ΓΔ: 1413.26 -0.42% Τζίρος: 105.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επ. Ανταγωνισμού: Έλεγχοι στην αγορά οργάνωσης εκπαιδευτικών εκδρομών

Η διεξαγωγή τέτοιων ελέγχων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού γίνεται σε επιχειρήσεις από τις οποίες μπορεί να συλλεχθούν στοιχεία για αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές στις ερευνώμενες αγορές.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Ουρές επενδυτών για Mytilineos, ο δικηγόρος των 37.000 ευρώ και η τύχη της Folli

Ποιοι μεγάλοι οίκοι έκλεισαν συναντήσεις με τη Mytilineos στη Νέα Υόρκη, τα βραχυκυκλώματα στα POS, οι ζημιές στη Θεσσαλία, η κόντρα της κυβέρνησης με την Ολυμπία Οδό και τα επόμενα πρόστιμα της Επ. Ανταγωνισμού.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επ. Ανταγωνισμού: Ενημέρωση για απόκτηση EUROMEDICA από Strix και Farallon

Η EUROMEDICA αποτελεί επιχείρηση παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα και λειτουργεί κυρίως νοσοκομειακές μονάδες (κλινικές), διαγνωστικά κέντρα - πολυϊατρεία, καθώς και κέντρα αποθεραπείας και αποκατάστασης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επ. Ανταγωνισμού: Εγκρίθηκε η εξαγορά τριών φαρμακαποθηκών από την Προφάρμ

Όπως τονίζει η Επιτροπή «οι συνθήκες ανταγωνισμού δεν θα μεταβληθούν ως αποτέλεσμα της υπό κρίση συναλλαγής ούτε σε οριζόντιο, ούτε σε κάθετο επίπεδο και η εξετασθείσα συγκέντρωση δεν αναμένεται να επιφέρει αλλαγές στη δομή των σχετικών αγορών».
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Το άγχος του Κ. Μητσοτάκη, η παύση της Prelium, η ΕΠΑΝΤ και τα καύσιμα

Οι «κρυφές» δαπάνες που ανησυχούν τον πρωθυπουργό, η παύση εργασιών της Prelium παρά την καλή πορεία του ΧΑ, η «εξαφανισμένη» Κανονιστική Παρέμβαση της Επ. Ανταγωνισμού για τα καύσιμα και το «φως» στα τιμολόγια ρεύματος.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Ανεβασμένες οι τιμές του βρεφικού γάλακτος

Η κατηγορία βρεφικού γάλακτος στην οποία εστίασε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, είναι 0 έως 6 μηνών και 6 έως 12 μηνών στην βασική σειρά (εξαιρείται δηλαδή η φόρμουλα με extra χαρακτηριστικά, όπως βιταμίνες κ.ά.).
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι έρευνες που ολοκληρώνονται το 2024 από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

«Μεγάλο μέρος των προσπαθειών της επιτροπής τα τελευταία 4 έτη, εστίασε στην βελτίωση της κατάστασης σχετικά με τις εκκρεμείς υποθέσεις» ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Ιωάννης Λιανός.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση 16% στα απορρυπαντικά που δεν μπήκαν στο καλάθι του νοικοκυριού

Σύμφωνα με χαρτογράφηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την αγορά απορρυπαντικών πλυντηρίου ρούχων, οι πωλήσεις των επώνυμων προϊόντων παρέμειναν ανεπηρέαστες από τον «ανταγωνισμό» του καλαθιού νοικοκυριού.
Skrekas-Kostas
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Σκρέκας: Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και οι παρεμβάσεις θα είναι άμεσες

«Η επιβολή των προστίμων επιβεβαιώνει την αποφασιστικότητα της Πολιτείας, μέσω κάθε θεσμικού βραχίονά της, για συνεχείς ελέγχους με σκοπό την εφαρμογή της νομοθεσίας» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, σχετικά με την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Euros, Money, xrhmata, nomismata
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόστιμα 41,7 εκατ. σε τράπεζες και ΕΕΤ από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Πρόταση διευθέτησης διαφοράς υπέβαλαν οι τράπεζες και έγινε δεκτή από την ΕΑ. Εκτός από τα πρόστιμα, στις τράπεζες επιβλήθηκε ως μέτρο συμπεριφοράς η μείωση μίας προμήθειας. Η απόφαση αφορά έλεγχο που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2019. Επιβεβαιώνεται δημοσίευμα του BD.