Φώτο: Shutterstock

Χιλιάδες αυτοκίνητα ανακαλεί η Mercedes λόγω προβλήματος στην οροφή

Ανάκληση 10.867 αυτοκινήτων πραγματοποιεί η Mercedes στην Ελλάδα επειδή οι ηλιοροφές τους παρουσίασαν πρόβλημα. Μέχρι στιγµής δεν έχει αναφερθεί καµία περίπτωση ατυχήµατος, που να σχετίζεται µε το συγκεκριµένο θέµα.

Πρόγραμμα ανάκλησης για τα μοντέλα C-Class, CLK, E-Class και CLS, παραγωγής 2000 έως 2010, ανακοίνωσε η Mercedes -Benz Ελλάς.

Αυτό ανακοίνωσε η γενική γραμματεία Βιομηχανίας και ενημερώνει ότι η συγκεκριμένη ανάκληση περιλαμβάνει 10.867 οχήματα, παραγωγής 2000 έως 2010, στα οποία η κατασκευάστρια εταιρεία διαπίστωσε ότι ενδέχεται η κολλητή σύνδεση ανάµεσα στο κάλυµµα συρόµενης οροφής και το πλαίσιο της συρόµενης ανυψούµενης οροφής να µην ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές. Σε αυτή την περίπτωση η δύναµη πρόσφυσης της κολλητής σύνδεσης θα µπορούσε να φθίνει σταδιακά. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσµα να µην διασφαλίζεται η σύνδεση του καλύµµατος συρόµενης οροφής στο όχηµα σε όλη τη διάρκεια ζωής του οχήµατος. Κάτι τέτοιο θα µπορούσε να οδηγήσει σε πλήρη αποκόλληση του καλύµµατος συρόµενης οροφής από το όχηµα, µε αποτέλεσµα να αυξηθεί ο κίνδυνος ατυχήµατος ή/και τραυµατισµού για τους χρήστες των οχηµάτων που ακολουθούν.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγµής δεν έχει αναφερθεί καµία περίπτωση ατυχήµατος, που να σχετίζεται µε το συγκεκριµένο θέµα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχηµάτων θα ενηµερωθούν εγγράφως µέσω συστηµένης επιστολής, ώστε να επισκεφθούν τον πλησιέστερο εξουσιοδοτηµένο επισκευαστή Mercedes Benz, προκειµένου να πραγµατοποιηθεί έλεγχος και, εάν χρειαστεί, αντικατάσταση της συρόµενης ανυψούµενης οροφής, χωρίς καµία οικονοµική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν µε τη Γραµµή Εξυπηρέτησης MERCEDES-BENZ στα τηλέφωνα ‪00800 97777777 ή 2112111597.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ