ΓΔ: 1422.75 -0.14% Τζίρος: 84.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets

Άνοδος κόντρα στο ρεύμα, ανάκαμψη των τραπεζών και αγοραστές στην ΤΕΝΕΡΓ

Η όρεξη της εγχώριας αγοράς και ο προβληματισμός για τις περιπλοκές στη Μέση Ανατολή, η όγδοη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση για τις τράπεζας, το πακέτο της Εθνικής και η απάντηση Βακάκη για τις γενναιόδωρες χρηματικές διανομές.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παπαθανάσης: Το 2021 εξασφαλίσαμε τους περισσότερους κατά κεφαλήν πόρους

Ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε πως μέχρι σήμερα μέσω του Εθνικού Σχεδίου έχουν εκταμιευτεί από το Ταμείο 11,08 δισ. ευρώ που αντιστοιχούν στο 6,7% του ΑΕΠ και η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που έχουν δεχθεί τις μεγαλύτερες εκταμιεύσεις.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θετικές αναφορές από Ιταλία για το ελληνικό Σχέδιο Ανάκαμψης

Έκθεση του πανεπιστημίου Università Cattolica αναφέρει την πεποίθηση ότι θα πραγματοποιηθούν οι 67 μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο ελληνικό σχέδιο ανάκαμψης και υπογραμμίζει την επιτυχία των ελληνικών ομολόγων.
komision, european union, europe
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αίτημα της κυβέρνησης στην Κομισιόν για επιπλέον 5,8 δισ. για το Ελλάδα 2.0

Με την έγκριση του αναθεωρημένου σχεδίου, οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης για τη χώρα μας αυξάνονται κατά 5,8 δισ. ευρώ, ανεβάζοντας  τον συνολικό προϋπολογισμό του «Ελλάδα 2.0» σε 36 δισ. ευρώ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βορίδης: Σε εφαρμογή το μπόνους παραγωγικότητας για δημοσίους υπαλλήλους

Η εφαρμογή του μέτρου είναι πιλοτική και αφορά περίπου 50.000 υπαλλήλους. Στη συνέχεια αν κριθεί ότι αποδίδει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, που είναι η αύξηση της παραγωγικότητας των υπαλλήλων σε κρίσιμους τομείς.
staikouras
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Σταϊκούρας: Προχωρά η αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι τρέχουν 440 έργα συνολικού προϋπολογισμού 13,7 δισ. ευρώ, υπογραμμίζοντας τα στενά χρονοδιαγράμματα που περιλαμβάνουν οι ευρωπαϊκοί πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνοιξαν οι αιτήσεις ανέργων για κατάρτιση σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες

Κάθε πρόγραμμα κατάρτισης ενδέχεται να απαιτεί επιπλέον προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των ωφελούμενων. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τη συμπλήρωση των προβλεπόμενων θέσεων.
Skylakakis, Skilakakis, Ypourgeio Oikonomikon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκυλακάκης: Απομακρύνονται οι εκλογές, πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας

Στα δάνεια που έχουν ήδη προεγκριθεί από τις ελληνικές τράπεζες για επενδυτικά projects αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και τόνισε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης μπορεί να δουλέψει μόνο αν προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις.
Gentiloni, Komision, Europaiki Epitropi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Π. Τζεντιλόνι: Το ελληνικό χρέος είναι και μπορεί να παραμείνει βιώσιμο

Ο Επίτροπος της ΕΕ τόνισε ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο και υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που περιορίζουν τον κίνδυνο, όπως η μακρά διάρκεια αποπληρωμής του και το χαμηλό κόστος χρηματοδότησης
Costello, Evropaiki Enosi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντ. Κοστέλο: Ξεκινά η εκταμίευση των πρώτων κεφαλαίων από τον Ιούλιο

Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της αρμόδιας διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων της Επιτροπής συνεχάρη τις ελληνικές αρχές για το Σχέδιο Ανάκαμψης, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης αναφέρθηκε στις μεγάλες ευκαιρίες που αυτό δίνει.