ΓΔ: 1198.82 -0.87% Τζίρος: 28.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:44:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΣΟΔΑ

budget

Οριακή εκτέλεση του προϋπολογισμού, «φαγώθηκαν» όλα τα υπερέσοδα

Η πραγματική υπέρβαση στον στόχο για τα φορολογικά έσοδα στο 8μηνο είναι 1,8 δισ. ευρώ και το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ποσού έχει ήδη χαθεί με τους δύο συμπληρωματικούς προϋπολογισμούς (1,3 δισ.) και τα μέτρα της ΔΕΘ.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πάνω από 1 δισ. οι απώλειες επιχειρήσεων από κυβερνοεπιθέσεις το 2022

Οι μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου θα αυξήσουν τις δαπάνες τους στον τομέα της κυβερνοασφάλειας καθώς αυξάνονται οι απειλές, ενώ πολλές στρέφονται στην τεχνητή νοημοσύνη για την αντιμετώπιση των κυβερνοεγκληματιών.
Metrita, Xrimata, Cash, Money
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση 10,1% στα φορολογικά έσοδα, στα 2,4 δισ. το πρωτογενές πλεόνασμα

Άγγιξαν τα 18 δισ. τα έσοδα από φόρους στο τετράμηνο, αυξημένα κατά 10,1% έναντι του στόχου που είχε τεθεί. Ισχυρή πορεία για φόρο εισοδήματος, ΦΠΑ και τέλη κυκλοφορίας. Το μήνυμα του Θ. Σκυλακάκη.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Το τουριστικό προϊόν ενισχύει τα εισοδήματα των Ελλήνων

Ο υπουργός Τουρισμού επισήμανε πως η επέκταση της τουριστικής περιόδου δίνει αδιαμεσολάβητα, πραγματικά έσοδα στην ελληνική οικονομία, καθώς αναβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Εξαιρετικές οι προοπτικές για τον τουρισμό τη φετινή χρονιά

Ο υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου σημειώνοντας πως πλέον έρχονται ποιοτικοί τουρίστες που αφήνουν πολύ περισσότερο συνάλλαγμα ενισχύοντας τα έσοδα της χώρας.
Metrita, Xrimata, Cash, Money
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκπληξη 3 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό, στα ύψη το πρωτογενές πλεόνασμα

Εντυπωσιακή αύξηση των φορολογικών εσόδων κατά 12,4% πάνω από τον στόχο. Στα 3,07 δισ. ευρώ εκτινάχτηκε το πρωτογενές πλεόνασμα, έναντι στόχου 28 εκατ. ευρώ. Σκυλακάκης: Καλύτερη πορεία της οικονομίας από τις προβλέψεις.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι κρύβει η ευχάριστη έκπληξη με τη μείωση του ελλείμματος για το 2022

Η ανάπτυξη που ξεπέρασε τις προβλέψεις και ορισμένες τεχνικές παράμετροι οδηγούν το έλλειμμα του 2022 σε μηδενισμό, ενώ αναμένεται καλύτερη επίδοση και το 2023. Προβλέψεις για γρήγορη ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.