ΕΥΡΩΖΩΝΗ

Βροχή... τρισεκατομμυρίων διεθνώς για τη στήριξη των οικονομιών

Ποια προγράμματα εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις Ευρώπης και ΗΠΑ για να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση που έφερε η πανδημία. Νέες ανισορροπίες στην ευρωζώνη δημιουργεί το πρόγραμμα - μαμούθ της Γερμανίας.
ΔΙΕΘΝΗ

Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2008 η ανεργία στην ευρωζώνη

Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην ευρωζώνη συνεχίζει και διατηρεί η Ελλάδα που διαμορφώθηκε στο 16,3% τον Δεκέμβριο και η Ισπανία με 13,6%, με την ανεργία στην ευρωζώνη τον Φεβρουάριο να μειώνεται στο 7,3%.
bonds_corp
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανικός Τύπος: Το βέτο στο ευρωομολόγο ντροπιάζει τη Γερμανία

Ο γερμανικός Τύπος με επιχειρήματα υπέρ και κατά της έκδοσης ευρωομολόγου. Για αποδοτική στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης κατά του κορωνοϊού, γράφει η Handelsblatt παρά τις επικίνδυνες στενωπούς.
ΔΙΕΘΝΗ

Ρέγκλινγκ: Θα χρειαστούν έως τρία χρόνια για την έκδοση κορονομολόγου

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης διαθέτει τα απαραίτητα κεφάλαια για να στηρίξει τις δοκιμαζόμενες οικονομίες, ενώ η παροχή δανείων μέσω ενισχυμένης πιστωτικής γραμμής αποτελεί ένα καλό εργαλείο, υποστηρίζει ο κ. Ρέγκλινγκ.
ΔΙΕΘΝΗ

Πανδημία Κορονοϊού: Οι ΗΠΑ με μπαζούκας, η Ευρώπη προσπαθεί να συνεννοηθεί

Οι ΗΠΑ αξιοποιούν όλα τα δημοσιονομικά και νομισματικά μέσα πολιτικής σε ένα «πακέτο» που φθάνει το 30% του ΑΕΠ, Η Ευρώπη, λόγω των αγκυλώσεων της Γερμανίας, φοβάται να πράξει τα αυτονόητα.
ΔΙΕΘΝΗ

Απώλειες 420 δισ. σε ευρωζώνη και Βρετανία λόγω κορονοϊού προβλέπει ο οίκος S&P

Εάν η επιδημία του κορονοϊού παραταθεί και εξαπλωθεί περισσότερο και προκαλέσει ακινητοποίηση της οικονομικής δραστηριότητας της ευρωζώνης για 4 μήνες μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του ΑΕΠ έως και 10% σύμφωνα με τον διεθνή οίκο αξιολόγησης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βορράς εναντίον Νότου στην ευρωζώνη για τα ομόλογα κορονοϊού

Πολεμική ατμόσφαιρα ενόψει της σημερινής συνόδου κορυφής, οι χώρες του Νότου επιμένουν στα ομόλογα κορονοϊού για να αποφύγουν χρηματοδότηση με όρους από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. Ισχυρή αντίδραση της Γερμανίας.