ΓΔ: 794.95 2.02% Τζίρος: 71.41 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:11:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

FINTECH

«Κυνηγούν» στελέχη Πληροφορικής οι τράπεζες και στρέφονται στο εξωτερικό

Πρώτους μισθούς που ξεπερνούν τα 2.000 ευρώ προσφέρουν οι τράπεζες για στελέχη με ειδίκευση στην Πληροφορική, αλλά δεν υπάρχει επαρκής προσφορά και στρέφονται ακόμη και σε αγορές όπως η Ινδία, η Πολωνία και η Ρουμανία.
fintech
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με ρυθμούς ανάπτυξης 25% ετησίως τρέχει ο κλάδος των fintech υπηρεσιών

Οι εταιρείες fintech έχουν εκτιναχθεί σε δημοτικότητα, συγκεντρώνοντας μια σταθερή ροή νέων συμμετοχώννπροσφέροντας πλέον απλούστερες υπηρεσίες που παρέχουν πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας και ταχύτερες λύσεις.
fintech
ΔΙΕΘΝΗ

Απειλούν τις τράπεζες οι FinTech, κίνδυνοι για τη διεθνή σταθερότητα

Το ΔΝΤ υπογραμμίζει την ανάγκη να δημιουργηθούν εποπτικοί μηχανισμοί για ψηφιακές τράπεζες αλλά και πλατφόρμες χρηματοδότησης, καθώς πέραν του ανταγωνισμού αυξάνεται και η πίεση στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.
Papaconstantinou
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παπακωνσταντίνου: To ψηφιακό ευρώ μπορεί να αποφέρει πολλά οφέλη στην οικονομία

H υποδιοικήτρια της Τράπεζας της Ελλάδος μίλησε για το ψηφιακό ευρώ, τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας και τους πειραματισμούς στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην τελική ευθεία η κλαδική έρευνα της Επ. Ανταγωνισμού για το Fintech

H Επιτροπή προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο, έως την 1 Μαρτίου 2022, να διατυπώσει τις απόψεις και τα σχόλιά του επ' αυτής μέσω e-mail ή μέσω συμμετοχής στη σχετική τηλεδιάσκεψη που θα διοργανωθεί προσεχώς. 
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χ. Καρώνης στο BD: Το deal Viva - JP Morgan και το όραμα για την Ευρώπη

Ο ιδρυτής της Viva μιλάει για τη συμφωνία που φέρνει 100 εκατ. δολ. στην ομάδα των 200 στελεχών της εταιρείας και τη στήριξη από την οικογένεια Λάτση και το fund Hedosophia. Αφήνει αιχμές για την Deca του Δ. Δασκαλόπουλου. Η αποτίμηση των 2 δισ. δολ. και το σχέδιο ανάπτυξης στην Ευρώπη.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ολοκλήρωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού την κλαδική έρευνα στο Fintech

Από την έρευνα της υπηρεσίας, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτής και τις εγγενείς της αδυναμίες συνάγεται ότι η τρέχουσα κατάσταση των αγορών εξακολουθεί να είναι ρευστή και υπό διαμόρφωση.
Digital Banking
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

EY: Τα πλεονεκτήματα των τραπεζών έναντι των neobanks στο ψηφιακό μέλλον

Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΥ, οι παραδοσιακές τράπεζες μπορούν να επωφεληθούν από την τάση των καταναλωτών προς τις super apps και αξιοποιώντας την ψηφιακή τεχνολογία να επανασχεδιάσουν την στρατηγική τους για την προσέγγιση με τον πελάτη.