ΓΔ: 901.15 -0.43% Τζίρος: 57.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επ. Ανταγωνισμού: Όχι στο «σπάσιμο» του πλαφόν τιμών στα covid test

Ενδεχόμενες παρεμβάσεις φορέων ή συνεννοήσεις μεταξύ επαγγελματιών για να πωλούνται τα τεστ πάνω από τις ανώτατες τιμές θα αντιμετωπίζονται ως παραβιάσεις της νομοθεσίας για τον ανταγωνισμό.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόστιμο για «στήσιμο» διαγωνισμού θα εξετάσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού

Η Επιτροπή θα εξετάσει εισήγηση επί της αυτεπάγγελτης έρευνας στον διαγωνισμό δημοπράτησης του δημοσίου έργου υποδομής: Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης, Τμήμα Γούρνες – Χερσόνησος.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Μνημόνια συνεργασίας με Β. Μακεδονία και Αλβανία

Στόχος η ενίσχυση της διεθνούς παρουσίας της στην διαμόρφωση πολιτικών ανταγωνισμού στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, των Βαλκανίων αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και διεθνώς.
iron-irwn-hrwn
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επ. Ανταγωνισμού: Ενέκρινε τον έλεγχο των ΗΡΩΝ Ι - ΗΡΩΝ ΙΙ από ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Η υλοποίηση της εν λόγω συμφωνίας αυξάνει το αποτύπωμα της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην παραγωγή και εμπορία ενέργειας, ενισχύοντας τις προϋποθέσεις για έναν σημαντικό ρόλο του Ομίλου στην μεταβαλλόμενη ελληνική αγορά ενέργειας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έφοδος της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε προμηθευτές των σούπερ μάρκετ

Σύμφωνα με την Επ. Ανταγωνισμού, ο αιφνιδιαστικός έλεγχος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ερευνών αναφορικά με τυχόν αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές στον κλάδο προμήθειας και λιανικής πώλησης ειδών σούπερ μάρκετ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επιστολή σε ΓΕΚ Τέρνα - Mytilineos από την Επ. Ανταγωνισμού για την Εγνατία

Στην επιστολή ζητείται από τους δύο ομίλους να παράσχουν στοιχεία για το πώς προσδιορίστηκε το ύψος του τιμήματος που προσέφεραν στον διαγωνισμό για την Εγνατία Οδό καθώς υπάρχει πολύ μεγάλη απόκλιση μεταξύ των προσφορών.
fintech
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι τάσεις των υπηρεσίων FinTech στην Ελλάδα και στην μετά COVID εποχή

H έρευνα αποσκοπεί στην καταγραφή του επιπέδου και της συμπεριφοράς χρήσης των ψηφιακών χρηματο-οικονομικών υπηρεσιών που παρέχονται από τεχνολογικές επιχειρήσεις σε Έλληνες χρήστες του διαδικτύου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράταση μιας εβδομάδας στη διαβούλευση για τη νομοθεσία περί ανταγωνισμού

Η παράταση ήταν επιβεβλημένη καθώς υπήρξαν διαμαρτυρίες από παράγοντες της αγοράς αλλά και γιατί μέχρι τις 20 Αυγούστου, που έληξε η αρχική προθεσμία, είχαν κατατεθεί μόλις τέσσερα σχόλια.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόστιμα - μαμούθ με νέα ρύθμιση σε θυγατρικές πολυεθνικών ομίλων

Με βάση τον παγκόσμιο κύκλο εργασιών θα υπολογίζονται τα πρόστιμα για παραβάσεις του δικαίου για τον ανταγωνισμό από τις θυγατρικές πολυεθνικών, όπως προβλέπει νομοσχέδιο του υπ. Ανάπτυξης.