ΓΔ: 1471.37 -0.67% Τζίρος: 32.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:59:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΥΡΩΖΩΝΗ

ECB, European Central Bank, EKT, Evropaiki Kentriki Trapeza

«Φρενάρει» τις προσδοκίες η ΕΚΤ για την επόμενη μείωση των επιτοκίων

Βέβαιη θεωρείται η μείωση κατά 0,25% στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας, με τον επικεφαλής οικονομολόγο της ΕΚΤ, Φίλιπ Λέιν, να τονίζει ότι δεν υπάρχει, ακόμη, σχεδιασμός για συνεχείς περικοπές στα επιτόκια.
ΔΙΕΘΝΗ

Τριγμοί στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα: Πώς επηρεάζεται η Ευρωζώνη

Η έξαρση των πληθωριστικών πιέσεων στη Ζώνη του Ευρώ από το τρίτο τρίμηνο του 2021, είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις διαταραχές στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα. Σοβαρές επιδράσεις στις Άμεσες Ξένες Επενδύσεις. Ανάλυση της Alpha Bank.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πνίγεται» στο χρέος η Ευρώπη, απροθυμία μεταρρυθμίσεων λόγω εκλογών

Αρκετές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αναμένεται να βρεθούν στο στόχαστρο της Κομισιόν για υψηλά ελλείμματα και χρέος, αλλά οι επικείμενες ευρωεκλογές στενεύουν τα περιθώρια για τις απαραίτητες μειώσεις δαπανών.
Oikonomia, Economy, Ellada, Greece
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι εκτιμήσεις αγορών και οίκων αξιολόγησης για την ελληνική οικονομία

Η ελληνική οικονομία διαθέτει τουλάχιστον για την επόμενη πενταετία έναν «ελεύθερο διάδρομο» ανάπτυξης σε συνθήκες δημοσιονομικής σταθερότητας εφόσον δεν θα υπάρξει κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή ή άλλες απρόβλεπτες αρνητικές εξελίξεις.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από τα... Τάρταρα στην κορυφή της ευρωζώνης οι ελληνικές τράπεζες

Οι πέντε βασικοί δείκτες απόδοσης της ΕΚΤ κατατάσσουν τις ελληνικές τράπεζες στις κορυφαίες θέσεις της ευρωζώνης για το δ' τρίμηνο 2023, ενώ το 2019 βρίσκονταν στις χειρότερες. Το turnaround του κλάδου και η ανάγκη για βιώσιμη κερδοφορία.
ΑΓΟΡΕΣ

Ανθεκτικές στο υψηλό χρέος οι οικονομίες του Νότου της Ευρωζώνης

Η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Ισπανία επανέφεραν σε τροχιά μείωσης το χρέος τους μετά την πανδημία. Κέρδισαν αναβαθμίσεις από οίκους αξιολόγησης και έμειναν σε αναπτυξιακή πορεία. Ανάλυση της Alpha Bank.
ING GROEP
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρωταθλήτρια η Ελλάδα μετά την πανδημία σε αύξηση ανταγωνιστικότητας

Σημαντική βελτίωση της θέσης της στην ευρωζώνη έχει επιτύχει η Ελλάδα, ενώ χάνουν έδαφος η Γερμανία και άλλες χώρες του Βορρά, σύμφωνα με ανάλυση της ING. Πώς η Γερμανία γίνεται πάλι ο «μεγάλος ασθενής».