ΓΔ: 898.63 -0.74% Τζίρος: 98.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

GOLDEN VISA

«Πάτωσε» στην Ελλάδα η golden visa, πηγαίνει καλά στην Πορτογαλία

Ξεπέρασε το 95% πέρυσι η έκδοση νέων αδειών σε ξένους αγοραστές ακινήτων, ενώ στην Πορτογαλία οι απώλειες ήταν ελάχιστες και έχει πετύχει συνολικά πολύ μεγαλύτερη προσέλκυση κεφαλαίων με λιγότερες άδειες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε «νομάδες» και συνταξιούχους ποντάρει η αγορά κατοικίας

Κίνητρα σε εργαζομένους υψηλών εισοδημάτων που εργάζονται εξ αποστάσεως και σε ξένους συνταξιούχους για εγκατάσταση στην Ελλάδα δημιουργούν προσδοκίες στην αγορά ακινήτων. Ο ρόλος της Golden Visa.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εμπλοκή στην Golden Visa: Μόνο 78 νέες άδειες το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου

Η πανδημία καθηλώνει το πρόγραμμα που έφερε έσοδα 1 δισ. ευρώ το 2019. Μόλις 454 άδειες διαμονής εκδόθηκαν στο οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου. Κινέζοι αγοραστές διαμαρτύρονται για την απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα.
golden_visa
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε κάθετη πτώση η Golden Visa, μόλις 271 άδειες δόθηκαν φέτος

Η πανδημία έχει σχεδόν εξαλείψει φέτος την κινητικότητα ξένων επενδυτών στην ελληνική αγορά ακινήτων από επενδυτές που επιζητούν τη «χρυσή» άδεια διαμονής. Μέσα στο καλοκαίρι έρχονται αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο.
golden_visa
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρωταγωνιστές πάλι οι Κινέζοι σε αγορές ακινήτων για Golden Visa

Με 638 μεταβιβάσεις ακινήτων σε σύνολο 722, οι Κινέζοι επενδυτές διατήρησαν τα πρωτεία στις επενδύσεις στην ελληνική αγορά ακινήτων. Δεν φαίνεται προς το παρόν στα στοιχεία επίπτωση της πανδημίας.
golden_visa
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κινεζική... επέλαση στα ακίνητα για την Golden Visa

Πάνω από 6.000 ακίνητα έχουν αγοραστεί για τη χορήγηση Golden Visa, με το 70% των συναλλαγών να γίνονται από Κινέζους, ενώ ακολουθούν με μεγάλη διαφορά Τούρκοι και Ρώσοι. «Ένεση» πάνω από 1,5 δισ. ευρώ στην αγορά ακινήτων.