις και της μίας που βρίσκεται μόνιμα στα ναυπηγεία και συμμετέχει στην κατασκευή των ελληνικών φρεγατών με Έλληνες εργαζόμενους.

Ο ΣΕΚΠΥ συνεχίζει αταλάντευτα την προσπάθεια προώθησης και ανάπτυξης της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας με την συμμετοχή όλο και περισσότερων Ελληνικών εταιρειών στα εξοπλιστικά προγράμματα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Gowind-Korvetta-Naval-Group
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Naval Group: Ενίσχυση συνεργασίας με NAFS για παραγωγή κορβετών

Η συμφωνία που υπεγράφη τον Μάρτιο του 2023 μεταξύ NAFS και Naval Group τονίζει την προσέγγιση των μερών σε προληπτικό επίπεδο, τη δύναμη της στρατηγικής εταιρικής σχέσης τους και τη συμβολή τους στην αναζωογόνηση της ναυπηγικής ικανότητας στην Ελλάδα.
Belharra, Fregates, Gallia, France
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Naval Group: Συμφωνία συνεργασίας με 5 εταιρείες για τις φρεγάτες

Η γαλλική εταιρεία επιδιώκει να διευρύνει τη συμμετοχή των ελληνικών εταιρειών στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού της, από την οποία θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε άλλα προγράμματα και μελλοντικούς διεθνείς διαγωνισμούς.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ενισχύει τη συνεργασία της με την ελληνική βιομηχανία η Naval Group

Η Naval Group υπέγραψε 5 συμβάσεις με αρκετούς ελληνικούς βιομηχανικούς εταίρους, ανακοινώνοντας πως σημαντικά τμήματα των φρεγατών FDI του κύτους θα παράγονται στην Ελλάδα από τα Ναυπηγεία Σαλαμίνας.