ΓΔ: 1413.45 0.01% Τζίρος: 45.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:15:39 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

FED

ΑΓΟΡΕΣ

Απογοητεύει η Fed τη Wall Street: Μάιο ή Ιούνιο η πρώτη μείωση επιτοκίων

«Σβήνουν» οι ελπίδες για μείωση τον Μάρτιο: «Δεν είναι πιθανό», τονίζει ο Τζερόμ Πάουελ. Αμετάβλητο στο 5,4% το βασικό επιτόκιο. Μπορεί να συνυπάρξει η μείωση πληθωρισμού με υγιή αγορά εργασίας, λέει ο επικεφαλής της Fed.
Wall Street, Metoxes, Agores
ΑΠΟΨΕΙΣ

Γιατί οι επενδυτές ποντάρουν σήμερα μόνο σε εταιρείες με ισχυρά κέρδη

Παρήλθε η εποχή που η άφθονη ρευστότητα από τη Fed ανέβασε ακόμη και μετοχές - σκουπίδια. Οι επενδυτές γίνονται επιλεκτικοί και στρέφονται στις ηγετικές επιχειρήσεις. Γράφει ο Αναστάσιος Γάλλος*.
ΑΠΟΨΕΙΣ

Οι κρίσιμες αποφάσεις της Fed: Τι περιμένουμε φέτος για τα επιτόκια

Η αμερικανική κεντρική τράπεζα προαναγγέλλει τρεις μειώσεις επιτοκίων, αλλά οι αναλυτές ποντάρουν σε επτά. Ο ρόλος των αμερικανικών εκλογών στη χάραξη πολιτικής. Γράφει ο Αναστάσιος Γάλλος*.
ΑΓΟΡΕΣ

Ασυμφωνία αγορών - κεντρικών τραπεζών και διακυμάνσεις «βλέπει» η HellasFin

Η ΑΕΠΕΥ εκτιμά ότι το χάσμα στις εκτιμήσεις για τις μειώσεις των επιτοκίων θα αποτελέσει πηγή έντονων διακυμάνσεων στις αγορές. Ευκαιρία για τοποθετήσεις οι υποχωρήσεις των τιμών των ομολόγων.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Σε καθοδική τροχιά οι αγορές μετά τις προειδοποιήσεις κεντρικών τραπεζών

Μπαράζ δηλώσεων από μέλη των διοικήσεων ΕΚΤ και Fed, στέλνουν το μήνυμα στις αγορές να μην είναι υπεραισιόδοξες για τις μειώσεις επιτοκίων το 2024, καθώς πρωταρχικός στόχος παραμένει η «πάταξη» του πληθωρισμού.
MARKET MAKER

Οι αγοραστές γκαζώνουν, οι τράπεζες στο προσκήνιο, χρήμα στα mezz και η ΜΥΤΙΛ

Η αγορά ανεβάζει ρυθμούς, η Fed δικαιώνει τους αγοραστές, οι τράπεζες πάλι σε ρόλο πρωταγωνιστή, οι πληρωμές από τα mezz, η ΔΕΗ πλησιάζει τα υψηλά του καλοκαιριού, η ΜΥΤΙΛ πάνω από τα 37 ευρώ και η ΙΝΛΟΤ δοκιμάζει το 1 ευρώ.
ΑΓΟΡΕΣ

Πάρτι Χριστουγέννων στις αγορές μετά την ευχάριστη έκπληξη από τη Fed

Τρεις μειώσεις επιτοκίων αντί για δύο το 2024 «βλέπει» η αμερικανική κεντρική τράπεζα, ενώ εξέπληξαν ευχάριστα οι ήπιες δηλώσεις Πάουελ. Τα βλέμματα στρέφονται σήμερα στην ΕΚΤ. Στοίχημα για το ΧΑ η επιστροφή στα υψηλά έτους.