ΓΔ: 1033.44 0.37% Τζίρος: 106.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γαλακτοκομικά: Μόνο ένα προϊόν σώθηκε από τη μείωση της κατανάλωσης

Σοβαρή κάμψη της ζήτησης προκάλεσαν οι αυξήσεις των τιμών. Μόνο στο ξινόγαλο καταγράφηκε αύξηση του όγκου πωλήσεων. Οι ανατιμήσεις οδήγησαν σε αύξηση της αξίας πωλήσεων κατά 23%, στα 1,6 δισ. ευρώ.
tyri-cheese
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο τυροκομικό προϊόν βγαίνει στην αγορά από Έλληνες παραγωγούς

Στο εξωτερικό, η παραγωγή τυριού από μη παστεριωμένο γάλα, είναι αρκετά συνηθισμένη και περιλαμβάνει ιδιαίτερα αναγνωρίσιμα προϊόντα. Στην Ελλάδα η παραγωγή τυριού από νωπό γάλα κατέστη εφικτή πρόσφατα, με το νέο πλαίσιο που εισήχθη.
KRI KRI - Galaktoviomixania
ESG

Στον δείκτη του ΧΑ Athens ESG εντάχθηκε η γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι

Για να ενταχθεί μια εταιρεία στον συγκεκριμένο δείκτη, θα πρέπει να έχει δημοσιεύσει στην ετήσια οικονομική της έκθεση στοιχεία που βασίζονται στους δείκτες ESG, και στη συνέχεια γίνεται η επιλογή βάσει της τελικής βαθμολογίας ESG
giaourti-yogurt-galaktokomika-trofima
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ράλι ανατιμήσεων και μείωση πωλήσεων στα γαλακτοκομικά προϊόντα

Σημαντική αύξηση της αξίας πωλήσεων τον Νοέμβριο με παράλληλη μείωση του όγκου. Έρχονται νέες ανατιμήσεις τον Ιανουάριο. Σε μεσοσταθμική αύξηση τιμών 4% προχωρά η Δέλτα στις 16 Ιανουαρίου.
epirus
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ισχυρή αύξηση πωλήσεων της Ήπειρος κόντρα στην κρίση στα γαλακτοκομικά

Ενίσχυση τζίρου σχεδόν κατά 30% αναμένει φέτος η βιομηχανία γαλακτοκομικών. «Πονοκέφαλος» οι αυξήσεις τιμών στο γάλα: «μόνος στην ενέργεια καταγράφηκαν μεγαλύτερες ανατιμήσεις», τονίζει στο BD ο Στ. Παντελιάδης.