ΓΔ: 1381.07 1.14% Τζίρος: 93.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συμφωνία - ορόσημο με ευρωπαϊκή εμβέλεια από τη ΔΕΗ και τη Mytilineos

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμφωνία στον κλάδο των ΑΠΕ της Ευρώπης έως τώρα για το 2024. Μια κοινή απόφαση στην οποία συμμετέχουν μόνο ελληνικές εταιρείες», τονίζουν κύκλοι της αγοράς στο BD.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρεκόρ παραγωγής ρεύματος από ανανεώσιμες, κερδισμένοι οι καταναλωτές

Στις 8 Απριλίου και για πέντε συνεχόμενες ώρες οι τιμές της χονδρικής ηλεκτρικής ενέργειας από τις ΑΠΕ ήταν σχεδόν μηδενικές. Ποιες είναι οι νέες μεγάλες επενδύσεις. Γιατί θα έχουν μεγάλες διακυμάνσεις τα επόμενα χρόνια.
businessdaily-Brite-Hellas
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Brite Hellas: Ολοκληρώθηκε η χρηματοδότηση 8,6 εκατ. για φωτοβολταϊκά

Το προϊόν της Brite, χάρη στην πρωτοπόρο τεχνολογία του που επιτρέπει ταχύτερη ανάπτυξη των υποκειμένων καλλιεργειών, έχει ιδιαίτερη εφαρμογή σε θερμοκήπια, αλλά και σε ανοιχτού τύπου καλλιέργειες.
photovoltaika-parka
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

H GSI ανακοινώνει ένα από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά έργα στον Καναδά

Η θυγατρική του Libra Group σύναψε σύμβαση πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας (PPA), τη μεγαλύτερη με κάποια εταιρεία κοινής ωφελείας στον Καναδά από το 2015, για να κατασκευάσει και να λειτουργήσει ένα φωτοβολταϊκό έργο.
photovoltaika
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φωτοβολταϊκό σύστημα στη στέγη του ΕΒΕΑ με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη

Το φωτοβολταϊκό σύστημα είναι ισχύος 19,8kWp και θα καλύψει σημαντικό μέρος των ενεργειακών αναγκών του ΕΒΕΑ, έχοντας ετήσια παραγωγή άνω των 30.000 kWh πράσινης ενέργειας και θα μειώσει αισθητά το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνει.
photovoltaika
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έβδομη στην Ευρώπη με βάση την εγκατεστημένη ισχύ φωτοβολταϊκών η Ελλάδα

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της SolarPower Europe, η χώρα μας παρά το μικρό - συγκριτικά με άλλες χώρες της ΕΕ - μέγεθος της επικράτειας επιτυγχάνει καλύτερες επιδόσεις στην εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος στο κτίριο του ΣΘΕΒ

«Πέρα από τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος, μας δίνεται και ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα καθώς αποφεύγεται το τεράστιο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, που γενικότερα ταλανίζει τη βιομηχανία» ανέφερε ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Γιώργος Ρουπακιάς.