Αθήνα, 20/11/2025 – Η «Performance TechnologiesΑνώνυμος Εταιρία Πληροφορικής» (εφεξής «Εταιρεία») (Reuters: PREFr.AT, Bloomberg: PERF:GA, ISIN: GRS505003004, CFI: ESVUFR, LEI: 213800WNZ5DCFUMSKM47) ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με την περίπτωση η’ της παραγράφου 5 του άρθρου 1 του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1129 σχετικά με το ενημερωτικό δελτίο που πρέπει να δημοσιεύεται κατά τη δημόσια προσφορά κινητών αξιών ή κατά την εισαγωγή κινητών αξιών προς διαπραγμάτευση σε ρυθμιζόμενη αγορά, ως ισχύει, σχετικά με την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών εκατόν τριάντα τριών χιλιάδων (133.000) νέων κοινών ονομαστικών μετοχών ονομαστικής αξίας δέκα λεπτών (€ 0,10) η καθεμία, σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και στο προσωπικό της Εταιρείας.
Η αύξηση αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Δωρεάν Διάθεσης Μετοχών σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και στο προσωπικό της Εταιρείας και των Θυγατρικών της κατά την έννοια του άρθρου 32 του Ν. 4308/2014 (εφεξής «ΠΔΔΜ»), σύμφωνα με το άρθρο 114 του Ν. 4548/2018, όπως αρχικά θεσπίστηκε με απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας την 9.9.2021, κατόπιν παρατάθηκε κατά δύο έτη σύμφωνα με απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 31.1.2024 και τέλος τροποποιήθηκε και ισχύει σύμφωνα με απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της 11.6.2024.
Το ΠΔΔΜ παρέχει αφενός επιβράβευση σε ικανά στελέχη της Εταιρείας στη βάση επίτευξης συγκεκριμένων στόχων, και αφετέρου αυξημένα κίνητρα για την διακράτηση αυτών. Οι νέες μετοχές με ανώτατο όριο συνολικά τις εξακόσιες χιλιάδες (600.000) εκδίδονται με κεφαλαιοποίηση διαφοράς από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο. Σημειώνεται ότι δεν υφίσταται υποχρέωση διακράτησης των μετοχών από τους δικαιούχους και το Πρόγραμμα θα διαρκέσει έως την 8.9.2028. Η διάθεση των μετοχών μπορεί να συνδυάζεται με εκείνη του άρθρου 113 του Ν. 4548/2018.
Σε εκτέλεση της απόφασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της 11.6.2024, το Διοικητικό Συμβούλιο εξουσιοδοτήθηκε: α) να καθορίσει τα κριτήρια για την χορήγηση των μετοχών, τους δικαιούχους ή τις κατηγορίες τους και, εν γένει, τους ειδικότερους όρους χορήγησης των δικαιωμάτων, μεταξύ αυτών και το χρονοδιάγραμμα χορήγησης, και β) να αποφασίσει για οποιονδήποτε άλλο όρο κριθεί αναγκαίος ή σκόπιμος για την υλοποίηση του Προγράμματος.
Το Διοικητικό Συμβούλιο, κατόπιν σχετικής εισήγησης της Επιτροπής Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων, με απόφασή του στις 16.7.2024 καθόρισε ότι οι δωρεάν μετοχές θα απονεμηθούν στα στελέχη/εργαζόμενους της Εταιρείας σε τρεις (3) ετήσιους κύκλους, τα έτη 2024, 2025 και 2026, θα ωριμάζουν δε τμηματικά και θα διατίθενται στους δικαιούχους σε τρεις φάσεις ως ακολούθως: το 1/3 το έτος απονομής, το 1/3 το επόμενο έτος και το 1/3 το μεθεπόμενο έτος υπό την προϋπόθεση ότι ο αρχικός δικαιούχος παραμένει στέλεχος της Εταιρείας κατά την ημερομηνία διάθεσης των δωρεάν μετοχών, όπως εμφανίζεται αναλυτικότερα στον κατωτέρω πίνακα:
Χρονοδιάγραμμα ΠΔΔΜ | ||||||
| 2024 | 2025 | 2026 | 2027 | 2028 | Total |
2024 | 66.000 | 67.000 | 67.000 | 200.000 | ||
2025 | 66.000 | 67.000 | 67.000 | 200.000 | ||
2026 | 66.000 | 67.000 | 67.000 | 200.000 | ||
Σύνολα | 66.000 | 133.000 | 200.000 | 134.000 | 67.000 | 600.000 |
Στο πλαίσιο υλοποίησης των ανωτέρω αποφάσεων και του χρονοδιαγράμματος, πραγματοποιήθηκαν οι κάτωθι ενέργειες:
- Στις 23.7.2024 ολοκληρώθηκε η α’ φάση του πρώτου κύκλου του ΠΔΔΜ με την εισαγωγή εξήντα έξι χιλιάδων (66.000) μετοχών, που δόθηκαν σε 67 στελέχη της Εταιρείας.
- Η Τακτική Γενική Συνέλευση της 15.5.2025 αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας κατά το ποσό των δεκατριών χιλιάδων τριακοσίων ευρώ (€ 13.300,00) με ισόποση κεφαλαιοποίηση του αποθεματικού υπέρ το άρτιο και έκδοση εκατόν τριάντα τριών χιλιάδων (133.000) νέων ονομαστικών μετοχών ονομαστικής αξίας δέκα λεπτών του ευρώ (€ 0,10) εκάστης.
- Στις 18/11/2025 καταχωρήθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.), με Κωδικό Αριθμό Καταχώρισης (Κ.Α.Κ.) 5641393, η με αριθμό πρωτοκόλλου 3832488ΑΠ/18.11.2025 απόφαση της Υπηρεσίας ΓΕΜΗ της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ως αρμόδιας Εποπτεύουσας Αρχής (ΑΔΑ: ΑΔΑ Ψ4ΠΡ46ΝΛΣΞ-ΚΡ8), με την οποία εγκρίθηκε η τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της Εταιρείας, συνέπεια της ανωτέρω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.
- Εν συνεχεία, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 11.9.2025, κατόπιν σχετικής εισήγησης της Επιτροπής Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων, επικυρώθηκε ο κατάλογος των δικαιούχων για την υλοποίηση α) της β’ φάσης του πρώτου κύκλου και β) της α’ φάσης του δεύτερου κύκλου του ΠΔΔΜ ως εξής:
ΠΔΔΜ | Κριτήρια | Αριθμός Δικαιούχων | Αριθμός μετοχών |
| α) β’ φάση πρώτου κύκλου | Παραμονή του στελέχους στην Εταιρεία | 67 | 67.000 |
| β) α’ φάση δεύτερου κύκλου | Επίτευξη στόχων ή επέλευση γεγονότος (ΕΕ 2208/2020) | 74 | 66.000 |
| Σύνολο | 133.000 |
Οι νέες μετοχές θα είναι της ίδιας κατηγορίας με τις μετοχές της Εταιρείας που τελούν ήδη υπό διαπραγμάτευση στην Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Η Εταιρεία θα ακολουθήσει τη διαδικασία εισαγωγής των νέων μετοχών προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό του και τις σχετικές αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του. Οι νέες μετοχές αναμένεται να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση την τρίτη (3η) εργάσιμη ημέρα μετά την έγκριση της εισαγωγής τους από το Χρηματιστήριο Αθηνών. Η τιμή εκκίνησης των μετοχών της Εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών κατά την ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τον Κανονισμό του και την υπ' αριθμόν 27 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του, όπως ισχύει.
Οι νέες μετοχές θα είναι καταχωρημένες κατά την ημερομηνία έναρξης της διαπραγμάτευσης στα αρχεία του Ελληνικού Κεντρικού Αποθετηρίου Τίτλων (ΕΛ.Κ.Α.Τ.) και στις μερίδες και στους λογαριασμούς που οι δικαιούχοι τηρούν στο Σύστημα Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Η Εταιρεία θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για την ακριβή ημερομηνία εισαγωγής των νέων μετοχών προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Κατ’ εφαρμογή του άρθρου 1 παράγραφος 5 περίπτωση η του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1129, όπως ισχύει, δεν υφίσταται υποχρέωση δημοσίευσης ενημερωτικού δελτίου για την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση σε ρυθμιζόμενη αγορά, δεδομένου ότι οι νέες μετοχές είναι της ίδιας κατηγορίας με τις μετοχές της Εταιρείας που βρίσκονται ήδη υπό διαπραγμάτευση στην ίδια ως άνω ρυθμιζόμενη αγορά και το παρόν έντυπο παροχής πληροφοριών περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό και τη φύση των νέων μετοχών που εισάγονται προς διαπραγμάτευση, καθώς επίσης τους λόγους και τις λεπτομέρειες της διανομής τους.
Υπεύθυνη για την σύνταξη του εντύπου παροχής πληροφοριών και την ακρίβεια του περιεχομένου του είναι η Ευαγγελία Παπανικολάου, Υπεύθυνη του τμήματος Εξυπηρέτησης Μετόχων και Εταιρικών Ανακοινώσεων της Εταιρείας (email: ir@performance.gr, τηλ.: 210 9947100).
Το παρόν έντυπο παροχής πληροφοριών είναι διαθέσιμο στους ενδιαφερόμενους σε έγχαρτη μορφή στα γραφεία της Εταιρείας, επί της οδού Ευρυμέδοντος αριθμός 4, Τ.Κ. 104 35, τηλ. 210 9947100 και σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα της www.performance.gr.