ΓΔ: 1218.65 -0.52% Τζίρος: 318.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΥΡΩΖΩΝΗ

Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

ING: Ποιοι είναι οι τρεις παράγοντες που απειλούν οικονομία - αγορές

Περαιτέρω προβλήματα και καταρρεύσεις στις περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ, αδυναμία συμφωνίας για την αύξηση του ορίου του αμερικανικού χρέους αλλά και οι τιμές φυσικού αερίου στις «απειλές».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αδ. Γεωργιάδης: Τον δεύτερο χαμηλότερο πληθωρισμό στα τρόφιμα η Ελλάδα

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που παραθέτει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τον Απρίλιο ο ελληνικός πληθωρισμός στα τρόφιμα έχει υποχωρήσει στο 11,2%, ενώ στην ευρωζώνη είναι στο 15,1% και στην ΕΕ στο 16,6%.
nikos mantzoufas delhphi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ν. Μαντζούφας για Ταμείο Ανάκαμψης: Ευκαιρία να δείξουμε ότι η Ελλάδα ωρίμασε

Ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης του Υπουργείου Οικονομικών, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που έχουν γίνει δύο αιτήματα πληρωμής και εκταμιεύσεις με πολύ απαιτητικά ορόσημα».
ECB, European Central Bank, EKT, De Guindos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντε Γκίντος: Η ευρωζώνη θα κατορθώσει να μην διολισθήσει σε ύφεση

Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ παραδέχθηκε ότι ο δομικός πληθωρισμός παραμένει, επίμονα, σε αρκετά υψηλά επίπεδα, ενώ σημείωσε ότι η τράπεζα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διχάζουν πάλι την Ευρώπη οι προτάσεις της Γερμανίας για μείωση χρέους

Σε αντίθεση με την πρόταση της Κομισιόν για «χαλαρή» μείωση του χρέους σε μια περίοδο επτά ετών, το Βερολίνο προτείνει ελάχιστη μείωση 1% του ΑΕΠ τον χρόνο. Φόβους για υπερβολική λιτότητα εκφράζουν οικονομολόγοι.