ΓΔ: 1422.32 1.30% Τζίρος: 88.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
bd-image

ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε. - Ο Όμιλος Σαράντη παρουσιάζει την Στρατηγική Ανάπτυξης στο πρώτο του Investor Day

Αθήνα, 15 Μαρτίου 2024

 

Ο Όμιλος Σαράντη παρουσιάζει την Στρατηγική Ανάπτυξης στο πρώτο του Investor Day


Η ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Ε.Β.Ε., ηγέτιδα εταιρεία καταναλωτικών προϊόντων με σημαντική και διαρκώς αυξανόμενη διεθνή παρουσία, διοργάνωσε με επιτυχία το πρώτο Investor Day του Ομίλου στον Πύργο Βιβλίων του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024. Η διοικητική ομάδα του Ομίλου Σαράντη, στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης των σχέσεων με την επενδυτική κοινότητα, παρουσίασε σε επενδυτές και δημοσιογράφους μια σφαιρική ανάλυση της στρατηγικής, των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και των μελλοντικών σχεδίων του Ομίλου.

Οι κύριοι Γιάννης Μπούρας, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Χρήστος Βάρσος, Οικονομικός Διευθυντής Ομίλου, Ευάγγελος Σιαρλής, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού Ομίλου, Νίκος Μπαζίγος, Διευθυντής Εφοδιαστικής Αλυσίδας Ομίλου και Λάκης Βασιλειάδης, Διευθυντής Μάρκετινγκ Ομίλου σχολίασαν τα οικονομικά αποτελέσματα του 2023, ανέλυσαν τις εκτιμήσεις για τις αναμενόμενες οικονομικές επιδόσεις και παρουσίασαν τον επιχειρηματικό οδηγό του Ομίλου έως και το 2028.

Ο Όμιλος Σαράντη έκλεισε μια ισχυρή χρονιά το 2023, με πωλήσεις ύψους 482,2εκ. ευρώ , EBITDA 61,6εκ. ευρώ και EBIT 47,1εκ. ευρώ.

Επιδιώκοντας περαιτέρω οργανική  ανάπτυξη, ο Όμιλος θέτει τους στόχους για την πενταετία μέχρι το 2028, και τον οδικό χάρτη για να τους επιτύχει. Πρώτο ορόσημο είναι το 2026, όπου ο Όμιλος προσβλέπει σε καθαρές πωλήσεις 660εκ. ευρώ με EBITDA 100εκ. ευρώ, ενώ το 2028 οι πωλήσεις θα είναι 740εκ. ευρώ, με διπλασιασμό του EBITDA στα 120εκ. ευρώ και του EBIT στα 95εκ. ευρώ, σε σχέση με το 2023.

Στην παρουσίαση αναλύθηκε εκτενώς και συζητήθηκε το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης του Ομίλου, που θέτει σαφή επιχειρηματική κατεύθυνση για την επίτευξη των στόχων αυτών, και στηρίζεται στην ισχυρή και συνεπή ανάπτυξη της επιχειρησιακής του βάσης μέσω της ανάπτυξης των προϊοντικών του κατηγοριών, στην απλοποίηση των εσωτερικών διαδικασιών και λειτουργιών για την επίτευξη της μέγιστης αποτελεσματικότητας, και στον ψηφιακό μετασχηματισμό του, υλοποιώντας ένα επενδυτικό πλάνο 81εκ. ευρώ στην πενταετία. Επιπρόσθετα όποιες εξαγορές θα οδηγήσουν σε επιτάχυνση της υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού.

Ο Όμιλος επίσης προσβλέπει στη δημιουργία ισχυρών ελεύθερων ταμειακών ροών, με συνολικό Free Cash Flow άνω των 375εκ. ευρώ στην πενταετία μέχρι το 2028, οι οποίες θα χρηματοδοτήσουν πέραν των επιχειρηματικών επενδύσεων, τις μελλοντικές εξαγορές και την συνεχιζόμενη πληρωμή μερίσματος για τους μετόχους.

Συνολικά, η στρατηγική του Ομίλου Σαράντη εστιάζει στην υγιή και βιώσιμη ανάπτυξη,  και στην εδραίωση της ηγετικής του θέσης στις αγορές και στους κλάδους που έχει παρουσία, μέσω της δημιουργίας αξίας για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Παράλληλα, με τις θυγατρικές του και τη διαρκώς αυξανόμενη εξαγωγική του δραστηριότητα, επενδύει στη διεύρυνση του γεωγραφικού του αποτυπώματος στη διεθνή αγορά και στην εδραίωσή του ως αξιόπιστο συνεργάτη επιλογής σε αυτή. Τέλος, η ενίσχυση της οργανωσιακής του ικανότητας και η επένδυση στην εξέλιξη και την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των ανθρώπων του, αποτελούν μια σημαντική προτεραιότητα για τον Όμιλο Σαράντη.

Ο κ. Γιάννης Μπούρας, Deputy CEO του Ομίλου Σαράντη, δήλωσε: “Η σημερινή παρουσίαση της Στρατηγικής μας σημαδεύτηκε από μια εντυπωσιακή προσέλευση και ένα ζωηρό ενδιαφέρον από την παγκόσμια επενδυτική κοινότητα. Η ανταπόκριση αυτή ξεπέρασε κάθε προσδοκία και επιβεβαιώνει την ισχυρή θέση του Ομίλου μας όχι μόνο στην ελληνική, αλλά και στη διεθνή αγορά.

Σε ένα δυναμικό περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις, όπου η αξιοπιστία της εταιρείας μας και η δύναμη των εταιρικών σημάτων μας αποτελούν διαχρονικά συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, βασιζόμαστε στα δυνατά μας σημεία για να διαμορφώσουμε ένα σύγχρονο και ανταγωνιστικό οργανισμό. Πιστεύουμε στη δημιουργία αξίας, στην καινοτομία, στους ανθρώπους μας και στην οργανωσιακή αριστεία ως εγγύηση για την επίτευξη των στόχων μας και την εδραίωση της ηγετικής μας θέσης στον κλάδο. Το αναπτυξιακό μας πλάνο βρίσκεται ήδη σε υλοποίηση και τα πρώτα αποτελέσματα της επιταχυνόμενης πορείας εξέλιξης στην οποία βρισκόμαστε, είναι εντυπωσιακά και ενθαρρυντικά.”

Το πρώτο Investor Day του Ομίλου Σαράντη παρακολούθησαν δια ζώσης και online μέλη της ελληνικής και διεθνούς επενδυτικής κοινότητας. Την παρουσίαση του Στρατηγικού Πλάνου του Ομίλου ακολούθησε συζήτηση σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες για βιώσιμη ανάπτυξη.

Η πλήρης παρουσίαση του Στρατηγικού Σχεδίου είναι διαθέσιμη στο site του Ομίλου Σαράντη.

Ο Όμιλος Σαράντη παρουσιάζει την Στρατηγική Ανάπτυξης στο πρώτο του Investor Day
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ