ΓΔ: 1483.86 0.42% Τζίρος: 43.41 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:16:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

GOLDEN VISA

akinita_real estate

Golden Visa: Τα δισ. από ξένους σε κατοικίες και η στεγαστική κρίση

Έκλεισαν δέκα χρόνια από την έναρξη του μέτρου, έφερε επενδύσεις 6 δισ. από ξένους και ανέβασε τιμές και ενοίκια για τους Έλληνες. Δεν ήταν καταλυτική η επίδρασή του στη στεγαστική κρίση, υποστηρίζουν μεσίτες.
golden_visa
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιατί δεν θα κόψουν το ράλι στα ακίνητα οι αλλαγές στην Golden Visa

Το παράδειγμα της Πορτογαλίας δείχνει ότι και χωρίς την Golden Visa οι τιμές των κατοικιών ανεβαίνουν όταν υπάρχει πρόβλημα προσφοράς. Τι εκτιμά η Τράπεζα της Ελλάδος για τις τιμές κατοικιών στην Ελλάδα.
businessdaily-Xatzidakis-Kostis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηδάκης: Το φθινόπωρο θα επανεξεταστούν οι ρυθμίσεις για το Airbnb

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ανήγγειλε τη λήψη μέτρων για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των στελεχών του Δημοσίου (αντίστοιχα με αυτά που έχουν υιοθετηθεί για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων).
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε ο νέος Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας

Kαλείται να συμμετάσχει στη δημόσια διαβούλευση κάθε κοινωνικός εταίρος και κάθε ενδιαφερόμενος, καταθέτοντας προτάσεις για τη βελτίωση των διατάξεων του ανωτέρω σχεδίου. Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα, 8 Απριλίου 2024 και ώρα 08:00.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Αγορανομία στα POS, οι γκρίνιες για την Golden Visa και οι πωλήσεις Porsche

Οι σκέψεις για νόμο που θα μηδενίζει τις προμήθειες σε μικρές συναλλαγές, η δυσφορία στο real estate για τις νέες ρυθμίσεις της Golden Visa, οι καλές εποχές της Porsche, τα πρόστιμα που φτάνουν σε servicers και το «λουκέτο» στη Γιούλα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τριγμοί στο πρόγραμμα για Χρυσή Βίζα από το νέο όριο των 800.000 ευρώ

Φρένο στις ξένες επενδύσεις φέρνουν οι αλλαγές στο ελάχιστο όριο επένδυσης που προωθεί η κυβέρνηση, αναφέρουν στελέχη της αγοράς. Σημειώνουν ότι η Χρυσή Βίζα έχει ελάχιστη συμβολή στην αύξηση τιμών κατοικιών.
Kostis Chatzidakis, Kostis Xatzidakis, Kostis Hatzidakis
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Το ΚΚΕ αθωώνει τις ΗΠΑ, ο Κ. Χατζηδάκης στο TikTok και η Golden Visa

Το ΚΚΕ ανακαλύπτει ότι οι Αμερικανοί δεν οργάνωσαν το πραξικόπημα του 1967, ο Κωστής Χατζηδάκης επικοινωνεί με νέους μέσω του TikTok και η Golden Visa δημιουργεί νέες στρεβλώσεις στην αγορά κατοικιών της Αττικής.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα ύψη η ζήτηση για χρυσή βίζα στην Ελλάδα, κλείνουν τις πόρτες Πορτογαλία - Ιρλανδία

Κινέζοι το μεγαλύτερο ποσοστών αυτών που έχουν κάνει χρήση των εν λόγω προγραμμάτων. Για την Ελλάδα αντιπροσωπεύουν το 60% των θεωρήσεων στη 10ετία και φθάνουν στο 90% στην Ιρλανδία.
golden_visa
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στρέφονται στην Ελλάδα για χρυσή βίζα επενδυτές από την Πορτογαλία

Η κατάργηση του αντίστοιχου πορτογαλικού προγράμματος στρέφει το ενδιαφέρον στη χώρα μας. Οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης σταματούν τη χρυσή βίζα λόγω ανησυχιών για στρεβλώσεις στις αγορές ακινήτων και ξέπλυμα χρήματος.