ΓΔ: 792.38 0.63% Τζίρος: 84.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

gas pipe-Eastmed-fysiko aerio
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι προοπτικές του φυσικού αερίου ενόψει της ενεργειακής μετάβασης

Το φυσικό αέριο αναδεικνύεται ως την πιο αξιόπιστη λύση για την ενεργειακή μετάβαση μέχρι το 2050 και η Ελλάδα μπορεί να παίξει ρόλο ως διαμετακομιστικό κέντρο στην περιοχή των Βαλκανίων.
kostas-skrekas-energeia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Σκρέκας: Να εξαλείψουμε την ενεργειακή φτώχεια με φυσικό αέριο

Το πρόγραμμα του υπ. Περιβάλλοντος έχει προϋπολογισμό 4,69 εκατ. ευρώ και απευθύνεται σε νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα. Μέχρι τι ποσό φτάνει η επιχορήγηση που θα δοθεί στους ωφελούμενους.
Nord Stream2-aerio-Mosxa-USA-kyroseis
ΔΙΕΘΝΗ

Υπέρ του αγωγού «Nord Stream 2» ο Αυστριακός καγκελάριος Σ. Κουρτς

Κατά την άποψη του Σεμπάστιαν Κουρτς, ο σχεδιαζόμενος αγωγός "Nord Stream 2" είναι συνολικά «ένα πολύ θετικό εγχείρημα, ωστόσο, πρέπει επίσης να διασφαλιστεί ότι προστατεύονται τα συμφέροντα της Ουκρανίας».
Nord Stream2-aerio-Mosxa-USA-kyroseis
ΔΙΕΘΝΗ

Εμμένει στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 η Γερμανία

Παρά το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στη Ρωσία για την καταδίκη Ναβάλνι, το Βερολίνο βλέπει στον σχεδόν ολοκληρωμένο αγωγό φυσικού αερίου μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας ένα έργο οικονομικής σημασίας στο οποίο δεν θέλει να παρέμβει.
gas pipe-Eastmed-fysiko aerio
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ισχυρή ώθηση στον αγωγό East Med παρά την αντίθεση της Τουρκίας

Κίνηση με μεγάλη πολιτική βαρύτητα από τους Αμερικανούς, που ζητούν ένταξη στο Φόρουμ της Ανατολικής Μεσογείου για το φυσικό αέριο, ενώ έξι χώρες συντονίζονται για εξαγωγές αερίου στην Ευρώπη.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχεδιασμός για εξαγωγή φυσικού αερίου από Αν. Μεσόγειο στην Ευρώπη

Οι υπουργοί ενέργειας της Ελλάδας, του Ισραήλ, της Κύπρου, της Βουλγαρίας, της Ουγγαρίας και της Σερβίας αποφάσισαν να συστήσουν ομάδα εργασίας με συμμετοχή ειδικών για να αξιολογήσουν τις λεπτομέρειες των δυνητικών εξαγωγών φυσικού αερίου.