ΓΔ: 1196.42 -1.07% Τζίρος: 30.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:05:11 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

FINTECH

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δάνεια από... μη τράπεζες θα δίνονται και στην ελληνική αγορά

Εταιρείες fintech φέρνει η κυβέρνηση στην αγορά για να ενισχύσει τον ανταγωνισμό και να πέσουν τα επιτόκια δανείων. Αφορολόγητοι οι τόκοι ομολόγων και εντόκων ως μέτρο πίεσης στις τράπεζες για να αυξήσουν τα επιτόκια καταθέσεων.
Epitropi Kefalaiagoras, Lazarakou
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς – IOSCO: Στο επίκεντρο η προστασία των καταναλωτών

Στη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν επίσης σημαντικά ζητήματα για την ευρωπαϊκή περιφέρεια αλλά και το διεθνές περιβάλλον, όπως η βιώσιμη χρηματοδότηση, και οι εθνικές πρωτοβουλίες για την προστασία των ιδιωτών επενδυτών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επ. Ανταγωνισμού: Να ενισχυθεί η χρήση τεχνολογικών μέσων για πληρωμές

Η ενίσχυση της χρήσης τεχνολογικών μέσω για την πραγματοποίηση των πληρωμών μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω της υιοθέτησης μίας ξεκάθαρης και λιγότερο κατακερματισμένης νομοθεσίας προστασίας του καταναλωτή και μίας αποτελεσματικής θεσμικής προστασίας του.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παράταση διαπραγματεύσεων για Viva Wallet αλλά όλοι κρατούν μικρό καλάθι

Το τίμημα για τη μελλοντική εξαγορά της πλειοψηφίας των μετοχών από την JP Morgan, «αγκάθι» στην ολοκλήρωση του deal. Η δυστοκία φέρνει σε αμηχανία και τον πρωθυπουργό, ο οποίος στις συναντήσεις με επενδυτές του εξωτερικού ερωτάται για την τύχη της.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τι συμβαίνει με τη Viva Wallet: Γιατί «κόλλησε» το deal με JP Morgan

Το deal - διαφήμιση για την ελληνική οικονομία για την εξαγορά του 49% της Viva Wallet από την JP Morgan κινδυνεύει να ματαιωθεί. Οι διαφορές για την αποτίμηση ναρκοθετούν την αρχική συμφωνία. Καταληκτική ημερομηνία η 30η Νοεμβρίου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στ. Μυτιληναίος (Alpha Bank): Άδικη η σύγκριση των τραπεζών με τις fintech

Ο Γενικός Διευθυντής - Chief Operating Officer της Alpha Bank, ο ρόλος των τραπεζών ξεπερνάει εκείνον του απλού μεσολαβητή και σημείωσε πως στη νέα ψηφιακή εποχή οι τράπεζες καλούνται να αντιμετωπίσουν μια σειρά από προκλήσεις.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η μεταμόρφωση της Apple με στροφή σε χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες

Ο κολοσσός της τεχνολογίας δεν αρκείται στην παγκόσμια κυριαρχία του iPhone και καθιερώνει πλήθος υπηρεσιών που έχουν φέρει την Apple όλο και πιο κοντά στον τομέα του fintech: από ανέπαφες μεταφορές χρημάτων μέχρι κάρτα για πληρωμές.