ΓΔ: 814.06 -0.32% Τζίρος: 41.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΦΕΙΡΟΥΛΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπλοκάρουν οι Γερμανοί την ελληνική πρόταση για πλαφόν στο φυσικό αέριο

Η συζήτηση επιστρέφει στην ισπανική πρόταση για πλαφόν μόνο στο αέριο που χρησιμοποιείται στην παραγωγή ρεύματος, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστούν μεγάλου ύψους επιδοτήσεις και η Γερμανία λέει «όχι» στην έκδοση κοινού χρέους.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται νέος μηχανισμός για την ανάκτηση υπερκερδών στην εμπορία ρεύματος

Θα ελέγχονται σε βάση 11μήνου τα κέρδη στην εμπορία με βάση το νέο μοντέλο της αγοράς και θα ανακτώνται τα υπερκέρδη. Στην εκκίνηση το νέο Εξοικονομώ για τις επιχειρήσεις, επιδοτήσεις για τους ηλιακούς θερμοσίφωνες.
Kostas Skrekas, Ypourgeio Energeias, Energeia, Kyvernisi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δυναμικό πλαφόν για το φυσικό αέριο προτείνει στην Ε.Ε. η Ελλάδα

Η πρόταση που στηρίζουν 16 χώρες, όπως δήλωσε ο Κ. Σκρέκας, προβλέπει ότι η ανώτατη τιμή θα διαμορφώνεται με τρόπο, ώστε να μην χάνονται ποσότητες LNG σε άλλες αγορές, αλλά και να κρατιέται η τιμή υπό έλεγχο.
Akinita, Real Estate, Athens, Athina
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Καπέλα» έως και 30% στα ενοίκια στις ανανεώσεις συμβολαίων

Με πολλά μισθωτήρια που είχαν υπογραφεί το 2019 να λήγουν φέτος, οι ιδιοκτήτες ζητούν αυξημένες τιμές για την ανανέωση του συμβολαίου. Μικρή η διαθεσιμότητα σε ακίνητα με ενοίκιο έως 600 ευρώ στην Αττική.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποκλιμάκωση τιμών φυσικού αερίου, «διάλειμμα» για τους καταναλωτές

Ακόμη και στα 100 ευρώ ανά μεγαβατώρα αναμένεται να υποχωρήσει η ευρωπαϊκή τιμή του φυσικού αερίου, οδηγώντας τον Οκτώβριο σε χαμηλότερους λογαριασμούς ρεύματος. Συνωστισμός πλοίων με LNG στην Ευρώπη, πολιτική κόντρα για το πλαφόν.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιες στρατηγικές κινήσεις μετατρέπουν την Ελλάδα σε ενεργειακό κόμβο

Ο ρόλος των αγωγών TAP και IGP, που θα μεταφέρει το αζέρικο αέριο στη Βουλγαρία, οι μεγάλες επενδύσεις σε μονάδες αεριοποίησης LNG και οι ηλεκτρικές διασυνδέσεις αναβαθμίζουν τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη.
Energeia, Ilektriko Revma, Xrimatistirio, Times
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πνίγονται» οι εταιρείες εμπορίας ρεύματος, υψηλός κίνδυνος για «λουκέτα»

Βαρύτατο κόστος στις εταιρείες εμπορίας από την κατακόρυφη αύξηση των εγγυήσεων που δεσμεύουν για να αγοράζουν ρεύμα και την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Ζητούν από το κράτος εγγυήσεις δανεισμού και προκαταβολή επιδοτήσεων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρεύμα: Τέλος στις ελεύθερες μετακινήσεις καταναλωτών που αφήνουν «φέσια»

Σε «μαύρη λίστα» θα μπαίνουν όσοι χρωστούν περισσότερους από δύο λογαριασμούς και θα χάνουν το δικαίωμα αλλαγής παρόχου. Πάνω από 1 δισ. οι καθυστερούμενες οφειλές. Θα τεθεί και ανώτατο όριο παραμονής στην καθολική υπηρεσία.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κερδισμένη η ΔΕΗ στη μάχη για το ρεύμα με το νέο μοντέλο της αγοράς

Σχεδόν 1% αύξησε το μερίδιό της η ΔΕΗ τον Αύγουστο, πρώτο μήνα εφαρμογής των ελεύθερων μετακινήσεων των καταναλωτών, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν ελκυστικές προτάσεις τιμολόγησης από άλλους παρόχους.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Κλείδωσαν» οι επιδοτήσεις για συσκευές, αλλά οι καταναλωτές... δεν αγοράζουν

Παράταση στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή», καθώς τα νοικοκυριά αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας και δεν έχουν καταφέρει να αγοράσουν τις νέες συσκευές, παρότι εξασφάλισαν επιδοτήσεις.
photovoltaika-parka
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε φάση... απογείωσης τα έργα ΑΠΕ στις Κυκλάδες και την Κρήτη

Ο ΑΔΜΗΕ προτείνει αύξηση της συνολικής χωρητικότητας έργων ΑΠΕ για τα επόμενα χρόνια σε επίπεδο που αντιστοιχεί περίπου στο ένα τρίτο της εγκατεστημένης ισχύος στη χώρα. Αιτήσεις για φωτοβολταϊκά σε κορεσμένες περιοχές.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Έκρηξη» εισαγωγών LNG στη Ρεβυθούσα, «αντίβαρο» στον ρωσικό εκβιασμό

Διπλάσιος ο αριθμός πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου στις εγκαταστάσεις της Ρεβυθούσας, υπερδιπλάσιες οι ποσότητες που έρχονται από τις ΗΠΑ. Προχωρούν τα έργα επέκτασης των ελληνικών υποδομών.