ΓΔ: 1458.52 0.43% Τζίρος: 74.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
bd-image

JUMBO Α.Ε.E. - Στο τέλος Νοεμβρίου η έκτακτη χρηματική διανομή ποσού EUR 200εκατ. Αύξηση των πωλήσεων κατά 17% το 9μηνο του 2023

Με αυξημένη συμμετοχή και εκπροσώπηση του 79% περίπου του μετοχικού κεφαλαίου πραγματοποιήθηκε σήμερα, 18 Οκτωβρίου 2023, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση μετόχων του Ομίλου JUMBO.

  • Οι μέτοχοι ενέκριναν την πρόταση της διοίκησης για έκτακτη χρηματική διανομή συνολικού ποσού EUR 200.008.000,00 από φορολογηθέντα και μη διανεμηθέντα κέρδη προηγούμενων χρήσεων, που αντιστοιχεί σε ποσό μικτό 1,47 Ευρώ ανά μετοχή. Η καταβολή του οποίου θα ξεκινήσει στις 29.11.2023.

Οι μέτοχοι ενημερώθηκαν αναλυτικά για την πορεία των πωλήσεων κατά το 9μηνο του 2023.

 

Κατά τον μήνα Σεπτέμβριο 2023, οι συνολικές πωλήσεις του Ομίλου JUMBO κατέγραψαν αύξηση +13% περίπου.

 

  • Για το 9μηνο του 2023, οι πωλήσεις του Ομίλου, εμφανίζονται αυξημένες κατά +17% περίπου.

 

Έχει ήδη ξεκινήσει το τελευταίο και πιο σημαντικό -για τα συνολικά μεγέθη του Ομίλου- τρίμηνο του έτους. Στρατηγική απόφαση της JUMBO εξακολουθεί να είναι η ανταμοιβή των καταναλωτών μέσω συνεχών μειώσεων στις τιμές των προϊόντων.


Η Διοίκηση του Ομίλου ενημέρωσε τους μετόχους-συνεταίρους της ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ξεκινήσει η λειτουργία του νέου ιδιόκτητου υπερκαταστήματος στην πόλη Iasi (Ρουμανία) ενώ στις αρχές Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει το νέο μισθωμένο υπερκατάστημα στο κέντρο του Plovdiv (Βουλγαρία).

 


Υπενθυμίζεται ότι λόγω του πρωτοφανούς πλημμυρικού φαινομένου στις αρχές Σεπτεμβρίου, το ένα από τα δύο καταστήματα στη Λάρισα και το κατάστημα στην Καρδίτσα παρέμειναν  κλειστά και δεν αναμένεται να λειτουργήσουν μέχρι το τέλος του έτους. Η εταιρεία θα προχωρήσει σε όλες τις εργασίες για την πλήρη αποκατάσταση και επαναλειτουργία των καταστημάτων. 

 

Με βάσει τα μέχρι σήμερα δεδομένα, η Διοίκηση επανέλαβε την εκτίμησή της, για αύξηση των πωλήσεων φέτος κατά +12% περίπου, για μείωση του μεικτού περιθωρίου μικρότερη από 200 μονάδες βάσης και αύξηση κατά +15% περίπου στα κέρδη του Ομίλου. Σημειώνεται ότι οι ανωτέρω εκτιμήσεις περιλαμβάνουν προβλέψεις για ασφαλιστική αποζημίωση των πωλήσεων και της κερδοφορίας που αφορούν τα δυο καταστήματα που παραμένουν  κλειστά λόγω των  πλημμυρικων φαινομένων.

 

Η Διοίκηση θα συνεχίσει να ενημερώνει εγκαίρως και αδιαλείπτως την επενδυτική κοινότητα για την πορεία των οικονομικών μεγεθών.

 

Αναλυτικά η πορεία των πωλήσεων Σεπτεμβρίου 2023

 

Ελλάδα:

 

Τον Σεπτέμβριο του 2023, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας (χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές), παρουσίασαν αύξηση κατά +8% περίπου.

 

Συνολικά για το 9μηνο του έτους 2023, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας -χωρίς τις ενδοεταιρικές συναλλαγές- παρουσίασαν αύξηση κατά +18% περίπου σε σχέση με το 2022.

 

Κύπρος:

 

Οι πωλήσεις των καταστημάτων κατά τον Σεπτέμβριο του 2023 αυξήθηκαν κατά +6% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

 

Συνολικά οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Κύπρο για το 9μηνο του 2023 είναι αυξημένες κατά +15% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

 

Βουλγαρία:

 

Οι πωλήσεις του δικτύου κατέγραψαν αύξηση κατά  15% περίπου τον Σεπτέμβριο του 2023, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

 

Συνολικά οι πωλήσεις στη Βουλγαρία για το 9 του 2023 είναι αυξημένες κατά 15% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

 

Ρουμανία:

 

Οι πωλήσεις του δικτύου καθώς και του ηλεκτρονικού καταστήματος (www.e-jumbo.ro) σημείωσαν αύξηση της τάξης του 31% περίπου τον Σεπτέμβριο του 2023, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

 

Συνολικά οι πωλήσεις στη Ρουμανία για το 9μηνο του 2023 είναι αυξημένες κατά 16% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ